Kako napraviti šare na noktima sa vodom

Ako ste imalo kreativni i maštoviti svoje nokte možete savršeno ukrasiti za vrlo malo vremena i to sasvim sami. Naravno da nokti mogu biti lepi i ako su samo premazani bezbojnim lakom, ako su negovani I uredni. Ipak, ako želite da deluju interesantno, nesvakidašnje i da privlače poglede, potrudite se da ih uz minimum potrebnih stvari ulepšate.

Šare na noktima koje će biti jedinstvene i unikatne, napravite sasvim sami, bez troškova odlaska u skupe kozmetičke salone i bez zakazivanja termina kod manikira. Uživajte u udobnosti svog doma I dajte mašti na volju. Dobićete neobične šare, koje mogu biti jednostavne ali atraktivne, ali i bogate u jarkim bojama – izbor je samo Vaš!

Ukrašavanje i šaranje noktiju, čini se da nikad nije privlačilo više pažnje. Skoro svakog dana pojavljuju se nove zanimljive metode za ulepšavanje ovog ukrasa vaših ruku. A priznaćete da su ruke, njihova negovanost i lepota noktiju nešto što se na ženi prvo primeti. Lepi negovani nokti isto su za prvi utisak bitni kao i recimo lep osmeh ili negovana kvalitetna kosa i frizura. Zato se pripremite i na posao!

Kako napraviti šare na noktima sa vodom?

Kako uraditi vodeni manikir? Sve što vam treba su lakovi za nokte u najmanje dve različite boje, jednamanja posuda sa prokuvanom ili destilovanom vodom, lepljiva traka I jedna čačkalica ili stara olovka.

Nokte najpre lepo očistite od eventualnih ostataka starog manikira, fino isturpijajte, sklonite zanoktice i posebnom mekom stranom turpije izglačajte površinu nokta. Namažite dva sloja laka u jednoj boji. Dobra priprema je pola posla jer će samo negovani i uredni nokti izgledati lepo sa bilo kakvom šarom. Ništa ružnije od neurednih noktiju sa starim oljuštenim lakom.

Drugi korak – lepljivom trakom zaštite kožu oko nokta, koliko god možete, a možete prelepiti I recimo donju površinu nokatne ploče ako ne želite vodene šare po celom noktu već samo na jednom delu nokta.

Uzmite pripremljenu posudu sa vodom (najbolje je da bude mlaka) i sipajte lak iz bočica kap po kap.

Najpre na središnji deo površine vode, kapnite kap laka u jednoj boji i sačekajte nekoliko sekundi da se raširi po površini vode u vidu kruga, zatim u centralni deo te obojene površine sipajte kap laka u drugoj boji i opet sačekajte da se raširi, onda opet u centralni deo nove obojene kružnice  sipajte kap prvog laka, ili nekog trećeg, ako želite višebojnu šaru i tako naizmenično dok ne dobijete koncentrične krugove u bojama koje ste izabrali. Ako imate dosta bočica sa lakom, da biste brže radili, otvorite ih sve I poredjajte jednu pored druge.

nokti voda

Kada ste sve pripremili, čačkalicom ili starom olovkom povlačite blago pokrete po površini koncentričnih krugova, kako biste dobili šare kakve želite. Sa svakim potezom povlačenja čačkalice ili olovke, dobićete drugačiju vrlo interesantnu šaru. Završna faza se odnosi na nanošenje boja, odnosno šare koju ste spremili.

sare na noktima

Pažljivo umočite prste u posudu sa šarama, tako da vam površina noktiju najpre dodirne vodu. Zatim polako izvlačite prste i sačekajte dok se lak ne osuši.

Onda jednostavno pažljivo skinite lepljivu traku. Ako se desi da vam je lak slučajno dotakao površinu kože pored nokta, skinućete ove ostatke boje štapićem za uči koji ste potopili u malo acetona.

Na kraju, premažite nokte bezbojnim lakom da biste produžili rok trajanja vašeg novog manikira.

sare nokti voda

Kliker šare na noktima

Najnovije šare koje se dobijaju vodom su sve popularnije takozvane kliker šare na noktima. Ako ste se ikad pitali – kako nacrtati šare koje ste videli na noktima neke poznate ličnosti, odgovor je jasna. Ove vodene šare se ne crtaju, one se prave jednostavno uz pomoć vode!

Nokti koji imaju šaru kao na klikerima kojima smo igrali kao mali svakako su više nego zanimljiva ideja. Skoro je neverovatno poverovati da ih je vrlo lako napraviti. Svi pogledi će biti uprti u vaše lepe ruke.

Prvo je potrebno da zalepite papirnati selotejp ili flaster oko nokta, ispod nokta i na jagodice prstiju. Onda namažite nokte željenom bojom laka koji će biti bazna boja. Stavite dva sloja i pustite da se potpuno osuši. U jednu čašu sipajte malo destilovane vode na sobnoj temperaturi. U vodu nakapajte prvo beli lak, a u centar dobijene kružnice – crni lak. Ovo radite naizmenično više puta i dobićete crno – bele koncentrične krugove na površini vode.

Iglom, čačkalicom ili starom olovkom onda predjite pažljivo preko površine od laka. Učinite ovo više puta zasitnije šare.

Na kraju umočite prst kroz lak tako da površinom nokta pokupite crno-belu šaru. Neka vam prst u vodi bude nekoliko minuta. Kada vam se nokti potpuno osuše, skinite flastere, a acetonom skinite ostatke boje oko noktiju.

Ako više volite druge kombinacije boja, izaberite na primer ljubičastu i žutu ili crvenu i belu.

Možda se čini komplikovanim, ali sigurno je da ne treba da budete profesionalni maniker da biste imali kliker šare na noktima! Mnogi će Vas pitati kako da naprave iste šare, ali bićete u prednosti jer je ovakve šare skoro nemoguće ponoviti dva puta!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts