Šta ide uz crnu haljinu

Crna haljina, ma kakvog kroja bila ili od kakvog god materijala bila sašivena, poznata je kao omiljeni odevni komad uz koji se slaže veliki raspon obuće, nakita, šminke, mogučih frizura…

Zato je I popularna jer, kada odlučite da nosite crnu haljinu, nećete imati mnogo muke u kombinovanju sa drugim odevnim predmetima. Pitanje- šta obući uz crnu haljinu više se odnosi na kombinovanje ostalih delova garderobe koji ćete uz nju nositi nego na samo slaganje sa crnom haljinom koja trpi skoro sve!

Koje boje cipela idu uz crnu haljinu

Možda čudno I jednostavno zvuči, ali odgovor naovo pitanje je: sve! Apsolutno koju god boju izabrali, uz crnu haljinu će se lepo slagati. Jednostavno više pažnje obratite na model cipela. U trendove se na velika vrata vraćaju špicaste cipele saelegantnim petama, I one su dobar izbor za svečanije modele haljina. Uz letnje crne haljine običnog kroja kombinujte ravnu obuću, baletanke, otvorene sandale.

Zelene cipele, plave cipele, crvene cipele, bež cipele, krem cipele, sive, cipele, roze cipele… izbor je neograničen!

Možete se slobodno odlučiti I za cipele  koje su na primer crne ali imaju krem štikle. Cipele mogu biti i bež uz crvene štikle. Ako baš volite da slažete boje, boju cipela uskladite sa bojom torbe ili nakita.

crna haljina i cipele

Kakva šminka ide uz crnu haljinu

Šta ide od šminke uz crnu haljinu I kako se našminkati? Šminka uz crnu haljinu je pogodna za eksperimentisanje. Naravno, nećete uz običnu crnu haljinu za svaki dan na lice staviti kompletnu šminku koju imate, ali svakako je za svečane prilike dozvoljeno jako naglasiti oči I to baš u crnoj boji, Odlično će pristajati I ljubičaste senke. Crveni ruž je takodje omiljen za kombinovanje sa crnom haljinom. U tom slučaju izbegnite da jako naglasite oči već stavite neutralni sjaj za usne.

Koja boja noktiju odgovara uz crnu haljinu

Najklasičniji crveni lak za nokte je najčešće kombinovan sa crnom haljinom, mada je i frenč dobar izbor. Svakako su poželjni mat tonovi laka ali oni sa sedefom.

Kakve idu čarape uz crnu haljinu

Čarape iz crnu haljinu su posebno zahvalna priča! Naravno, možete se odlučiti za klasične najlonke, ali vam je na raspolaganju mnogo čarapa u trendi jarkim bojama paseslobodno poigrajte kombinacijama crne haljine sa roze čarapama, ili žutim dokolenicama…

Koja je najbolja frizura uz crnu haljinu

Ako je vaša crna haljina elegantna pokušajte sa modernom pundjom uz koju pletenicu. Bob frizure su takodje u trendu više sezona ako nemate dugu kosu. A dugu kosu možete jednostavno pustiti.

Kakav nakit ide uz crnu haljinu

Modni dodaci, kao što je nakit, nikada se neće lakše kombinovati nego sa crnom haljinom. Nakit uz crnu haljinu može biti napadan i glomazan, a može biti i nakit koji je sofisticiran, jedva primetan. Sve boje bižuterije dolaze u obzir. Probajte tirkiz ili mesečev kamen ili samo jedan detalj kao što je ogrlica, ako ste romantična duša, ili pak metalne široke narukvice I glomazne mindjuše ako želite da istaknete jačinu karaktera i samostalnost. Ako vaša haljina pada na jedno rame, dobar izbor je i jedna velika viseća naušnica.

crna-haljina-carape

Crne haljine sa šarenim pintovima izgledaće dodatno atraktivno uz bele čarape ili hulahop sa vezom.

crna haljina crveni karmin

Crveni ruž je omiljeni izbor kada je reč o šminkanju uz crne haljine.

crna-haljina-frizura

Duga puštena kosa s jedne strane kao izbor frizure uz crnu haljinu kao čest izbor svetskih zvezda

crna-haljina-lagana-sminka

Plavišama se uz crnu haljinu preporučuje manje upadljiv make up.

crna-haljina-cipele

Igrajte se raznim bojama vaših cipela koje ćete kombinovati uz crnu haljinu.

crna-haljina-nakit

Uz ekstremno svečanu crnu haljinu najbolji je decentni nakit.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts