Moderne ženske košulje za sezonu 2016  

Za razliku od većeg broja komada odeće, ženske košulje poseduju posebnu prednost, a to je da su više svestrane jer imaju veću sposobnost prilagodjavanja skoro svakoj situaciji.

Vodite računa o materijalu i adekvatnoj veličini

Jedini ograničavajući faktor ovde bi bio materijal od kojeg je košulja sašivena. Pa tako, u slučaju da su sašivene od sjajnog materijala sa šljokicama na primer, od satena i od čipke, ili svile visokog kvaliteta, sigurno će puno više odgovarati prilikama kao što su večere, kokteli,  pa čak i neki poslovni sastanci.

kosulja svila

Najbolje od svega je što se klasični modeli, ali i oni strukirani, mogu nositi i za svakodnevne prilike kao što su druženja s prijateljima  na kafi, ili možda u bioskopu.

Vodite računa da izaberete pravi broj za Vas, osim ako ne želite da izgledate kao da ste upravo završili sa generalnim čišćenjem kuće. Prošla su vremena popularnosti predimenzioniranih košulja.

kosulje bela posao

Poslovni stil – košulja je obavezna!

Ako baš ne pratite u stopu novosti iz sveta mode, nećete pogrešiti ako za posao obučete strukiranu košulju.Koliko dolaze u obzir i najklasičniji jednobojni modeli sa dugim rukavima, toliko su poželjne i elegantne, lanene ili one sa karnerima – ali diskretnim. Modeli sa ruskom kragnom, poslaće poruku da ste dama od posebnog stila.

kosulje ruska

Za bilo koji model se odlučili, izgledaćete savršeno u kancelariji i to sa malo truda. Dovoljno je da košulju samo ispravno iskombinujete sa pantalonama ili suknjom sa visokim strukom na primer. Sako preko bilo kakve košulje je više nego poželjan dodatak za poslovne prilike.

kosulja sako

Znajte da poslovni stil obavezno podrazumeva rukave. Sačuvajte Vaše uske košuljice bez rukava od teksasa za leto i opuštene trenutke boravka u prirodi ili u šetnji.

Kombinacije i prilike

Modni znalci za jesen-zimu 2015-2016. godine, preporučuju strukirane ženske košulje, jednobojne ili sa dezenom na kocke koji ne izlazi iz mode. Svratite u Zaru, Stradivarius, H and M, Koton, Azzaro… i izaberite Vaš ovogodišnji adut – neku od šifonskih ili flanelskih košulja.

kosulja karo

Iz mode ne izlazi ni njihovo kombinovanje sa puloverima, predimenzioniranim štrikanim džemperima, džinsom i kratkim štofanim suknjicama, za svakodnevne prilike. Kombinovanje mladalačkih košulja sa kožnom kratkom jaknom na rajsferšlus i bajk kožnim čizmama, pun je pogodak ove sezone.

kosulja tufne

Kada je reč o poslovnim ženama, ništa lepše od kombinacije bele ili crne pamučne uske elegantne košulje sa elegantnim pantalonama ili uskom suknjom do kolena.

kosulja i farmerke

Ženske košulje i aktuelne boje i dezeni

Za urbaniji izgled, birajte tamnije košulje ili u trendi zagasitim bež, teget i sivim nijansama. Aktuelne su još i crvene nijanse, odnosno cigla ili vino boja i naravno tamno bordo i to u kombinaciji sa žutim, oker i maslinastim nijansama. Cvetni dezeni takodje ne izlaze iz mode pa su i dalje in, isto kao i karirani modeli i oni sa neprevazidjenim tufnama. Obično se kao osnovna boja koristi mat bela, krem ili siva, a nežne cvetne šare nam dolaze u pastelnim i bebi tonovima pink i plave.

kosulja posao

Mat crne, crvene i bele košulje radije rezervišite za formalnije prilike i poslovne sastanke. Naravno i najobičnija bela košulja može izgledati cool uz plitki džins, kauboj plitke gležnjače i štrikani djubretarac ili kratki džemper.

kosulje-i-dzemper

Od aksesoara, kada su košulje u pitanju, više ne važi pravilo da se uzdržite od nakita ili bižuterije ako je Vaša košulja u jarkim bojama ili sa drečavim šarenim dezenom.

kosulja nakit

Obavezno kombinujte vašu košulju sa predimenzioniranim glomaznim bižuterijskim ogrlicama ili velikim srebrnim ili zlatnim alkama.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts