Kako napraviti origami žabu od papira

Ako ste u potrazi za odličnim uradi sam poslom koji će vas zabaviti, a pri tom vam ispuniti slobodno vreme onda je pravljenje origami žabe od papira za vas prava stvar. Naravno, ovde nije reč o žabi koja skače, već o neobičnom ukrasu koji se izrađuje čuvenom japanskom tehnikom savijanja papira.

Da bi i vaša origami žaba od papira ličila na pravu žabu neophodno je da pratite korak po korak sliku i savijate papir prema njoj. Naravno, ukoliko nikada do sada niste eksperimentisali sa origami tehnikom svakako je topli savet da isprobate izradu nekih jednostavnijih oblika, jer pravljenje žabe od papira origami tehnikom nije ni malo jednostavno. Pa čak i ukoliko pratite pažljivo, korak po korak uputstvo kako napraviti ovaj neobičan ukras od papira, nemojte se razočarati ukoliko ne bude baš isto kao što je prikazano na slici.

origami zaba

Kako se pravi origami žaba od papira?

Iako je na slici sve precizno navedeno, pokušaćemo malo da pojasnimo neke korake. Mada je svakako bolje da pravljenje žabe od papira prati i video uputstvo, jer će vam to umnogome olakšati pravljenje.

  1. Prvi i najvažniji korak za pravljenje origami žabe jeste da odaberete papir odgovarajućih dimenzija. Neophodno je da njegova osnova bude kvadratna, te da je lako savitljiv. Postoje i namenski papiri za origami, ali možete pokušati, za početak i sa običnim papirima, iz sveske ili za štampanje recimo, dok ne savladate origami tehniku.
  2. Nakon što obezbedite odgovarajući papir kvadratne osnove, savijte ga po širini i dužini.
  3. Zatim pratite korake od broja 3 do broja 11 na slici i pažljivo savijajte papir. Ne sekirajte se ukoliko izgubite strpljenje prilikom izrade origami žabe od papira. Ukoliko se to dogodi ostavite pravljenje na neko vreme, pa počnite ponovo iz početka kada budete bili raspoloženi.
  4. Kao što možete videti na slici, koraci od broja 12 do samog kraja zahtevaju dosta strpljenja i pažnje, pa im tako valja i pristupiti.

Video uputstvo kako da napravite origami žabu od papira

Iako je slika prilično jasna, svakako je bolje da pogledate video u kome je objašnjeno kako se pravi origami žaba od papira, i to korak po korak. Samo pažljivo pratite uputstva i pravljenje origami žabe će uskoro postati zadovoljstvo i jedna od boljih uradi sam ideja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts