Kako se našminkati za izlazak ili neku svečanu priliku?

Ako ste rešili da izađete večeras ili imate neku svečanu proslavu, verovatno već smišljate kakvu bi ste šminku mogli da stavite. Kada su večernji izlasci i svečanosti u pitanju, dozvoljeno je malo više voje i sjaja, kao i više šminke u odnosu na dnevnu varijantu.

Vodite računa da se našminkate u tonu sa svojom toaletom, ili pak očima i bojom kose. Evo par saveta kako da se našminkate za izlazak ili neku svečanu priliku poput osamnaestog rođendana, svadbe, itd…

NANOŠENJE PUDERA

Puder je poželjan za večernji izlazak, mada ako pripadate mlađoj generaciji i nemate nesavršenosti na licu, puder vam i nije toliko potreban. Ipak, bez obzira da li ste stavili puder ili ne, poželjno je očistiti lice pre nanošenja šminke, a potom staviti malo i tonirane ( ili hidratantne ) kreme ili neke druge podloge za šminku. Ako imate na licu bubuljice, fleke i slično, potpomognite se i korektorom. Ako želite da poboljšate svoj ten stavite i malo bronzanih kuglica ili  rumenila, tako što ćete se nasmejati i rumenilo naneti od jagodica ka kosi.

Kako naneti puder i rimenilo?
Kako naneti puder i rimenilo?

KAKO NAŠMINKATI USNE?

Ako su vam usne tanke, onda pomoć potražite od olovke. Poželjno je da olovka bude u boji karmina, po mogućtvu malo svetlija ili u neutralnoj boji ( birajte u odnosu na vaš ten ). Osim što čini da vam usne izgledaju punije, olovka sprečava i razmazivanje ruža.

Nakon što ste naneli olovku, počnite sa nanošenjem karmina. Pošto ga nanesete, uzmite listić ubrusa i pritisnite ga usnama. Nakon toga nanesite karmin još jednom. U torbici bi ste mogli da nosite i jedan bezbojni sjaj za usne ili sjaj u boji karmina koji ste naneli. Nanosite ga s vremena na vreme, kako bi obnovili boju svojih usana.

Kako našminkati usne za izlazak?
Kako našminkati usne za izlazak?

KAKO NAŠMINKATI OČI ZA VEČERNJI IZLAZAK ILI NEKU SVEČANU PRILIKU?

Kada dobro našminkate oči završili ste pola posla. Na oči stavite tamniju senku, a ovakva šminka će biti lepša ako imate svetlije oči. Kao dodatak potpomognite se olovkom za oči, srnom ili u boji senke koju ste naneli. Možete čak staviti i veštačke trepavice ako želite dodatno da istaknete oči, u suprotnom biće vam dovoljno i da nanesete dobro maskaru iz dva puta.

Ukoliko niste ljubitelj tamne senke, za pravi ,,party look“, stavite malo senke sa šljokicama, koja je u poslednje vreme postala pravi hit. Kao podlogu stavite senku u nekoj svetlijoj boji.  

Kako se nasminkati za izlazak ili neku svečanu priliku
Kako se nasminkati za izlazak ili neku svečanu priliku?

FIKSATOR ZA ŠMINKU

Za razliku od dnevne šminke, u slučaju da se šminkate za neku svečanost ili izlazak vrlo je verovatno da ćete biti u sparnoj prostoriji i da ćete igrati. Za takve prilike nije loše imati fiksator za šminku. On će sprečiti da vam znoj pokvari vaš ,,mejkap“.

Evo jednog interesantnog primera kako se našminkati za izlazak ili svečanu priliku:

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts