Kako održavati i nositi plisirane suknje

Plisirane suknje

Kada je plisirana odeća, koja je u trendu već više sezona, u pitanju, treba znati da sa njom nema problema u kombinovanju sa drugim komadima odeće, ali održavanje, pranje i peglanje nimalo nije lako.

Ipak, sve ovo je zanemarljivo imajući u vidu raskoš i lepotu plisea koji je u bilo kojoj odevnoj varijanti poseban, upečatljiv, moderan i veoma romantičan. Duga plisirana suknja prosto je nezaobilazni komad odeće koji u aktuelnoj sezoni morate imati u ormanu.

U većini aktuelnih kolekcija možete naći moderne plisirane suknje, haljine, lepršave, kratke, srednje dužine ili potpuno duge.

Na pitanje-Kako nositi plisirane suknje, odgovor je lak i glasi – uz plise se slažu skoro sve vrste majica, korseti, bluze pa i sakoi, a isto važi i za obuću. Kaiševi i pojasevi su dodatni detalji koji će vaš izgled učiniti efektnijim.

Izbor je zaista veliki i prilagođen različitim ukusima, devojkama i ženama koje naginju glamuru i eleganciji, ali i onima koje više vole ležernije i opuštenije odevanje.

Posebno su trendi i moderne u ovoj sezoni plisirane dugačke suknje u raznim bojama, naročito jarkim ali i sa cvetnim, tufnastim ili prugastim desenima.

Plisirane suknje su veoma praktične i zahvalne za kombinacije sa košuljama, topovima, običnim majicama ili bluzama, sakoima…

Od obuće vam je takodje sve na raspolaganju: cipele, baletanke, starke,čizme…

Plise nije samo in na suknjama već se kao detalj javlja i na tunikama i košuljama od laganih materijala i svile.

Održavanje plisiranih suknji

Pošto su obično napravljene od laganijih materijala, naročito one letnje plisirane suknje, to nam malo olakšava komplikovani posao održavanja.

Zato probajte ručno pranje plisea i to samo blagim šamponom za kosu i nemojte ih jako i energično cediti već ih istresite malo jače od viška vode.

Onda odmah stavite na žicu ili još bolje na prostrt veliki peškir gde će se lagano sušiti, da bismo plise što bolje sačuvali u izvornom obliku.

Zatim sledi peglanje, obavezno preko mokre ili vlažne lagane pelene ili tkanine. Ovde nema preterivanje sa visokim temperaturama. Lagano peglajte pregib po pregib, vodeći računa da ne pogrešite vodeću liniju. Ako se pak desi greška, pokvasite vodom tkaninu gde ste pogrešili i ponovite peglanje.

Pogledajte slike iz naše galerije. Inspirišite se za vašu omiljenu kombinaciju plisirane suknje sa drugim komadima odeće.

Plisirane suknje u kombinaciji sa sakoom
Plisirane suknje u kombinaciji sa sakoom

Jarko žute plisirane suknje odlično idu uz beli sako ili košulju nežnih boja sa izraženijim dekolteom

Plisirane duge suknje u kombinaciji sa majicom
Plisirane duge suknje u kombinaciji sa majicom

Duge letnje plisirane suknje u kombinaciji sa jednostavnim majicama i letnjim šeširima –  odlično za šetnju po sunčanom danu!

Razne kombinacije za nošenje plisirane suknje
Razne kombinacije za nošenje plisirane suknje

Plisirane suknje u kombinaciji sa džemperom i džinsom.

Plisirana suknja u kombianciji sa belom košuljom
Plisirana suknja u kombianciji sa belom košuljom

Jednostavna plise suknja sa belom košuljom može biti dobar izbor za odlazak na posao.

Kratke plisirana suknja u kombinaciji sa crnom bluzom
Kratke plisirana suknja u kombinaciji sa crnom bluzom

Kratka plisirana suknja deluje vrlo elegantno ako se kombinuje sa efektnom crnom bluzom.

Plisirana suknja uz kožni prsluk i elegantnu košulju
Plisirana suknja uz kožni prsluk i elegantnu košulju

Plisirane suknje srednje dužine uz kožni prsluk i elegantnu košulju kao dobar izbor za poslovni ručak ili odlazak u šoping.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts