Najbolje lekovite biljke za brzo mršavljenje

Carstvo zdravlja koje često umemo da zanemarimo, su biljke koje nam je dala Majka Priroda, a mi ih koristimo samo povremeno, najčešće u svrhu izlečenja kada smo prehlađeni. Međutim, biljke mogu da nam pomognu i kod mršavljenja. Za razliku od skupih tableta koje se nude na tržištu u svrhu brzog mršavljenja, biljke za mršavljenje su zdrave i prijaju našem organizmu.

Koje su najbolje lekovite biljke pomoću kojih možemo brzo da smršamo?

Ove biljke smanjuju apetit, podstiču metabolizam, pa tako pomažu i kod mršavljenja.

biljke za brzo mrsavljenje

Maslačak – reguliše nivo šećera u krvi, sjajan saveznik u gubljenju kilograma. Minimum 3 šolje ovog čaja  dnevno, i vaš organizam će rešiti nagomilanih otrova, a gušterača i jetra biće vam zahvalne.

Kamilica –  znamo da kada smo nervozni, treba da uzmemo čaj od kamilice, i da je dobro popiti ga pre odlaska u krevet, za miran san. Ali kamilica takođe ubrzava varenje hrane i sprečava osećaj gladi.

Kopriva je jedna od najefikasnijih biljaka za gubljenje telesne težine. Podstiče rad jetre, pa se masna hrana mnogo brže i lakše vari. Dnevno popijte bar 3 šolje čaja od listova i korena koprive. Od koprive možete napraviti i uskusnu čorbu.

KOMORAČ – plodovi komorača (zamene za ovu biljku su anis, kim ili korijander) svojim eteričnim uljima pomažu protiv nadutosti, gastritisa, bolova u području želuca, jetre ili žuči. Pomažu u varenju masne hrane.

BOROVNICA – listovi borovnice regulišu nibo šećera u krvi, pa čaj od ove biljke podstiče kompletni metabolizam.

LIPA –  tradicionalno se ova biljka koristi za ublažavanje simptoma prehlade, gripa i drugih infektivnih oboljenja disajnih puteva. U narodnoj medicini lipa se koristi za olakšano izlučivanje mokraće iz organizma. Poznato je sredstvo za brže mršavljenje.

LIPA ZA MRŠAVLJENJE: Osušene cvetove lipe sameljite u prah. Ovaj prah uzimajte 3 puta dnevno, po jednu kafenu kašičicu, pre jela, uz čašu vode.

Naravno, samo korišćenje ovih čajeva a prejedanje, neće vam pomoći da smršate. Treba da povedete računa koliko jedete, i šta jedete, a biljke će podstaći organizam da se efikasno izbori za naš bolji izgled. I naravno, fizička aktivnost je poželjna. Ako niste ljubitelji trčanja ili teretane, sigurno postoji nešto što volite, pa krenite lagano, da pripremite svoje telo za predstojeće leto.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts