Kako nositi žutu haljinu?

Žuta haljina namenjena je svim devojkama i ženama kojima je leto omiljno godišnje doba. Boja Sunca rado se preporučuje kako za dnevnu, tako i za večernju varijantu.

Bilo da tražite haljinu za plažu, izlazak, maturu, apsolventsko veče, haljinu za svaki dan ili neki drugi događaj, dajte šansu žutoj haljini. Uz prave kombinacije, bićete kraljica stila.

Preporučuje se da žute haljine birate tokom letnjeg perioda. Ovo baš i nije zimska boja, jer se žuta u tom periodu najčešće bira za sitne detalje i aksesoare. Leti, sa druge strane, žuta je i više nego poželjna.

zuta-haljina-kratka

Sve vrste žute haljine: duga, kratka, uska, lepršava…

Žuta boja adekvatna je za svaku priliku. Na vama je samo da odaberete oblik koji vam odgovara.

Duge žute haljine učiniće da budete u centru pažnje na svim svečanim zbivanjima. Možete birati uske haljine uz telo, a omiljen je ,,sirena“ stil, to jest haljine koje su uske do kolena, odakle se šire na dole. Naravno i kratka uska žuta haljina može doći u obzir.

Kada smo već kod kratkih, uskih haljina, i zlatna boja je i više nego aktuelna. Za večernji izlazak birajte zlatne haljine sa šljokicama koje su omiljene među devojkama. U slučaju da birate ovakvu haljinu ne preterujte sa detaljima. Dovoljne su crne cipele i crna torbica. Poželjno je da ne stavljate druge detalje, a ako već želite onda što diskretnije.

Lepršave letnje haljine sjajne su leti, za svaki dan. Žuta je boja Sunca i peska, pa je žuto odlična boja za vašu haljinu za plažu. I ovakav komad odeće možete odabrati za neki ležerni izlazak, čak se mogu kombinovati i uz patike.

Ako je kombinujete sa nekim tamnijim detaljima, diskretnu žutu haljinu možete nositi i na posao tokom leta. Ovakva haljina bi trebalo da bude uska, zatvorenog dekoltea, i dužine do kolena. Detalji i aksesoari neka budu isključivo crni, recimo crni kaiš, crne cipele, tobra itd. Nakit, naravno, nenapadan.

zuta-haljina-kombinacije

Kombinacije sa cipelama. Crvene cipele najidealnijie.

Logično je da uz žutu haljinu mogu ići i žute cipele. Zlatne izbegavajte, ako insistirate na zlatnim cipelama neka vam haljina bude druge boje. Znači isključivo žute u istoj nijansi, ako je moguće.

Crne cipele su isto tako dobra ideja, naočito za one koji vole da imaju nešto klasično i ne vole eksperimente.

Međutim ako ste dama koja voli da proba nove stvari i smele kombinacije, neka vaš izbor bude žuta haljina i crvene cipele. U tom slučaju nije teško odabrati ni šminku. Crveni karmin se sjajno slaže za ovakvu kombinaciju, premda u tom slučaju nemojte stavljati neke druge boje na oči izuzev crne. ,,Smookey eye“ šminka za oči biće sasvim dovoljna. Istaćiće vam oči a nećete biti šareni.

Uz žutu se lepo kombinuje i zelena. Možda ne baš za neku večernju, ali dnevna varijanta u ovim kombinacijama će svakako biti dobra. Tako da uz vašu žutu haljinicu, možete lepo uklopiti zelene baletanke ili sandalice na platformu.
Nije loše uzeti i plavu u obzir. Kraljevski plava je aktuelna, ali uz žutu najlepše idu tirkizne nijanse. Vaš izbor obuće mogu biti tirkizne salonke i nekoliko komada nakita u istoj boji.

Generalno, kada birate obuću za žutu haljinu, nemojte se odmah odlučivati za klasičan oblik cipela. Žuta takođe nije baš ni za čizme. U pitanju je letnja boja za letnji period, i gledajte da uz nju iskombinujete sandale, cipele sa otvorenim prstima, salonke i slično. Jendom rečju najbolje je da obuća bude otvorena.

zuta-haljina-crvene-cipele

AliExpress.com Product – Cute Mini Skirt Coral Pencil Dress Halter Cocktail Party Vestidos Sheath Casual Lace Dresses 2017 Sexy Slim Girls Club Wear

AliExpress.com Product – Lily Rosie Girl Short Ruffles Sleeve Mini Sexy Dresses summer Beach Boho Women Dress V Neck Yellow Floral Print Wrap Vestidos

AliExpress.com Product – Clocolor New Women Asymmetrical Dress Hollow Out Yellow Spring Female Ankle Length Elegant Maxi Ruffled Collar Backless Dresses

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts