Tri idealna obroka koja možete spremiti na brzaka i poneti na posao

Ustedite na toplom obroku za posao. U pitanju su i zdravi obroci koje možete poneti na posao i pri tom spremiti ih na brzaka. Ako vam na poslu nije obezbeđen ručak ili nemate kantinu, verovatno svaki dan posećujete lokalnu pekaru ili prodavnicu. Međutim, valja s vremena na vreme uštedeti i neki dinar, a hrana koju jedete svakodnevno može i da dosadi.
Evo šta možete spremiti kod kuće, na brzaka, za posao, kada vam dosade salame, naresci i paštete.

Mini pice od bajatog hleba

Ovaj obrok možete spremiti na brzaka ujutru dok se spremate na posao. Jelo možete spremiti od bajatog hleba koji vam je ostao od prethodnog dana.

Ujutru čim ustanete, uključite rernu. Isecite nekoliko kriški hleba, premažite ih kečapom i preko stavite dodatke koje imate trenutno u frižideru. To mogu biti klasični dodaci za picu: suhomesnato, sir ili kačkavalj, malo origana…. Sve to ubacite u rernu, da se zapeče par minuta. U međuvremenu možete se spremiti za posao. Uz ove mini pice možete popiti jogurt ili kiselo mleko.

Ukusno i sa malo kalorija - mini pice od bajatog hleba idealan obrok koji možete spremiti na brzaka i poneti na posao
Ukusno i sa malo kalorija – mini pice od bajatog hleba idealan obrok koji možete spremiti na brzaka i poneti na posao

Sezonska salata umesto obroka

Nekada je i bolje i zdravije, poneti od kuće sezonsku salatu, pogotovo leti kada imate na raspolaganju paradajiz i krastavce.

Salatu ne morate čak ni da spremate kod kuće. Ponesite povrće na posao i u pauzi za ručak nasecite punu činijicu paradajiza, crnog luka, krastavaca, sveže paprike a dobro je i narendati po vrhu malo sira. Potrebno vam je samo malo hleba, po mogućstvu tosta. Naravno ako volite.

Ovo je idealan obrok za one koji poste, kao i za one koji su na dijeti.

Sezonska salata nije komplikovana za spremanje a odličan je obrok za posao tokom vrelih letnjih dana.
Sezonska salata nije komplikovana za spremanje a odličan je obrok za posao tokom vrelih letnjih dana.

Domaći sendvič ponesite kao obrok na posao

Za ovu vrstu sendviča najbolje je imati francuski ili dugotrajni hleb. Može i domaći hleb, ko ima običaj da ga spema kod kuće. Ove vrste hlebova su mnogo bolje, za razliku od, klasičnog, belog koji kupujemo u prodavnicama, jer duže traju tj sporije se bajate.

Sendviče možete spremiti uveče. U hleb, osim suhomesnatih proizvoda koje imate u frižiderima, možete staviti i ostatke svog ručka. Ako vam je od ručka ostalo pohovane paprike, parče mesa ili fileta, iskoristite ga za sendvič. Možete iskoristiti i piletinu ili nešto slično, samo je iseckajte i odvojite od koske.

Kad napravite sendvič, umotajte ga u providnu foliju za hranu, spakujte ga u kesu i jedina stvar o kojoj treba da brinete jeste da ne zaboravite svoj doručak ujutru.

Zašto kupovati sendviče, kad ih možete spremiti kod kuće i uštedeti novac
Zašto kupovati sendviče, kad ih možete spremiti kod kuće i uštedeti novac
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts