Dugi, crveni nokti, oličenje seksipila na vašim rukama

Crveni nokti, nikako ne izlaze iz mode, kao i sve što je lepo, seksi, a pri tom jednostavno i klasično.

Ako imate crvenu odeću ili obuću, ne možete ih iskombinovati uz bilo šta. To nije slučaj sa noktima, namazanim u toj boji. Oni idu uz svaku vrstu odeće, za svaki izlazak i svaku priliku.

Pošto je jednostavnost ključ dobrog stila, kao što je svojevremeno govorila Koko Šanel, najlepši su crveni nokti bez ikakvih dodataka. Međutim savremeni kozmetički preparati, sredstva i pribor za manikir, doneli su neke nove trendove, kada je sređivanje noktiju na rukama u pitanju. Sada je čist crveni lak pomalo dosadan, pa se dodaju i druge boje, cirkoni, šare, gel, nadogradnja, i još mnogo, mnogo toga.

Ideje za crvene nokte
Ideje za crvene nokte

Oblikovanje noktiju: nadogradnja, gel, izlivanje, ojačavanje…

Svi bi smo voleli da možemo da imamo prirodne nokte, ali na žalost to ponekad nije tako lako. Nokti se listaju i pucaju, često ne možemo ni da ih pustimo da porastu do željene dužine, zato dame često posežu za kozmetičkim tretmanima kao što su nadogradnja ili gel. Osim što su nokti postojani i čvršći, ne oštećuju se ni tokom obavljanja kućnih poslova ili ako vam radno mesto podrazumeva da obavljate neke fizičke poslove na kojima takođe možete oštetiti nokte.

Kada se odlučujete na tehniku sređivanja svojih noktiju uzmite prvenstveno u obzir oblik svoje ruke. Na primer malim, širokim šakama i kratkim prstima ne priliče ekstra dugi ili šiljati nokti. Takođe uzmite u obzir i poslove kojima se bavite. Možda su dugi nokti lepi, ali će vam svakako smetati pri nekim određenim poslovima. Posavetujte se i sa svojim kozmetičarem oko toga kakve nokte bi ste mogli da nosite. Njihovo iskustvo će vam sigurno pomoći.

Nadogradnja i nanošenje crvenog gela
Nadogradnja i nanošenje crvenog gela

Što se tiče boje gela, imajte u vidu da će vam boja stajati i nekih mesec dana, kada će nokti izrasti, pa ćete biti prinuđeni da idete na korekciju. Boje su relativne i zavise od vašeg ukusa, ali ako ne sređujete nokte za neki određeni događaj, za koji ste već kupili haljinu i želite da vam nokti budu u sličnom dezenu, izaberite neku skromniju varijantu, bez previše boja. Takvi nokti će se slagati uz bilo kakvu odevnu kombinaciju i priliku.

Nokte
možete nadograditi na nekoliko načina. Obično se to radi tipsama, koje zapravo izgledaju kao veštački nokti. Tipse su lagane i od plastike, ali opet dovoljno izdržljive da nose težinu gela. Pre nego što se stave tipse, neophodno je dezinfikovati ruke i pribor, potisnuti zanoktice i isturpijati nokat, kako bi se sa njih skinula masnoća. Sada sledi najteži deo koji zahteva preciznost: nanošenje tipse. Na tipsu se nanese lepak i ona se zalepi na nokat. Kraj tipse treba da bude, između sredine i kraja nokta. Ivice tipse se lagano obrišu acetonom, a potom je skratite na željenu dužinu. Tada je obavezno držite kako se ne bi odlepila. Nakon toga se nanosi gel ili akril.

Gelovi se kod nas najviše koriste kada je u pitanju ,,lakiranje“ noktiju. S obzirom da je lako nabaviti materijal, mnoge dame praktikuju da i same sređuju nokte kod kuće ili im je to neki dodatni izvor zarade. Cena usluge im bude niža nego u salonima, pa eto sjajne prilike da se ljubav prema sređivanju i ulepšavanju pretvori u unosan posao. Osim gela koji nanosite na nokat, potrebna vam je i UV lampa kako bi se gel stegao. Gel se može nanositi kako na prirodne, tako i na nadograđene nokte.

Ideje za crvene nokte sa šarama ili sa cirkonima

Jedan diskretan cirkon ili više njih može divno izgledati na noktima. Posebno su interesantni ako idete na neku svečanu priliku. Lako se kombinuju. I cirkoni mogu biti različitih boja, obično se biraju srebrna ili zlatna.

Za one koji imaju nešto ležerniji stil, odlični su nokti sa šarama. Nije strano ni da svaki nokat ima zasebnu šaru, a sa crvenom se kombinuje i više boja. Ovo je ipak malo smeliji stil, na koji se obično odlučuju mlađe devojke, ali i dame koje se tako osećaju.

Birajte: cirkoni, šare ili možda oboje
Birajte: cirkoni, šare ili možda oboje

Najlepši crveni nokti – slike

Ukoliko želite neku ideju ili predlog kako da iskombinujete šare ili cirkone sa crvenim noktuima, evo nekoliko sjajnih predloga, premda je sve ovo samo jedan mali deo u moru ideja i predloga kada su dugi, crveni nokti u pitanju:

crveni nokti gel

crveni nokti ideje

crveni nokti ombre

crveni nokti sa cirkonima

crveni nokti sa sarama i cirkonima

crveni nokti sa sarama

crveni nokti sa zlatnim sjajem

crveni nokti sare

crveni nokti

dugi crveni nokti na rukama

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts