Moderne paž frizure za 2016. godinu

Paž frizure, poznate još i kao bob frizure, su zapravo klasične frizure koje, kako se čini, nikada neće prestati da budu moderne. A sve to zbog brojnih prednosti, ako se odučite za ovaj stil.

Paž frizura je rešenje za vrlo jednostavno oblikovanje kose, kako za svaki dan, tako I za svečane prilike I večernje prilike.

Dok je duga i negovana kosa uvek je bila simbol ženstvenosti i nežnosti,  paž frizura je simbol za seksipil i nezavisnost žene.

Ova ultra moderna frizura nastala je 1909. godine. Žene su u to vreme, zbog društvenih stega,  kosu isključivo  skrivale ispod šešira. Tada su jedino mogle da biraju  šešire I tako iskažu svoju osobenost.

Prva decenija 20.veka nosi sa sobom opraštanje sa šeširima I istorijski početak oblikovanja kose šišanjem. Tada mašta u oblikovanju kose dolazi do izražaja.

Paž frizura odgovara svakom obliku lica. Razne varijante ove frizure će odgovarati svim prilikama, pa tako kombinujte dužinu kose, od one najkraće, pa do dugih izražajnih repova i šiški.

Paž frizure za duguljasto lice

Pravilo je da što je lice izduženije, paž treba da bude kraće dužine.   Takođe, izduženom licu pristajaće paž sa šiškama.

paz-duguljasto-lice

Paž frizure za okruglo lice

Okruglom najviše pristaje razdeljak sa strane uz malo duži paž.

paz-okruglo-lice

Ako ste ikada imele želju da skrtite svoju dugu kosu, ali se plašite makaza koje će vas oprostiti od omiljene vam duge kose, vreme je da prestanete sa nekim predrasudama.

Dakle, nije samo duga kosa ženstvena i lepa, upravo paž je  simbol  seksipila i ženske odvažnosti. Takođe, znajte da jesamo mit da muškarci vole isključivo  dugu kosu. Njihov ukus razlikuje se kao I ženski ukus.

Paž  frizuru vrlo je lako  održavati ako je lepo i pravilno ošišana. Paž  frizuru možete nositi čak i ako imate jako tanku kosu. Takodje će biti efektan i ako imate kovrdžavu kosu ili nemirne repove.

Za tanku kosu je najbolji kratki paž. Mladji izgled je garantovan, naročito ako se kombinuje sa šiškama.

Paž možete  nositi potpuno ispeglan ili razbarušen što je odlično posebno kada ste u žurbi i bez vremena za dugo sredjivanje frizure. Uz malo pene, blago prelomite kosu prstima i za tren oka imate modernu razbarušenu frizuru.

Paž frizure za četvrtasto lice

Ako baš ne želite u potpunosti da se odreknete duge kose, izaberite long paž-dugi paž. Long paž sa stepenastim krajevima ublažava crte četvrtastog oblika lica.

paz cetvrtasto lice

Paž frizure za srcoliko lice

Asimetrični paž odgovara i tankoj i gustoj kosi. Dobro izgleda i ako je potpuno ravan ili blago kovrdžav. Šiške ovde moža nisu potrebne ali I ne mogu biti asimetrične. Ovaj paž zahteva stepenasto šišanje i dobro stoji damama sa srcolikim licem.paz-srcoliko-lice

Paž frizure za

Ako imate trouglasto lice i razmišljate o šišanju, nemojte se predomišljati jer paž pristaje i vašem obliku lica. Ako baš niste zadovoljni, kosa će brzo porasti, mada smo gotovo sigurni da će vas promena pozitivno iznenaditi. Nemojte se bojati promena. Sa paž frizurom, sigurno ćete biti u trendu koje nosi 2016.godina.

paz-trouglasto-lice

Paž frizure za ovalno lice

Ovalnom licu stoji bili kakav paž! Najlakše je jer treba samo izabrati šta vam se najviše svidja od silnih predloga i kombinacija.

paz-ovalno-lice

Gotovo svaka dama može nositi dobro oblikovani paž jer je to frizura sa največim uticajem na modne trendove ikada.

Najbolja stvar kod paža je što ćete skoro uvek izgledati kao da ste tek izašle iz salona od frizera. Potreban je samo minimalan trud pri oblikovanju kod kuće, uz isti tako malo vremena.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts