Kako napraviti origami zvezdu od papira

Kada je u pitanju izrada ukrasa origami tehnikom, ono što je najvažnije za njihovo pravljenje jeste da će vam biti neophodno dosta strpljenja. A posebno, ukoliko tek učite ovu tehniku. Postupak i izrada origami zvezde od papira spada u red ne tako jednostavnih ukrasa, tako da je odličan izbor za uradi sam zanimaciju, jer će vas sigurno zabaviti.

A kada jednom naučite kako napraviti ovaj neobičan ukras, sigurno ćete doći i na nove ideje. Iako se često origami zvezda od papira koristi tokom Božićnih i Novogodišnjih praznika, to ne znači da je njena izrada isključivo “ rezervisana “ za ovo doba godine. Od nje možete napraviti i vrlo interesantne ukrase, koji mogu stajati u kući tokom cele godine, kao što je recimo cvet, koji je načinjen od origami zvezda različitih boja.

origami zvezda

Kako se pravi origami zvezda od papira?

Pa da vidimo kakav je postupak i izrada origami zvezda od papira, korak po korak. Najpre treba da znate da postoje dva načina kako napraviti ovaj ukras, a za oba se koristi kvadratna osnova papira.

Prvo ćemo prikazati postupak za izradu origami zvezde koji je jednostavniji, pa vam on može poslužiti kao osnova za onaj drugi, koji i nije tako jednostavan. Na slici možete videti korak po korak kako se pravi origami zvezda od papira na ovaj način, a mi ćemo pokušati da pojasnimo čitav postupak, koliko je to moguće.

zvezda od papira

  1. Najpre odaberite papir kvadratne osnove. Zatim ga savijte kao što prikazuje korak 2 na slici, odnosno na pola.
  2. Savijte ivicu tako da obrazuje trougao, kao što prikazuje korak broj 3 na slici.
  3. Potom na isti način savijte isti deo papira, kao što prikazuje korak broj 5.
  4. Pažljivo osmotrite korake od broja 7 do broja 10 i savijte papir kao što prikazuje slika.
  5. Na kraju, razvijte savijen papir i origami zvezda od papira je napravljena.

Ne tako jednostavan način izrade ovog interesantnog ukrasa je prikazan na sledećoj slici:

izrada zvezde

Kao što odmah možete videti postupak i izrada ovakve vezde se razlikuje od prethodne, ali naoružajte se strpljenjem i uživajte.

  1. Odaberite papir koji ima kvadratnu osnovu, pa ga presavijte na pola, odnosno po širini i dužini, kao što prikazuje korak broj 2 na slici.
  2. Potom savijte ivice, tako da obrazuju trougao, kao što je prikazano u koracima broj 3 i 4.
  3. Pratite korake od broja 5 do broja 8, kako biste na pravi način napravili origami zvezdu od papira i uživajte u svom delu.

Imajte na umu da vaša origami zvezda od papira ne zahteva gotovo nikakav naročit materijal, izuzev papira i makaza i, u pojedinim slučajevima lepka, ukoliko želite da je ukrasite, pa da na nju zalepite svetlucave kamenčiće, na primer. Mada, to isto možete učiniti i specijalnim flomasterima sa štrasom.

No, ukoliko želite da origami zvezda od papira bude potpuno originalna, uvek možete koristiti već ukrašen papir, na primer ili, recimo papir na kome je crtež koji je načinilo vaše dete. Svakako, napominjemo još jednom : da biste zaista uživali u postupku i izradi ovog interesantnog ukrasa najpre se naoružajte strpljenjem i nemojte odustajati lako. Idite korak po korak kroz postupak i vrlo brzo ćete savladati izradu ovog ukrasa.

Video sa prikazom izrade origami zvezde od papira (Uradi sam)

A za sve one kojima baš i nije jasno objašnjenje kako se pravi origami zvezda od papira korak po korak i ne snalaze se baš najbolje u tumačenju slike, tu je video koji će vam sigurno umnogome olakšati postupak izrade ovog ukrasa.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts