Kako negovati vrat i ublažiti bore oko očiju

Kako da negujete vrat?

Ženama je lako odrediti godine po stanju kože na vratu. Ona može imati zategnuto lice, dugu kosu, vitko telo, ali ono što odaje njene godine, jesu vrat i ruke. Zbog toga, potrebno je da se koža vrata neguje isto kao i koža lica. Da bi koža bila elastična i nežna, potrebno je koristiti hidratantne kreme. Masnije, noćne kreme, bolje su za suvu kožu.

Masaža vrata je jako važna, pa kada nanosite hranljivu kremu na vrat, potrebno je i masirati podvilični deo brzim pokretima prstiju na sledeći način: masažu počinjete od sredine. Levom rukom na levo, desnom rukom na desno, ka uhu. Ovakva masaža sprečava nastajanje bora na vratu, i otklanja opasnost od pojave masnih naslaga, koje stvaraju podbradak.

Kako negovati vrat

LOSION IZ KUHINJE: za svakodnevnu negu vrata

100 gr kisele pavlake pomešajte sa jednim žumancetom, pa dodajte sok od pola narandže i ¼ kašike vodke. Dobro promućkajte i sipajte u teglicu koju možete čuvati u frižideru. Losion sipajte na malo vate, pa detaljno njime protrljajte vrat. Posle toga nanesite neku masnu kremu. Ovaj losion pomaže kod mlitavosti kože i sprečava pojavu bora.

Obloge za negu vrata

Od krompira: stavite na vrat komadiće krompira ili njegovu čistu ljusku. Koža će postati glatka, na vratu se peglaju bore.

Od krastavca: ljusku krastavca stavite na vrat, pokrijte ubrusom i ostavite 10 minuta. Koža postaje sveža i glatka.

Kod opuštene i naborane kože vrata preporučuje se masan oblog od bademovog ili maslinovog ulja. Takav oblog se odozgo prekriva pergament papirom, a zatim se vrat obmotava zavojem. Nakon 15 minuta skinite zavoj i stavite hranljivu kremu.

Nega bora oko očiju

Kada žena dođe u srednje godine, očni mišići počinju da gube elastičnost i meko trivo kapaka postaje mlitavo. Da bi ojačali tkivo kapaka, ispirajte oči rastvorom soli ili čajem. Možete ih masirati i ricinusovim uljem, ali bez jakog stiskanja prstima.

Vrlo jednostavan recept, bez skupih antirid krema, jeste obično bademovo ulje. Ako želite da vam nestanu bore oko očiju, potrebno je da svako veče prstima utapkate malo bademovog ulja u kožu oko očiju i ostavite ga 30 minuta. Višak ulja koji ostane uklsonite sa vlažnom maramicom.

Nega trepavica

Bademovo ulje kao što znamo iz ranijih tekstova, stimuliše rast obrva i trepavica. Za njihovu negu potrebno je da stavite na njih tanak svitak vate natopljen podgrejanim uljem, pokrijete trakama pergament papira i učvrstite zavojem. Držite oblog 15 minuta, pa skinite zavoj, a višak ulja obrišite vlažnim maramicama.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts