Crvena kosa prema boji tena i očiju

Za dame sa crvenom kosom je oduvek važilo pravilo da su vatrenog temperamenta. Eto prvog odgovora na pitanje – kome će stajati crvena boja kose.

Ipak, ako razmišljate da se ofarbate u crveno, dobro razmislite jer se ova farba teško prekriva farbom u drugoj boji zbog izuzetno jakih pigmenata. Čak I ako se prefarbate u crnu boju, neko vreme će kosa imati na suncu crvenkasti odsjaj.

Najvažnije je ipak to, da će vaša nova boja kose ići uz vaš ten, boju očiju I crte lica.

crvena kosa 1

Crvena kosa i boja očiju

Crvena kosa će se lepo slagati uz zelene oči i plave oči. Taj kontrast obećava atraktivan I svež izgled lica. Ova kombinacija je vrlo upečatljiva, a vi ćete svuda ostavljati utisak markantne osobe.

Smedje oči deluju potpuno prirodno uz crvenu kosu. Ako imate braon oči u bilo kojoj nijansi, nemojte se dvoumiti po pitanju farbanja.

Crne oči mogu predstavljati problem jer ih obično imaju ljudi koji imaju prirodno taman ten. Tamna put uz crvenu kosu neće uvek izgledati prirodno, tako da Vam savetujemo da najpre jednostavno napravite test perikom. Sve će Vam biti jasno za tren oka kada vidite odraz u ogledalu. S druge strane maslinasti ten, će se lepo slagati uz crvenu kosu.

crvena kosa sminkanje

Crvena kosa i obrve

Ako imate tamne obrve naročito crne obrve, dvaput razmislite pre odlaska kod frizera na farbanje Ili izaberite drugu boju za kosu, ili se pripremite da promenite oblik I boju obrva. Ali opet, ako imate izraženo taman ten I obrve, potpuno ćete delovati veštačko uz  tanjenje I svetljenje obrva. Ako pak imate nešto svetliju boju kože, obrve lepo stanjite I ofarbajte u svetlo smedju boju specijalnom farbom za obrve. Najboljeje da ovaj tretman, bar prvi put, poverite profesionalcima. Farbanje obrva u crveno je izbor za ekscentričnije dame I baš posebne prilike.

Farbanje u crvenu boju

Vatreno crvena, božole, boja crvenog vina… Kad izaberete omiljenu nijansu za vašu kosu, dobro je da znate još par bitnih stvari. Naime, ako imate smedju kosu, neće biti problem da izvučete željenu nijansu crvene posle nekoliko farbanja.

crvena kosa obrve

Pažnja ako imate plavu ili crnu kosu!

Problem može da nastane ako imate crnu kosu. Bolje je da sačekate da se sama ispere odposlednjeg farbanja u crno I to nekoliko meseci, pa tek onda da krenete sa farbanjem u crveno i to od tamnije ka svetlijim nijansama. Ako imate svetlo plavu kosu, može se desiti da farbanjem u crveno dobijete pink kosu, što I nije loše jer su jarke boje kose u trendu ali ipak – to niste hteli.Zato pustite najpre daizraste vaša prirodnakosa, makar desetak cm, paonda krenite safarbanjem u crveni o to od tamnijih nijansi.

Crvena kosa sa pramenovima u drugim bojama je atraktivan izbor za mladje devojke. Kombinujte crvenu kosu sa crnim ili smedjim pramenovima.

Šminkanje

Kad ste dobili željenu crvenu boju kose, važno je da joj prilagodite šminku. Nabavite senke u svetlijim bojama, kao I ruževe u nežnim nijansama. Crveni ruž dolazi u obzir zavečernje prilike i to ako oči niste istakli jakim ajlajnerom. Crveni karmin uz crvenu kosu će delovati kao daste preterali sa celokupnom šminkom kada je reč o dnevnim izlascima.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts