Kako besplatno naučiti engleski jezik preko interneta

Učenje stranih jezika zahteva mnogo rada i angažovanja, ali uglavnom i dosta novca. Na sreću, na internetu su sve popularniji I češći prilično kvalitetni i dobri besplatni kursevi za online učenje jezika.

Koliko jezika znaš da govoriš, toliko vrediš – kaže stara poslovica. Zato se ozbiljno pripremite jer više nema odustajanja I izgovora da ne možete učiti jezik zbog nedotatka vremena i novca.

Naučite strani jezik preko kompjutera na internetu i to potpuno besplatno! Nikad nije bilo lakše I dostupnije. Učićete brzo i lako i to u udobnosti svog doma – kod kuće.

Važno je samo biti uporan i naći pravi sajt.Uostalom, ako ste u potraži za poslom, vaš CV će biti potpuno nezapažen, jer da biste na tržištu rada bili konkurentni, znanje sranog, posebno engleskog jezika je obavezno!

kako nauciti engleski

Kako naučiti engleski preko neta

Gramatika, nove reči, popularne fraze, turistički rečnik, svakodnevni vodič za engleski jezik… Interaktivni sajtovi sa vežbama i kursevi organizovani po nivoima sve su brojniji na internetu a mi vam preporučujemo nekoliko za samostalno učenje.

1. Livemocha.com

Ovo je sajt najbrojnije jezičke net zajednice. Osim što ima brojne besplatne kurseve, pa i engleskog jezika, preko ovg sajta možete kontaktirati sa drugim njegovim korisnicima i tako se pomažete.

Trenutno je u ponudi 35 kurseva, a većina ima uputstva kojasu prevedena na srpski jezik što će Vam olakšati učenje.

2. Buusu.com

Busuu je takodje onlajn jezička zajednica. Osim nemačkog, italijanskog, španskog, francuskog i ruskog jezika, nudi i besplatan kurs engleskog.  Kurs sadrži bogat rečnik, ima jednostavne metode za ubrzano učenje,  i takodje omogućava kontakt sa korisnicima kursa.

3. Polyglot Club

Još jedan odličan sajt za besplatno učenje engleskog. Uz kvalitetne vežbe I kontakte sa izvornim govornicima engleskog, naći ćete sigurno nivo koji Vam odgovara, bilo daste student, početnik, ili vam više treba znanje iz engleskog jezika u smislu biznis fonda reči.4. BBC jezici

Medijska kuća BBC na svom sajtu ima veliku ponudu audio i video kurseva za učenje stranih jezika. Osim engleskog, tu su I  francuski, njemački, španski, talijanski, grčki, portugalski i kineski jezik. Bogati zvučni I video sadržaji su garant da Vam neće biti dosadno.

5. Youtube kursevi

Odvojite malo vremena I pretražite Youtube gde možete nači dosta posebno kreiranih kanala za učenje stranih jezika pa tako I engleskog jezika. Ipak znajte mnogi online kursevi nisu zvanično sertifikovani, ali na kraju krajeva, vama je najbitnije da steknete znanje i da možete da komunicirate na stranom jeziku, a sertifikat možete dobiti na drugom mestu gde ćete samo platiti testiranje.

6. Breaking News English

Ovaj sajt posebno je namenjen onima koji bi da uče engleski jezik. Ima, pored uobičajenih poglavlja, i vežbe iz gramatike, a tekstovi odnosno lekcije zapravo obradjuju aktuelne teme poput vesti. Tako je omogućeno da uvek učite reči iz svakodnevnih dešavanja. Pre vežbi, slušate mp3 varijantu čitanja lekcije. Postoje i sadržaji kao što su igrice, puzzle, matcing, ili missing words, tako da će Vam sigurno biti zabavno.

Sve što dakle treba da uradite, jeste da se udobno smestite u fotelju ili stolicu, stavite slušalice, počnete pretragu za online kursevima jezika I pripremite se za udobno zadovoljstvo učenja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts