Najlepša muška odela za maturu

Kada su u pitanju muška odela za maturu, aktuela modna sezona sa sobom nosi preporuke mladićima da se za ovo posebno veče, opredele za uže modele odela bez kravata ili sa kravatama u neobičnim bojama.

Budi originalan

Jako je važno biti, na toj posebnoj svečanosti slavljenja zrelosti, biti autentičan i originalan, pa je tako preporučljivo za matursko veče recimo izabrati zanimljive manžetne.

Koliko god je uvreženo mišljenje da su garderobom za matursko veče najopterećenije devojke – to nije tačno! Momci su i te kako pod pritiskom I imaju posebnu tremu, možda zbog toga što je izbor garderobe za muškarce ipak nešto ograničeniji u odnosu na dogatstvo različitosti kada je ženska garderoba u pitanju.

Izaberi svoju kombinaciju na vreme

Trebalo bi izbegavati kupovinu odela dva dana pred maturu, jer se tada izbor u brzini obično svede na najklasičnije moguće odelo, crne cipele I kravatu i – to je to! A to svakako nije recept za originalnost.

Zato – pusti mašti na volju i počni sa kreiranjem sopstvenog maturskog izgleda na vreme!

muska odela za maturu

Kombinacije (košulja, kravata, leptir mašna,manžetne…)

Ako si već rešio da izbegneš – “ casual varijante” odnosno džins I opuštenu košulju, ili lanene pantalone, i usku majicu, i siguran si da želiš izbor koji podrazumeva svečana odela, informiši se najpre o trendovima a onda izaberi najbolja moguća rešenja – odelo koje odgovara tvom karakteru I figuri. Savet možeš da potražiš I direktno u prodavnici – na licu mesta, naročito ako češ za maturu prvi put u životu uskočiti u odelo.

Budi elegantan

Najčešće se savetuju elegantna odela sa nešto užim modelima pantalona i strukiranim sakoima, a po pitanju košulja –  sve je dozvoljeno. Popularni su I detalji poput prsluka, kravata sa nesvakidašnjim motivima, manžetne, tregeri…Košulje i kravate mogu biti u kontrastnim bojama što će dati zanimljiv i upečatljiv izgled na maturi.

Sigurno je da ćete odelo koje izaberete za maturu, vrlo moguće nositi I u nekim budućim prilikama, a naročito ako se odlučite za mali opušteniju varijantu.

I ne zaboravi – Matursko veče je prilika kada treba da budeš elegantan kao i da pokažeš dozu originalnosti i sopstvenog stila.

Pogledajte slike iz naše foto galerije i potražite inspiraciju za idealno matursko odelo.

odela-matura-belo

odela matura bordo

Odelo za maturu ne mora biti isključivo u klasičnoj crnoj boji. Pokaži svoju originalnost tako što ćeš izabrati bordo ili beli sako sa prugicama.

odela matura crna

Crno usko odelo sa belom košuljom bez kravate kao vrlo elegantan izbor

odela-matura-crna1

Leptir mašna na sivoj košuji uz crno odelo i svileni muški šal – vrlo originalno rešenje!

odela-matura-crna11

Crno odelo razbiće jarko crvena košulja.

odela matura jarke boje

Odela u jarkim bojama su posebno moderna i dobar izbor za nemiran temperament.

odela-matura-sportsko

Sportski izgled omogućiće ti kombinacija tesnog odela sa belim patikama.

sivo odelo za maturu

Medju napopularnijim bojama odela ove sezone je siva!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts