Svečane pundje za svadbe

Punđa je idealno rešenje za vašu svečanu frizuru. Naročito u toku letnjeg perioda. Podignuta kosa znači da vam neće biti vruće, a opet imate lepu i urednu frizuru. Ali kakvu punđu odabrati?

Postoji na stotine vrsta punđi, evo nekoliko omiljenih:

Jednostavne punđe

Jednostavne punđe su odlične za posao i druge ozbiljne prilike, samo u nekim slučajevima mogu da prođu i za svečane prilike. Ako želite da izgledaju malo raskošnije, dodajte ukrase za kosu, poput rajfa, ukrasnih šnala i slično.

Niska, jednostavna punđa.
Niska, jednostavna punđa.

Obično se formiraju na potiljku, a po potrebi mogu se podići i do željene visine. Najlakše je napraviti urednu punđu pomoću čarape. Evo kako da je napravite:

Vrh čarape odsecite a potom je urolajte. Vežite konjski repić na kosi. Rep potom provucite kroz čarapu i kosu prebacite preko nje, tako da pokrijete čarapu, a višak kose uredno skupite oko punđe. Evo kako to izgleda na priloženom videu:

U prodavnicama sa aksesoarima se može naći i jednostavni kalup za ovakvu punđu, koji podseća na šuplju krofnu.

Većina jednostavnih punđi je na sličnom principu. Neke devojke jednostavno vole da naprave čupavu punđu, koja nije loša za svakodnevnu šetnju, ali zato nije pogodna za posao, svečanosti ili slično.

Ono što je veliki hit ove godine jeste pletenica na potiljku. Na temenu napravite neku jednostavnu punđu ( može i recimo punđa sa čarapom, jer je poželjno da to bude nešto uredno ), ali pre čitave izrade, isplete se kika – riblja kost, na potiljku. Ovakve punđe mogu da prođu u svečanim prilikama, ali ne za mlade, pa ni za kume, premda su lepe ako na venčanje dolazite kao gost.

Opuštene punđe su odličan izbor za vašu svadbu.
Opuštene punđe su odličan izbor za vašu svadbu.

Ukoliko volite da nosite punđe, poželjno je da imate šiške. Omiljene su one na stranu, koje savršeno stoje uz svaki oblik punđe. Sa prednje strane frizura neće biti zalizana i monotona. Ako nemate šiške, bar izbucite neki pramen, kako vaša punđa ne bi delovala jednolično.

Visoke i niske punđe za venčanje.

Buduće mlade najviše vole visoko podignute ili niske punđe. Ovakve punđe se najčešće uvijaju, kako bi dobile dozu raskoši. Retko kad im se dodaju ukrasi, premda na niske punđice se stavlja diskretan cvet ili sličan ukras.

I visoke punđe se prave pomoću čarape ili kalupa. Kako bi se razbila monotonija, ponekad se oko punđe obmota i pletenica. Sve zavisi od vašeg ličnog ukusa. Ovo je možda interesantniji način da napravite visoku punđu, umesto da je uvijate.

I visoke punđe možete nositi na svom venčanju.
I visoke punđe možete nositi na svom venčanju.

Kovrdžave i opuštene punđe se pretežno prave nisko. I one mogu biti uredno pokupljene, ali je interesantnije ako ih malo razbarušite. Ne moraju samo mlade da nose ovakvu frizuru, probajte sami da je napravite kod kuće.

Punđe za kratku kosu

Ako imate dugu kosu, od svoje kose možete napraviti šta vam je volja, ali šta ako je kosa kratka?

Možda deluje nemoguće, ali i u ovom slučaju možete napraviti manju punđu za svečane prilike, pa i za svadbu. Doduše, ona neće imati volumen i neće biti tako gusta kao punđa koja se napravi od duge kose, ali će biti podjednako interesantna.

Ako se dan vašeg venčanja već uveliko bliži, a kosa vam još uvek nije porasla do željene dužine, bez brige. Pogledajte na priloženom video zapisu kako možete da napravite punđu od kratke kose:

Predlažemo još nekoliko interesantnih frizura za vaše venčanje, ako vam se dopadaju punđe. Bilo da je opuštena, spuštena, visoko podignuta ili niska, punđa je za svečane prilike idealno rešenje.

svečane punđe za svadbu 1

svečane punđe za svadbu 2

svečane punđe za svadbu 4

svečane punđe za svadbu 5

svečane punđe za svadbu 6

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts