Najlepše ženske tetovaže

Ženske tetovaže – Saveti i slike tetovaža za žene

Iako su tetovaže, naročito kod žena, nekada bile društveno potpuno neprihvatljive, vremenom je tetoviranje  postalo  popularna praksa za dobijanje specifičnog modnog detalja i kod muskaraca, i kod žena.

U današnje vreme možemo videti i muškarce i žene sa prelepim tetovažama ali i one sa preteranim neukusnim, manje lepim ukrasima na koži.

Različiti ukusi i zahtevi

Ukusi su različiti pa tako neki vole da imaju samo jednu diskretnu tetovažu, dok nisu retki ni oni koje kompletno telo išaraju tetovažama.

Ako ste inspirisani za stavljanje vaše tetovaže, potrebno je da dobro razmislite pre definitivne odluke jer je u pitanju modni detalj  koji ostaje čitavog života, ne može se skinuti kao šminka – kad god to poželimo!

Odmeren ukus

Tetovaže su trenutno nezaobilazan trend, i nekada predstavljaju uistinu prava mala umetnička dela na telu. Ako nisu previše napadne, ako su profesionalno i lepo uradjene sa pravim ukusom i merom, biće vrlo atraktivne, a i Vi ćete biti zadovoljni. Birajte prave profesionalce po preporuci, i ne prepuštajte izradu večnog ukrasa na vašoj koži nekom anonimusu. Znate da se greške u tetovaži teško ispravljaju.

zenske tetovaze

Tetovaže kao odraz slobode žena

Vrste tetovaže zavise od trendova, nekada su pokazivači specifičnog društvenog bunta, a nekada način da pokažemo svoja osećanja, uputimo neku poruku ili tetovažom ostavimo uspomenu na neki važan dogadjaj u životu.

Na kraju krajeva, tetovaže moraju imati posebno značenje i simboliku jer će nas pratiti celog života.

Body art kao svojevrsna umetnost

Najstarija tetovaža je stara čak  pet hiljada godina, i pronađena je na mumiji koja je eshumirana iz leda na Alpima. Tetoviranje je bila česta umetnost u drevnom Egiptu, Indiji, Japanu, Kini, pa o kod nekih starijih evropskih naroda.

Pravi bum -body art- umetnosti  u savremnom dobu, počinje sa dvadesetim vekom I to sa cirkusima u kojima su se putujuće akrobate ulepšavale tetovažama sa najrazličitijim motivima.

Danas je body art u vrhu popularnosti a veština tetoviranja lagano dobija status umetnosti. Želje i zahtevi klijenata za ženske tetovaže su sve komplikovaniji I zahtevniji pa majstori tatua moraju biti umešniji i kreativniji.

Svaka tetovaža je jedna posebna priča. Izaberite Vašu.

Evo simbolike nekih tetoviranih detalja koji su najpopularniji kod devojaka i žena

Motiv ptice je metafora za odraz osećanja i emocija. Simbol su slobode, nezavisnosti i pokazuju težnje ka nepoznatim i novim iskustvima.

Zvezde su znak svetlosti, nade i vere u bolju budućnost.

Motivi cveća su oličenje prirode i simbol ciklusa radjanja, života, smrti i preporoda. Veliki spektar boja i vrsta cveća imaju različite poruke a razlikuju se u odnosu na kulturu, tradiciju i verovanja u raznim delovima sveta.

Brojevi su posebna priča. U vezi su sa matematikom, numerologijom, pokazuju disciplinu, organizovanost… Mogu nas podsećati na važne datume, ili jednostavno biti naši srećni brojevi koje želimo da istaknemo…

Simbol Sunca je jedan od najkomplikovanijih i najjačih simbola. Pokazuje pravac životne filozofije i optimizam.

Najlepše ženske tetovaže na rukama

tetovaza-ruka

tetovaza ruka1

tetovaza ruka2

Najlepše ženske tetovaže na ledjima

tetovaza ledja2

tetovaza ledja1

tetovaza ledja

Najlepše ženske tetovaže na grudima

tetovaza-grudi

tetovaza-grudi1

tetovaza-grudi2

Najlepše ženske tetovaže na vratu

tetovaza vrat

tetovaza-vrat1

tetovaza-vrat2

Najlepše ženske tetovaže na butini

tetovaza butina

tetovaza butina1

tetovaza butina2

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts