Ideje za ukrašavanje noktiju

Ukrašavanje noktiju polako postaje prava umetnost i jako cenjena veština. Na sve strane niču saloni koji nude najraznovrsnije moguće tretmane ulepšavanja noktiju, pored klasičnog predikira i manikira. Ipak, ako ste imalo kreativni i srpljivi, uštedite novac, izdvojte malo vremena i u udobnosti sopstvenog doma sredite sebi nokte kod kuće na jedinstven način. Nisu Vam potrebni skupi gelovi u boji ili agresivni tretmani akrilnim bojama.

Dopašće Vam se sigurno, pa ka d postanet dovoljno vešto, počastite I drugarice vašim novim umećem,

Način na koji ukrašavate svoje nokte i kolike su dužine, predstavlja zapravo svojevrsnu modnu poruku i znak koji dosta govori o tome kakva ste ličnost.

Za mnoge osobe, nokti, pored prstiju na rukama, utiču na formiranje prvog utiska o nekoj osobi, jer upravo su dlanosi I ruke najizloženiji pogledima pri prvom rukovanju i upoznavanju.

Lakovi sa šljokicama i lakovi sa cirkonima su sami po sebi atraktivni, i sa njima ćete imati super trendi ukrašene nokte za izlazak ako baš I nemate vremena za kreativne izraze, ukrašavanje komplikovanim crtanjem Ili za šaranje po noktima.

nokti sljokice
Ukrašavanje noktiju šljokicama

Ako biste da se razlikujete od ostalih devojaka, napravite savršeno ukrasne nokte i pošaljite okolini poruku da ste zanimljivi, kreativni i maštoviti.

Nekoliko načina za kućni kreativni manikir

Ukrašavanje noktiju novinama

nokti novine

Spremite deset isečaka po želji sa tekstom iz bilo kojih novina, koji će biti malo veći od površine vaših noktiju.

Najpre namažite nokte nekim neutralnim svetlim lakom koji će biti kao osnova. Izaberite na primer  belu boju ili bež nijansu. Onda sipajte malo alkohola kupljenog u apoteci  u manju posudu i slobodno umočite prst,pritom  vodeći računa o tome da nokat bude potopljen celom površinom. Došlo je vrem da uzmete prvi isečak. Položite ga nežno na nokat, i pritiskajte svega nekoliko sekundi.

Jako je bitno da za to kratko vreme ne pomerate novinski papir jer slova u suprotnom neće biti jasna već zamagljena.

Na kraju postupka, olako sklonite papir s nokta, i trebalo bi da su na vašem noktu slova baš kao ona iz novina. Ponovite isti postupak za sve ostale nokte, a na kraju prelakirajte sve nokte bezbojnim lakom kako biste fiksirali novu šaru.

Ukrašavanje noktiju sundjerom

nokti sundjer

Za ovu jedinstvenu šaru, potrebna su Vam dva laka u različitim bojama i jedan običan kuhinjski sunđer. Najpre, namažite nokte celom površinom u jednoj boji laka. Kad se osuši, jednu stranu sunđera natopite drugim od izabranih lakova I onda pažljivim pokretima tapkajte boju uz donju ivicu nokta. Sačekajte da se osuši pa nastavite istu proceduru sa svim noktima. Imaćete divan prelaz dve boje naročito ako ste izabrali boje lakova u finom kontrastu.

Tačkice i tufne na noktima

nokti tufne

Najvažnije za ovu metodu je da imate čvrstu i preciznu ruku i nešto čime ćete crtati tačke i tufne. To mogu biti čačkalice, olovke koje ne rade, vrh ukosnice ili glavica čiode.

Savetujemo da pre početka ukrašavanja vaših noktiju, isprobate na papiru kako Vam ide i koji instrument vam najviše odgovara za bojenje noktiju. Kada nokte namažete izabranim lakom koji će biti baza, pažljivo nacrtajte tufne ili tačkice. Na kraju svaki nokat predite slojem bezbojnog laka.

Može da se desi  da višak laka završi na koži, pa tada upotrebite štapiće za uši umočene u aceton, i skinite neuredne viškove. Bezbojan lak za finiširanje će omogućiti da sve ostane na svom mestu.

Ukrašavanje noktiju lakom i vodom

nokti-vodom

Ovo je jedan od najzahtevnijih načina ukrašavanja noktiju ali i jedan od najoriginalnijih. Zato ne žalite trud I vreme.

Potrebna vam je najpre plitka posuda sa običnom vodom, dva ili nekoliko lakova za nokte u raznim bojama, olovka i selotejp.

Najpre svaki prst oblepite lepljivom trakom, tako da samo nokat ostane slobodan.

Zatim u posudu s vodom sipajte samo jednu kap laka u željenoj boji. Kad se lepo razlije po površini vode, jednu po jednu, dodajte kapi laka u drugim bojama, naravno čekajući da se razliju i formiraju krugove.

Ako ste sve uradili kako treba, trebalo da na površini vode imate nešto što liči na oblik mete u krugovima raznih boja. Umočite svaki prst u vodu ali tako da se boja sa površine zadrži na noktu. Osušite. Olovkom uklonite iz posude ostatak boje koji vam više nije potreban.

Ponovite postupak za svaki nokat i na kraju učvrstite vaše remek delo bezbojnim lakom za nokte.

Dodatni saveti

Lakiranje noktiju uvek radite nasavršeno čistim noktima.

Pre ulepšavanje noktiju lepo ih oblikujte turpijom a posebnom turpijom izglačajte nokatnu ploču da bi se šare lepše primile.

Ako Vam neki od trikova za ulepšavanje noktiju ne uspe iz prve, ne paničite, dobra vežba i strpljenje učiniće da postanete savršen majstor manikira.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts