Kako da noge izgledaju duze i vitkije

Svaka žena voli lepo da izgleda a posebno kada je reč o nogama. Duge noge uvek su bile simbol seksipila, verovatno i jer su se toliko vekova skrivale ispod dugih, ogromnih haljina.

Kada su se suknje skratile sredinom dvadesetog veka, žene su smatrale da je vreme da se posebna pažnja posveti upravo izgledu nogu. San mnogih je da imaju zogdne, vitke i duge noge, a za neke ovo je i glavni adut. Pojavom fotošopa i sličnih programa, došlo je i do lažiranja slika, tako da imamo priliku da vidimo razne reklame, slike i postere na kojima žene imaju lepše noge nego u realnosti. Često se i preteruje sa prepravljanjem.

Pošto u stvarnosti ne možete kompjuterski učiniti svoje noge vitkijim nego što jesu, postoje trikovi koji će ih učiniti lepšim, bez obzira da li ste krupni ili mršavi.

Saveti za lepši i duži izgled nogu
Saveti za lepši i duži izgled nogu

KAKO VIZUELNO STANJITI I IZDUŽITI NOGE?

Štikle su uvek bile prijateljice svake žene, kada je reč o seksi izgledu. Visoke potpetice učiniće vas višom, uobličiti vam listove i učiniti da vam noge izgledaju duže.

Za efekat seksi nogu pomoćiće vam i tanke svilene čarape. Uske jednobojne helanke ili čarape u raznim boijama znatno će uticati na oblik vaših nogu, ali ukoliko ne želite da rizikujete znajte da sa crnim tankim čarapama nikada ne možete da pogrešite. Crne čarape ne samo da će, za razliku od drugih boja, dodatno stanjiti noge već će im dodati i jednu dozu seksipila koju ne može ni jedan drugi komad odeće.

Tanke crne čarape učiniće vaše noge dužim i vitkijim
Tanke crne čarape učiniće vaše noge dužim i vitkijim

KAKVU SUKNJU ILI HALJINU ODABRATI DA BI SMO ISTAKLI NOGE?

Dame uglavnom oblače haljine i suknje kada žele da izgledaju elegantno, ali u tom sličaju morate voditi računa o obliku vaših nogu, kao i to da istaknete ono najbolje kod sebe a ne nedostatke.

Naravno da mnogi vole da obuku kratko. Osim prilike,  dužina suknje zavisi i od oblika nogu.

Na primer ekstremnim mršavicama ponekad kratko ne stoji. Nemojte forsirati ovakav izgled, prvenstveno zbog zdravlja a zatim i zbog izgleda, jer kada je reč o nogama morate imati bar malo popunjene butine i listove .  Ovi delovi tela su ključni za dobre noge i  njihov izgled. 

Kratke suknje stoje dobro osobama koje nemaju velike butine, s toga mini suknju birajte prema obliku butina. Gledajte da suknja prekrije nedostatke na nogama. Ako ste krupnije građe, onda birajte lepršave suknje do kolena.

Kada smo već kod lepršavih suknjica one takođe mogu učiniti da vaše noge izgledaju seksi. Birajte svilenkaste materijale. Kada sednete ona će se povući malo iznad kolena što je veoma izazovno. Imajte na umu da je izazovnija suknja do kolena koja ne  otkriva previše detalja, od one minijature. To je staro dobro pravilo.

Za lepši izgled nogu birajte lepršave haljine do kolena. Izazovnije su on mini suknjica.
Za lepši izgled nogu birajte lepršave haljine do kolena. Izazovnije su on mini suknjica.

TRIKOVI ZA DUŽI IZGLED NOGU

Postoji još par interesantnih trikova, koji će učiniti da vam noge izgledaju duže. Kombinacija štikli i ponovo aktuelnih cigaret pantalona je recimo odlična kombinacija koja vizuelno izdužuje noge. Noge mogu izledati duže ukoliko obučete i pantalone normalne dužine ali da ih obujete uz duboke cipele u istoj boji, vodeći računa da vam se zglobovi ne vide. Ako vam cipele otkrivaju deo članaka, možete postići isti efekat sa čarapama u boji cipela i pantalona.

Sličan efekat ima i odeća sa dubokim strukom, pogotovo kada je reč o već pomenutim suknjama. Najbolji rezultat dobećete kada obučete suknju sa dubokim strukom, dužine do ispod kolena.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts