Kako napraviti vosak za depilaciju

Čini se da nijedno sredstvo za uklanjanje dlačica nije dovoljno efikasno. Skidanje dlačica brijačem ima manu što ih ne uklanja iz korena, pa brzo narastu nove.

Električni depilatori jesu neko vreme bili veliki hit ali  ipak ova spravica ne uklanja dlake ravnomerno i postoji rizik od urastanja dlaka.

Laserska depilacija je skupa metoda, pinceta dobra samo za obrve I pojedinačne neželjene dlačice…

Depilacija voskom u kozmetičkim salonima je prilično bolna i može stvoriti osipe po koži ili alergijske reakcije. Uostalom nikada niste sigurni u higijenske uslove po salonima jer se vosak neretko koristi više puta.

vosak za depilaciju

Kućni vosak za depilaciju

Ako vam je dosadilo da stalno zakazujete termine i odlazite u salone lepote zbog depilacije, dobra vest je da preparate za depilaciju možete napraviti I sami. Neželjene dlačice možete uspešno ukloniti  u sopstvenom kupatilu bez skupih kozmetičkih tretmana. Rezultati će biti jednako uspešni. Depilacija šećernom pastom ili egipatska depilacija je najbolji način depiliranja u kućnim uslovima jer je jeftiniji I čistiji, a mogućnost alergija minimalna. Nema urastanja dlaka i iritacija kože. Bol je neuporedivo manja u odnosu na onu koju uzrokuju hladan ili topli proces depilacije voskom u salonima. Ova metoda smanjuje broj dlačica i one postaju slabije I mekše

Kako napraviti pastu za depilaciju

Za domaći preparat za depilaciju potrebno vam je sledeće: posuda s debljim dnom, dve šoljice šećera, četvrtina iste šoljice soka od limuna, I  isto toliko vode.

Priprema: U posudu za kuvanje stavite šećer, sok od limuna i vodu. Prvo će se ova mešavina otopiti ali vi nastavite sa kuvanjem dok smesa ne proključa. Ostavite da ključa dok smesa ne dobije zlatnu boju a to je oko 5 minuta.

Ostavite da se ohladi. Da li ste dobro sve uradili, lako ćete testirati. Dobra smesa za depilaciju je ona koja je lepljiva I koja se razvlači u nitima.

Pripremite kupovne trake za depilaciju ali ih možete napraviti I sami od  starih pamučnih krpa.

depilacija domaca

Depilacija

Najpre dobro očistite kožu koju ćete depilirati. Domaći vosak nanosite na mesto s kojeg želite da uklonite neželjene dlačice I to tupim nožem u smeru rasta dlačica. Trake skidajte u suprotnom smeru. Kada završite  depilaciju uklonite višak ovog voska bebi uljem, a onda na kožu stavite talk. Kada se depilirana koža smiri, namažite je mlekom za negu tela. Upotrebljenu pastu nemojte čuvati za sledeći put. Bacite je.

Ovaj “domaći vosak” za depilaciju  preporučujemo i za skidanje dlačica sa intimnih delova, i prepona jer je tu  oža najosetljivija. Takodje, pasta je odlična i za skidanje dlačica sa nogu, lica, i nausnica. Samo, kada je lice u pitanju, budite malo pažljiviji.

Kućna depilacija proredjuje dlačice i odgovara svakom tipu kože

Depilaciju šećernom pastom možete upražnjavati dva, tri puta nedeljno a kasnije tek jednom mesečno jer će se do tada dlačice značajno prorediti.

Šećerna pasta kao svojevrsni kućni vosak za depijaciju se vraća u modu naročito zbog toga što prija bilo kom tipu kože – bilo da imate masnu, suvu ili mešovitu kožu, slobodno koristite šećernu pastu.

Mogu je, bez bojazni upotrebljavati i žene koje imaju probleme sa proširenim venama ili ispucalim kapilarima.

Jedino treba da pripazite da vrelu smesu prospete po sebi jer možete opeći kožu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts