Moderne ženske frizure srednje dužine za 2016. godinu

Najlepše frizure za kosu srednje dužine

Srednja dužina kose je jako zahvalna za pravljenje različitih frizura. U svakom trenutku možete da se odlučite za dugu kosu, biće dovoljno da je šišate nkoliko meseci i imaćete dugu kosu. S druge strane, blagim skraćivanjem imaćete kratku kosu. Tako da je ovde reč o onoj „zlatnoj“ sredini.

Srednja dužina kose je dobar materijal za oblikovanje modernih frizura, naročito tekuće sezone. Uz malu intervenciju frizera, možete dobiti asimetrični oblik, i dalje u trendu u 2016.godini. Takodje, stepenasta kosa srednje dužine ima posebnu draž i neobičnost ako se odlučite za malo ekstremnije hrabrije varijante.

Bob frizure su i dalje pravi hit, a vi sa kosom srednje dužine uvek tako možete oblikovati kosu i biti moderni.

U trendu su i lokne, u paž frizuri naročito. Najbolje je odlučiti se za blage lokne, ili slabo talasastu kosu koja će izgledati čarobno.

Za plavu kosu, preporučljive su ukosnice, mašne i drugi ukrasi za kosu u nesvakidašnjim bojama, a ukras tamnije kose, ove godine, svakako su sporadični pramenovi, recimo samo u šiškama, najčešće u ciklama ili tamno crvenoj boji. Krajevi koji su blago posvetljeni u odnosu na kosu pri korenu dlake, takodje su preporučljivi.

Moderne stepenaste frizure sa šiškama

Stepenastu kosu srednje dužine možete moderno oblikovati na više načina. Izgledaće lepo ako je dobro ispeglate I ostavite ravnom u kombinaciji sa nestašnim šiškama.

Stepenasta frizura sa šiškama za kosu srednje dužine
Plava stepenasta frizura sa šiškama za kosu srednje dužine

Takodje, talasasta ili malo prelomljena kosa srednje dužine, daće kosi na volumenu, istaći lepotu vašeg vrata, a sa šiškama jednake dužine daje savršen moderan oblik.

Crna stepenasta frizura sa šiškama za kosu srednje dužine
Crna stepenasta frizura sa šiškama za kosu srednje dužine

Ako želite malo neobavezniju varijantu, izaberite opuštene šiške koje će ići u stranu sa jednostavno ležerno puštenom kosom.

Opušena stepenasta frizura sa šiškama za kosu srednje dužine
Opušena stepenasta frizura sa šiškama za kosu srednje dužine

Asimetrične frizure za okruglo lice

Okruglo lice ima tu prednost da uvek izgledate mladje koju godinu. Zato okruglo lice trpi svaku mladalačku modernu frizuru. Ipak, da bi se vizuelno lice malo izdužilo, stručnjaci za ovu sezonu preporučuju asimetrične oblike frizura, naročito ako vam je kosa srednje dužine.

Retke šiške nejednake dužine su pravi izbor. Frizuru obogatite po kojim svetlim pramenom, ako niste plavuša.

Asimetrična frizura za okruglo lice za kosu srednje dužine
Asimetrična frizura za okruglo lice za kosu srednje dužine

Možete kosu i blago stepenovati, pa uz malo duže šiške na stranu, učinite vaše lice izduženijim.

Bob frizure za ravnu kosu

Razbarušeni bob je pravi hit sezone! Ravna kosa, isfenirana prema napred sa oštrim ivicama ovako ošišane kose je pun pogodak.

bob-frizura-ravna-srednja-kosa-razbarusena
Razbarušena bob frizura za ravnu kosu srednje dužine

Bob frizura za ravnu kosu srednje dužine odlično izgleda i ako je bez šiški, ali sa znatno asimetrično ošišanim stranama.

Bob frizura za ravnu kosu srednje dužine
Bob frizura za ravnu kosu srednje dužine

Svetli sporadični pramenovi daće bob frizuri pravu osvežavajuću notu. Uz duže šiške koje prate jednu stranu lica, imaćete modernu frizuru.

Ravna bob frizura sa pamenovima za kosu srednje dužine
Ravna bob frizura sa pamenovima za kosu srednje dužine

Paž frizura sa loknama

Jednostavni paž, postaje bogata I super frizura ako je kosa kovrdžava. Ako niste vlasnica prirodnih lokni, uvijte kosu velikim viklerima, i uz jednostavni razdeljak u stranu, vaša kosa srednje dužine postaće malo kraća ali odavaće odličan utisak!

paz sa loknama
Paž frzura sa loknama za kosu srednje dužine

Zanimljiva je i varijanta gde ćete uviti samo krajeve paža. Ravne šiške i ravna kosa bliža korenu u kombinaciji sa kovrdžavim krajevima – pravi izbor za romentične dame!

Paž frizura sa loknama za kosu srednje dužine
Paž frizura sa loknama za kosu srednje dužine

Stepenastu kosu srednje dužine takodje možete blago prelomiti. Ostavite deblje potpuno ravne ispeglane šiške. Jako efektna kombinacija – moderna i hrabra!

Paž frizura sa loknama i gustim ravnim šiškama za kosu srednje dužine
Paž frizura sa loknama i gustim ravnim šiškama za kosu srednje dužine
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts