Šta ide uz crvenu haljinu

Kombinacije uz crvenu haljinu

Jedno od modnih pravila kada ne znate šta da obučete, je pravilo često citiranog  modnog genija Bila Blasa: „Ako ste u nedoumici, nosite crveno.“ Ovo pravilo bi trebalo da slede sve dame sa stilom.

Zapravo, crvena haljina je odličan izbor za skoro sve prilike. Šta ide uz lepu crvenu haljinu?

Igra u kombinovanju crvene haljine sa različitim modnim dodacima, svilom i čipkom, odgovarajućim cipelama i tašnom je beskonačna.

Idealne kombinacije detalja sa crvenom haljinom doneće vam odlično rešenje za izlaske, svečane prilike, večeru, venčanje, koktel…

Iako svaka žena zna da mora imati malu crnu haljinu sa kojom je nemoguće pogrešiti, neka novija istraživanja pokazala su da muškarci ipak najviše vole da vide žene u crvenom. Zato pronadjite onu koja će vam idealno stajati i istaći vaše kvalitete i atribute.

Popularnost crvene boje pokazuje i nijansa ove boja koja nosi ime po čuvenoj modnoj kući “Valentino” koja u svojim modnim linijama prednost daje crvenoj boji.

Kako se našminkati uz crvenu haljinu

Šminka uz crvenu haljinu treba da bude prilagodjena tenu i boji kose. Plavuše treba da izaberu  crvenu haljinu sa hladnijim podtonovima, a preporučuje se blaži mejk ap. Šminkanje ne treba da je preterano jer dovoljno je dominantna crvena boja haljine I vaša plava kosa. Za hrabrije dame na raspolaganju je klasični crveni ruž koji nikada ne izlazi iz mode.

crvena haljina i crveni karmin

Koja senka za oči je odgovarajuća?

Ako ćete usne premazati neutralnim karminom, onda je dozvoljeno naglasiti oči braon ili crnom I sivom senkom I oči uokviriti tušem. Naglašene trepavice maskarom su obavezne.

Koji lak za nokte ide uz crvenu haljinu?

Naravno, odgovor se nameće sam po sebi – crveni lak koji je uvek u trendu. Ipak, ako imate problem da nadjete baš istu nijansu laka crvene boje, možda je sigurnije da napravite dobar kontrast sa neutralnim bež lakom ili sa lakom u boji kože. Dolazi u obzir I beli lak za nokte.

Crvena haljina i nakit

Pošto je crvena boja raskošna sama po sebi, ne zahteva puno nakita. Ako baš ne možete bez omiljenog komada, neka to bude neupadljiv prsten ili diskretne naušnice. Za crvene haljine običnog kroja koje se nose svaki dan I nemaju dodatne detalje, važi malo drugačije pravilo pa možete nositi glomazne crne ogrlice, belike alke, niz narukvica u raznim bojama I dobićete divan kontrast.

Crvena haljina i nakit

Koje cipele se slažu sa crvenom haljinom

Zbog jačine karaktera crvene boje, važno je da u ovom slučaju primenite već zaboravljeno pravilo a to je da obujte cipele i ponesete tašnu u istoj nijansi. Dakle, boja cipele treba da je makar u nijansi boje tešne koju ste izabrali. U obzir dolaze bež cipele, crne cipele, zlatne cipele,ali I na primer plave cipele koje će pokazati hrabrost vašeg karaktera.Crvene cipele mogu da prenaglase utisak I deluju preterano. Zato ih birajte samo ako je vaša crvena haljina običnog kroja I ako ima detalje u nekoj drugoj boji. Potpuno nemoguća kombinacija crvene haljine sa roze cipelama može izgledati vrlo šik I nesvakidašnje.

crvena haljina i cipele

Čarape i crvena haljina

Polako se vraća moda crnih čarapa pa ih iskoristite i uz crvenu haljinu i dobićete upečatljiv i trendi efekat. Naravno uvek su dobrodošle nevidljive čarape u boji kože. Izbegavajte čarape sa dosta likre da biste izbegli efekat “nogu kao viršle”.

Frizura i crvena haljina

Neograničene su mogućnosti I kombinacije crvene haljine sa frizurama raznih oblika. Uglavnom će frizura zavisiti pre od krojahaljine nego od njene boje. Neozbiljne mladalačke bob I paž frizure birajte za crvene haljine jednostanvog kroja I obične modele, dok su elegantne pundje poželjne uz elegantne haljine. Pletenice I asimetrično ošišana kosa je poželjna ove sezone. Svakako, ukrasi u kosi u vidu ukosnica ili traka u na primer beloj ili žutoj pa I zlatnoj boji daće lični pečat vašem izgledu.

crvena haljina i frizura

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts