Odabir senke prema boji očiju i kose

Iako aktuelna sezona nosi jarke boje senki, ne vodite se uvek modom već onim što se slaže sa vašim tenom, očima, bojom kose.

Kako koristiti senke za oči u odnosu na boju očiju?

Kada pravite izbor senki za oči, imajte u vidu da se suprotnosti privlače, pa za šminkanje birajte senke koje nisu u boji vaših očiju. Mada, plavim očima izuzetno atraktivno mogu pristajati upravo plave senke uokvirene tušem.

Koristite I staro pravilo – šminkajući se  ka obrvama, koristite svetlije nijanse. Probajte da nabavite kvalitetne senke, jer su kapci posebno osetljivo podrušje na vašem licu, sklono alergijama. Ako vam je koža oko očiju osetljivija, izbegavajte dugotrajne teške senke za oči, jer sadrže agresivnije sastojke.

Kako bi šminka potpuno istakala vašu lepotu, najvažnije je da napravite pravi izbor, posebno senke za oči.

Kada se senka slaže sa sa bojom očiju i bojom kose, izgledaćete prirodno skladno a možete koristiti razne tehnike šminkanja.

Senka uz smedje oči

Tople braon oči najlepše izgledaju kada su uokvirene senkama u roze, ljubičastoj, plavoj ili zelenoj boji.

Za večernje izlaske slobodno upotrebite svetlucave ili senke sa šljokicama. Možete da probate i interesantnu kombinaciju narandžaste i tamnoljubičaste senke.

sminka-braon-oci

Senka uz plave oči

Svetle plave oči najlepše su uz senku u tamnoplavoj nijansi. Izbegavajte svetloplave i jarke tonove. Damama sa plavim očima pogoduju i zemljani tonovi senki, narandžasti i ljubičasti. Koristite rumenilo boje breskve. Iskoristite kombinaciju roze senke sa prelazom u ljubičastu sa udaljavanjem od ivice oka. Uz cni tuš i maskaru izgledaćete savršeno!

senka plave oci

Senka uz zelene oči

Očima u zelenoj boji najbolje pristaju ljubičaste i senke u boji lavande. Sa večernje prilike možete kombinovati ove lila nijanse sa zlatnim bojama, sivom ili maslinastom bojom senki. Uz zelene oči savršeno idu i koralne boje. Interesantna je kombinacija lavandine boje na gornjim kapcima, a svetlo zelene po obodu donjih kapaka.

senka-zalene-oci

Senke uz plavu kosu

Za nežnu plavušu sa svetlim tenom, osim senke koja je dobro izabrana, koristite i tuš i maskaru da bi oči došle do izražaja. Plavušama odlično stoje pink boje i bež I braon nijansi senki. Za večernje prilike, tamno siva I ljubičasta su savršen izbor!

sminka-plavusa

Uz plavu kosu savršeno će se slagati klasično našminkano lice u sivim nijansama i krejonom po ivicama donjih kapaka.

Senke uz smedju kosu

Smeđa kosa je idealna za eksperimentisanje sa bojama, pa tako I sa nijansama senki. Ljubičasat u tamnijoj nijansi je savršen izbor za noćne izlaske, kao I tamno siva, a danju probajte šminku sa nežno zelenom I plavom bojom senki.

sminka-smedja-kosa

Svetlosmedja kosa i nežna šminka očiju u nijansama senke boje lavande.

Senke uz crnu kosu

Crna kosa je idealna za šminkanje jer skoro da sve boje senki dolaze u obzir ako ste vlasnica crne kose!

Za  upečatljiv večernji izgled, izaberite jarke, pink ili ljubičaste  nijanse, a ostalu šminku, poput ruža, svedite na minimum. Dnevna šminka može biti sa blažim senkama u boji breskve ili bež boji.

sminka-crna-kosa

Super zahvalna crna kosa trpi sve kombinacije senki. Probajte svetlu pink senku preko gornjih kapaka, tanko izvučeni crni tuš po gornjim ivicama oka, a bliže obrvama tamno sivu senku. Ruž treba da bude u neutralnoj nijansi.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts