Najbolje haljine za svaki dan

Haljine za svaki dan

Staro je pitanje skoro svake žene: Šta danas da obučem? Iako se čini da nam je orman prepun stvari, nekada se prosto osećamo bespomoćno. Ako ste često u ovakvom problemu, rešite ga na jednostavan način – neka više od polovine vaše garderobe čine jednostavne haljine! Nema uskladjivanja pantalona ili suknji sa bluzana, sakoima i majicama, problema sa slaganjem boja i materijala, pa ćete ubrzati izbor oko toga šta obući svakog dana. Kada je lepo vreme, sigurni smo da će letnje haljine biti više nego vaš čest izbor za odlazak na posao, u šetnju ili izlet.

Ženske haljine kao izbor garderobe za svaki dan su pogodne naročito ako imate problem sa kilogramima i stalno ste na nekim dijetama pa se borite sa veličinama, tesnim pantalonama koje su vam “nekad super stajale…”

Haljina će vam olakšati odevanje i učiniti vas zavodnicom tokom celog dana. Uz to, neka istraživanja iz sveta mode su pokazala da upravo nošenje haljine podiže samopouzdanje…Dakle – haljine za svaki dan su dugoročno rešenje i vrlo efektno!

haljine za svaki dan
Elegantne haljine za svaki dan do kolena

Ali, kako odabrati pravi model?

Kratke ili duge, široke ili uske… izaberite one koje prijaju vašem karakteru i figuri.

Istaknite svoje obline i nemojte potpuno pokrivati dekolte i noge.

Za svaki dan odlične su klasične haljine tipa “ogrtača” koji se na boku vezuje u raskošnu mašnu.

Ako imate izraženiji stomak, vizuelno ga ublažite naborima na haljini

Birajte uvek pamučne i mat tkanine od prirodnih udobnih materijala

Klasični modeli poput legendarne male crne haljine su uvek dobitna kombinacija.

Šta treba izbegavati?

Haljine za svaki dan ne trpe prozirne tkanine, šljašteće modele i detalje poput šljokica, prekratke modele koje najlakše otkrivaju nesavršenosti tela, vrećaste i preširoke krojeve…

Ako niste vlasnica bujnog poprsja birajte model haljine koja će biti strukirana. Na taj način pažnju premeštate na svoje adute kao što je na primer skladan struk.

haljina-svaki-dan-sako (1)
Haljina za svaki dan u kombinaciji sa sakoom

Prilagodite haljinu figuri

Ako ste srećno nasledili vitku i skladnu figuru o kojoj vodite računa izbor haljine za svaki dan je gotovo neograničen. Birajte kraće i uže modele koje ćete kombinovati sa kratkim jaknicama ili sakoima.

Ukoliko vam je pak gornji deo tela jače gradje, birajte haljine sa užim gornjim delovima u tamnijim bojama kako bi se optički suzio, a donji deo haljine neka bude malo širi.

U slučaju da ste u drugom stanju birajte prvenstveno udobne i prirodne materijale i modele haljina koje nisu previše tesne ali preširoke. Trudnicama najlepše stoje vesele i vedre boje, a možete se slobodno odlučiti iza jarke, živahne šare. Trudničke haljine za svaki dan treba da budu prvo udobne, najbolje pamučne, a tek onda atraktivne.

Ako smatrate da vam noge nisu dovoljno duge, obavezne su potpetice I haljine koje imaju dužinu do članaka i slobodno padaju.

Naravno ako pratite trendove, znajte da ove sezone osim jednobojnih haljina u modi još i, kada je reč o dezenu tkanina, tufne, tačkice, “kiss” motivi, print na trikotaži sa najrazličitijim detaljima, kockice, asimetrični detalji i aplikacije pa i animal print.

haljina-svaki-dan-tufne
Jednostavne haljine za svaki dan

Ako je dekolte haljine malo izraženiji, upotpunite izgled atraktivnom ešarpom, naročito ako je haljina u jednoj boji i jednostavnog kroja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts