AD kapi za jaku kosu i negu kože lica

AD kapi, odnosno rastvor vitamina A i vitamina D, u uljanoj ili vodenoj bazi, osim u medicinskoj primeni, za sprečavanja rahitisa kod novorodjenčadi, sve češće se koriste u kozmetici.

Polako postaju osnovni ili dodatni sastojak domaćih preparata za negu prvenstveno kože i kose. Osim, toga, koriste se za tretman kod problema sa opadanjem trepavica i za jačanje obrva.

Svakako da AD kapi nisu čudotvorna formula niti neki poseban izvor mladosti vaše kože, ali je činjenica damogu da pomognu, uz još neki sastojak iz kuhinje čime ćete moći da napravite domaće maske za lice i pakovanja za kosu.

ad kapi koza

Kako se koriste AD kapi za negu lica

Često se praktikuje, da se AD kapi za kožu, koriste u kombinaciji sa kremama za lice koje inače koristite. Dodavanjem ovih kapi, obogatićete svoju dnevnu ili noćnu kremu. Obična klasična Nivea, postaće učinkovitija uz dodatak ovih kapi, i dodatno će hidrirati kožu lica i vrata. Primetićete da Vam je lice posle izvesnog vremena, glatko, mekše na dodir… Iskustva nekih dama kažu da su im ove kapi znatno umanjile borice oko očiju. Doziranje – dovoljno je samo bekoliko kapi uljanog rastvora ovih vitamina utrljati u predeo oko očiju. Takodje, ove kapi našle su široku primenu kao tretman za podočnjake.

Neke devojke primetile su da im nanošenje rastvora AD vitamina (vodenog) na kožu lica ,jako pomaže u borbi sa aknama i miterserima. Bitno je izabrati vodeni rastvor kako onaj uljani ne bi zapušio pore, što je čest problem sa masnom kožom koja je sklona bubuljicama.

AD vitamini za negu kože vrata

AD vitamini se mogu koristiti samostalno za negu lica, i sigurno neće izazvati nikakve neželjene ili alergijske reakcije. Možete ih kombinovati sa medom i žumancetom i tako ćete dobiti savršeno lekovitu masku za lice i kožu vrata.

Koža vrata koja je obično ogledalo ženskih godina, lepo će reagovati na tretman ovim kapima, biće nežna i mekana, a bore će biti manjeizražene. Potrebno je samo da budete uporni, jer nema instant rešenja, osim naravno estetske hirurgije.

Evo recepta za kremu za lice sa AD kapima

Jedna Becutan ili druga slična bebi krema od 100 ml, 50 kapi propolisa ( možete ih nabaviti u apoteci ), zatim 50 kapi AD, jedno pakovanje Jekoderma i jedna kafena kašičica alkohola.

Navedene sastojke dobro sjediniti i ostaviti otvoreno da odstoji 12 sati kako bi ispario alkohol.

Ovu domaću kremu stavljajte ujutro i uveče. Malo je masnija, a ako imate posebno suvu kožu, jako će Vam koristiti i kao krema za telo, ruke, stopala…

Osim za negu lica, upotreba AD kapi sve je češća i za kosu, i to u kombinaciji sa drugim lekovitim sastojcima.

Prirodni šampon za brži rast kose sa AD vitaminima

Sastojci: Šampon od koprive -750 ml, vodeni rastvor Pantenola od 100 ml, kapi od koprive – 30 ml, vodeni rastvor AD kapi (jedna bočica) i 50 ml ricinusovog ulja.

U šampon od koprive, umešajte bočicu pantenola , bočicu koprivinih kapi, celu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje. Dobili ste domaći šampon!

ad kapi kosa

Delovanje prirodnog šampona

Kopriva ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave pa tako jača koren dlake. Pantenol, odnosno pantotenska kiselina čuva pravilnu funkciju kože glave i stimuliše regenerativne procese.

Ricinusovo ulje jača kutikulu vlasi, smanjuje pojavu peruti i bogato je vitaminom E koji je jak antioksidans. Na kožu glave deluje zaštitno i umirujuće. Takodje, čisti površinu oko korena dlake i tako sprečava eventualna začepljenja koja usporavaju rast kose. AD kapi: vitamini A i D deluju regenerativno na kožu glave.

Upotrebom ovog šampona, koji inače ima vodenkastu strukturu, ubrzaćete rast kose, a javiće se i nova mlada kosa, kao i veči volumen. Kosi daje sjaj i mekoću, pa Vam možda neće biti potreban balzam za kosu. Dok Vam traje tretman kose ovim šamponom, možete istovremeno da i pijete jako lekovit čaj od koprive ili koristite kapi od koprive, najpre zbog gvoždja koje sadrže. Poznato je da nedostatak gvoždja u organizmu može da dovede do problema sa kosom kao što su opadanje i gubitak kose.

Javite se stručnjaku ako je problem s kosom jako izražen

Osobe koje imaju vrlo primetne i drastične probleme sa opadanjem i sa rastom kose, trebalo bi da se jave dermatologu jer je moguće da su izraziti problemi sa vlasištem i kvalitetom dlake, zapravo posledica nekih bolesti. Mogu biti i simptom nekog poremećaja, hormonalne ravnoteže, posledica hemioterapije…

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts