Šta je botoks kose i kako se radi kod kuće?

Šta je (botox) botoks za kosu?

Botoks kose je tretman koji i nije sasvim zaživeo kod nas u Srbiji. U inostranstvu je postao veoma popularan, jer oporavlja kosu i čini je kvalitetnijom, sjajnijom i bujnijom.

Sam termin botox kose možda i nije toliko poznat, jer kada čujete reč botoks pomislite prvenstveno na lice, usne i kožu. Poznato je da botoks čini kožu mlađom i lepšom, pa su stručnjaci došli na ideju da istim principom učine i kosu boljom, tačnije da je podmlade. I u ovom slučaju glavni sastojak je keratin koji je spakovan u razne preparate i serume kojima se radi botoks. Čuvena kompanija ,,Loreal“ lansirala je proizvode kojima se radi botoks za kosu.Tu su još u Eugen, Revlon, itd.

Botoks ili botox za kosu deluje direkto na vlasi, popunjava rupe i neravnine, pa samu vlas čini debljom, a kosu bujnijom i sa više volumena. Posebno se preporučuje onima sa oštećenom kosom ili ženama koje se svakodnevno feniraju ili peglaju kosu.

Uprkos tome, botoks kose ima još jednu dobru stranu, a to je što s kosa ne mrsi, a samim tim ste je oslobodili mogučnosti od pucanja dlake, koje nastaje svaki put kada se češljamo i kada pokušavamo da razmrsimo pramenove četkom ili rukama.

Koliko botoks kose traje zavisi od toga koliko često perete kosu. Nakon nekih petnaest pranja kose valja ponoviti tretman, ali to zavisi od osobe. Botoks može trajati i manje od deset pranja, ali u tom slučaju nemojte odmah ići na novi tretman, jer će se kosa ,,zasititi“ i tretman neće imati smisla, tj učinak će biti slabiji. Sačekajte nakon, minimum, deset pranja kose, pa ponovo nanesite serum.

Šta je botox za kosu?
Šta je botox za kosu?

Botoks (botox) kose – cena tretmana

U zavisnosti od salona gde radite cena botoksa kose je i do tri hiljade dinara, mada se u nekim salonima na akciji može naći i ispod hiljadu dinara. Osim frizerovog rada, u cenu je uračunat i materijal kojim se radi botoks kose – šampon, serum, maska, tj pakovanje…

Kada sve saberete i oduzmete, cena botoksa kose je sasvim podnošljiva.

Koliko košta botoks kose u frizerskom salonu i koliko košta set za botoks?
Koliko košta botoks kose u frizerskom salonu i koliko košta set za botoks?

Kako se radi botoks kose kod kuće? Postupak, kako se nanosi, kako se koristi …?

S obzirom da se radi uz pomoć određenih preparata koji se lako mogu kupiti, botox se može raditi i kod kuće, mada nije preporučljivo, pogotovo ako nemate iskustva, već se savetuje da, bar prve tretmane odradite u nekom frizerskom salonu. Ako tretman radite kod kuće svakako ste izabrali ekonomičniju varijantu.

Za početak operite kosu. Uz pomoć specijalnog šprica koji ste dobili uz pakovanje, uzmite serum iz ampulice a potom ga nanosite na svoje pramenove ( ne na kožu glave, već baš na pramenove). Dobro utrljajte. Potom stavite pakovanje za kosu koje ste, takođe, dobili u setu. Opet, dobro utrljajte i umasirajte na pramenove, nije loše ni da ih uvijete, kao na priloženom snimku, kako bi vlasi što bolje upile i serum i pakovanje. Serum treba da prodre u dlaku, celom dužinom. Nakon pet minuta, isperite kosu, osušite je i tretman je gotov.

Kako bi imali bolju predstavu o samom procesu nanošenja botoksa na kosu, pogledajte priloženi video zapis.

https://www.youtube.com/watch?v=cJEcUFPOGHs

Botoks kose sa infracrvenom peglom

Frizeri se često potpomažu i infracrvenom peglom kada rade botoks kose. Njen zadatak je da pomogne da serum što brže, što dublje i što bolje prodre u dlaku i na taj način učini da tretman bude znatno delotvorniji.

Tretman se može poboljšati i specijalnom, infracrvenom peglom.
Tretman se može poboljšati i specijalnom, infracrvenom peglom.

Botoks kose u trudnoći?

Kao i što je slučaj sa ostalom hemijom i sličnim tretmanima, botox u trudnoći nemojte raditi. Uvek postoji određena doza opasnosti po majku i plod.

Botoks (botox) kose – da ili ne? Iskustva sa botoksom za kosu.

Iako sam naziv zvuči obećavajuće, jer ako su žene širom sveta zadovoljne botoksom lica, pa i mnoge slavne ličnosti se redovno podvrgnu tom tretmanu, zašto onda i botoks kose ne bi bio nešto revolucionarno.

Reklama kaže da će učiniti kosu bujnijom, kvalitetnijom, sjajnijom, i mnoge žene su relatvno zadovoljne. Međutim botoks kose ima i loših strana.

Ukoliko se nekada odlučite na ovaj korak, moraćete da ga ponavljate iznova i iznova, jer kada prestanete da radite botoks kose, kvalitet vlasi će vam biti gori nego pre tretmana.

Svaka kosa je posebna na svoj način i ono što nekom pomaže, nekom drugom neće dati nikakvog efekta. Zato ako je vašoj prijateljici pomogao botox kose, ne mora da znači da će pomoći i vama.

Botoks kod kuće predstavlja jedan trošak više, ali je, opet, ekonomičnije nego da ga radite u frizerskim salonima. Ukoliko botox zaista osveži vašu oštećenu kosu, onda je svakako vredan tih para.

Botox kose - da ili ne?
Botox kose – da ili ne?
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts