Najlepše haljine za malu maturu za 2014. godinu

Haljine za malu maturu

Kraj 8 razreda se bliži i osećaš se kao da je ceo svet tvoj! Predstoji ti I prvi ozbiljan posao biranja posebne haljine za proslavu male mature.

Haljine za malu maturu su vrlo osetljiv teren. Osetljive su i mlade devojke koje često u želji da izgledaju savršeno, preteraju sa šminkom i ozbiljnom odećom da neretko izgledaju kao da su krenule na proslavu velike mature. Izbegni to u startu pravim izborom haljine koja će I te kako biti u trendu i učiniti da se osećaš posebno!

Modeli haljina za malu maturu

Jednostavne haljine, da počnemo od njih, uz kombinovanje sa efektnom mladalačkom bižuterijom i obućom u nekoj od upadljivih boja mogu biti pravi pogodak.

haljine za malu maturu

Lepe su i malo svečanije kratke haljinice, ali bi trebalo da izbegavaš klasično tkanu čipku, sintetičke materijale, velike balske haljine pune cirkona i šljaštećih šljokica…

Posebno svečane su dugačke haljine bez ledja. Ali oprez! Modeli sa golim ledjima mogu izgledati vulgarno i jeftino ako se ne slažu uz tvoj karakter a naročito godine tako da je najbolje da to bude neka blaža varijanta haljine sa otvorenim ledjima, ali na diskretan način.

Obrati pažnju na boje

Ako želiš da se odlučiš za modele od čipke, bezbroj je varijanti odnosno modela I mladalačkih krojeva. Nemoj se uhvatiti odmah za crnu boju! Tvojim godinama pristaju vedre boje I šareni deseni. Biraj pastelne nijanse, nijanse plave boje, pink, ljubičaste, crvene, žute, trava zelene…

Mladalačka čipka – da, moguće je!

Lepršave kratke čipkane haljine su i dovoljno svečane i vrlo moderne, tako da je ovo jedan od najzahvalnijih izbora naravno ako je čipka gusto tkana, neravnomerna (sa različitim istkanim detaljima) i sa aplikacijama, dodatnim vezom ili trakicama. Šorts-haljine od čipke su pravi hit već nekoliko sezona i ako ovaj model budetvoj izbor – nećeš pogrešiti.

Cirkoni i šljokice sa merom

Haljine za malu maturu sa cirkonima su prihvatljiv izbor ako ne preterate sa blistavilom. Dovoljno je da na primer crna haljina bude blago optočena kristalićima po ivicama, ili samo u predelu dekoltea. Za haljine u drugim bojama, razasuti cirkoni dodaće malo potrebnog glamura.

Ravna obuća uz haljinu za malu maturu je sasvim ok, i može delovati prilično originalno. Ako ipak želite da obujete visoke potpetice, neka budu u pink, plavoj ili zelenoj boji, od prevrnute kože, ili se odlučite sa letnje čizmice sa petom srednje visine.

Pogledaj naše predloge haljina za malu maturu:

mala matura cipka

Svetla kratka haljina sa detaljima od čipke idealan izbor za male maturantkinje.

mala matura cirkoni

Izaberi haljinu srednje dužine sa diskretnim cirkonima u pink boji i satenskim pojasom.Nećeš pogrešiti!

mala-matura-crna-haljina

Crna haljina dobija poseban trendi izgled ako je kombinuješ sa nakitom i rukavicama u pink boji.

mala matura jednostavna pink haljina

Za vitke devojke idealne su kratke jednostavne haljine asimetričnog kroja u živim bojama.

mala matura kratka haljina

Haljina od laganih materijala i čipke uz diskretan nakit je takodje dobar izbor.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts