Kako našminkati plave oči

Ponosne vlasnice plavih očiju, kada je reč o šminkanju, imaju veliki izbor! Kako god, u skoro svakoj kombinaciji, plave oči teško da će ostati neprimećene!

Plave oči su veliki izazov, i osnovni zadatak je kako istaći i kako naglasiti tu čarobnu prozračnu boju ogledala duše.

Šminkanje plavih očiju naravno zavisi od toga šta želite da istaknete, za koju se priliku šminkate I naravno, kako ste obučeni, kakvu frizuru nosite… Ipak greške su retke I to je prednost plavih očiju.

Istaknute plave oči u odnosu na druge delove lica su najčešći izbor, što je I normalno jer je sasvim poželjo naglasiti lepe, retke plave oči u odnosu na usne. Zato su najčešći izbor bogate senke, tuševi I maskare, dok usne ostaju namazane nekim neutralnim ružem.

Kako našminkati plave oči?

Senka uz plave oči treba da istakne njihovu lepotu i nesvakidašnjost. Najbolja šminka za dame sa plavim očima je upravo ona koja ih ističe ali u skladu sa prilikom. Trebalo bi obavezno da u svom neseseru imate senke u roze i ljubičastoj boji. One su odličan izbor za dnevne izlaske. Što ste bliži nosu, birajte svetlije senke, u obzir dolazi I bela boja senke za ovaj ugao oka. Za noćne izlaske slobodno izaberite tamno sivu ili čak crnu senku u kombinaciji sa ajlajnerom i bogatim slojem maskare! Rezultat će biti fantastičan, naravno ako usne samo blago premažete sjajem u neutralnoj boji.

Boja kose uz plave oči takodje može uticati na izbor šminke. Frizure za žene i devojke s plavim očima, takodje su širokog spektra po pitanju izbora I svakako će uticati na izbor šminke.

Plave oči i braon kosa

Ovo je vrlo česta kombinacija I osobina dama sa prirodnim izgledom. Smedja kosa i plave oči će u kombinaciji izgledati odlično ako se odlučite za smedje nijanse senki, smedju maskaru I ruž u boji breskve. Ako ste dovoljno hrabri, kombinujte ljubičastu senku sa crvenim karminom.

plave-oci-smedja-kosa

Plave oči i crvena kosa

Ova kombinacija je uobičajena za hrabrije dame. Vatreno crvena kosa I jarke plave oči dovoljan su ukras za lice same po sebi. Birajte zato manje upadljivu šminku. Lepo će se slagati nežno telene nijanse senke ili bež boje. Isto važi I za ruž I rumenilo. Naravno, za večernje I svečanije prilike, možete birati I nešto jače nijanse senki. Nekada je dovoljan samo ajlajner I malo maskare. Ako imate crvenu kosu i plave oči, najpoželjnija je neprimetna šminka.

Plave oci i crvena kosa

Plave oči i crna kosa

Ova kombinacija je ideal mnogih žena. Ipak usilnoj želji da budu posebne, mnoge prirodne plavuše s plavim očima farbaju kosu u crno I dobiju kao rezultat neprirodan izgled, jer su recimo zaboravile na to da imaju jako svetao ten i slabe obrve. Zato pažljivo. U svakom slučaju, istaknite svoje plave oči pink I ljubičastim nijansama, kao I nijansama sive. Tamno ljubičasta I crna senka dolaze u obzir za večernje izlaske ali uz blaži ruž. Maskara u crnoj boji je obavezna.

plave-oci-crna-kosa

Blaga plava senka, iscrtani donji kapci i neutralni ruž idealni su za svakodnevne prilike.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts