Kako se koristi pojas za trudnice

I tokom trudnoće bez obzira na znatne fizičke promene na telu, mnoge žene vole da brinu o svom izgledu i žele da izgledaju ženstveno I lepo.  Većina zato bira pojas za trudnice.

Neke trudnice u tu svrhu nabavljaju i ostali specijalni veš za dame u drugom stanju. Kada je veš u pitanju, potrudite se da izaberete pravog proizvodjača koji pravi pojaseve i ostali veš od najkvalitetnijih materijala.

Koji je najbolji pojas za trudnice

Birajte pojas koji ima posebno pletenje materijala od koga je napravljen tako da osigura da se pojas neće spuštati.

Odlučite se za pojas koji je diskretan i koji se može nositi ispod uske odeće. Najvažnije je da bude ugodan za Vaš stomak i ne iritira kožu, koja je u trudnoći posebno osetljiva i sklona alergijama.

Trebalo bi da je tkanina od koje je pojas napravljen dovoljno meka i prozračna koja će omogućiti koži da diše a da ujedno u hladnijim danima ciljanim područjima pruža toplotu. Pojasevi sa debljom tkaninom na ledjima su dobar izbor za trudnice kojima je potrebna podrška donjem delu ledja. Poznato je da su problemi sa bolovima u kičmi i ledjima kod trudnica ne tako retka pojava.

Potrebno je takodje da se pojas lepo proteže preko stomaka, a da mu opet, s druge strane daje čvrstu potporu.

Čemu služi pojas za trudnice?

Usled drastičnih fizičkih promena, brzog dodavanja kilograma i smanjene proporcije ženskog tela, nekada se preporučuje pružanje posebne porške trudnicama kako bi se sigurnije i stabilnije osećale dok su u drugom stanju. Postoje mišljenja i da pojas zateže mišiće koji se u trudnoći slabo koriste.

Što je trudnoća duža, podrška telu je sve potrebnija.

pojas-u-trudnoci1

Kako se nosi pojas za trudnice?

Pojas može poslužiti i za držanje garderobe u trudnoći, tako što se prevuče preko gornjeg dela pantalona ili suknje. Tako će prekriti otvor, a odeću čvrsto držati na mestu.

Ako želite nešto blažu varijantu pojasa možda je bolje da se opredelite za bodi od pamuka koji će takodje pružati vrstu podrške stomaku.

Upotreba pojasa može biti vrlo praktična i koristna u trudnoći, ali i posle porođaja. Nakon porodjaja, mnogi steznici mogu se koristiti u funkciji steznika.

Kako se stavlja pojas?

U zavisnosti od modela i proizvodjača, pojas ćete ili navlačiti ili ga podešavati čičak trakama prema obimu stomaka što je sve zastupljenije rešenje. Ne preterujte sa pritiskom na stomak.

pojas za trudnice

Kako izgleda pojas za trudnice?

Pojas za trudnice obično se pravi od jakog lateksa i ima podešavanja čičak trakama. Ima širi deo koji treba da podupire leđa, i tako olakšava kretanje. Uži deo koristi se da podupire stomak. Proizvodjači ih obično prave u crnoj, beloj I bež boji. Postoje i modeli sa integrisanim gaćicama.

Iskustva

Bez obzira na sve hvale i preporuke proizvodjača pojasa za trudnice, trebalo bi uzeti u obzir i neka iskustva koja drugačije govore. Naime, neke žene navode da su umesto pojačanja i održavanja mišiča, zbog konstantnog nošenja pojasa, upravo dodatno “ulenjile” te mišiće. S druge strane mnoge trudnice kažu da im nošenje pojasa, naročito u završnim mesecima trudnoće, značajno olakšava kretanje. Trudnoća je ozbiljna stvar I svakako ne bi trebalo da ništa radite napamet i na svoju ruku. Osim toga svaka trudnoća i organizam su priča za sebe, pa je dobro da pitate lekara koji vodi Vašu trudnoću, šta on misli o upotrebi pojasa.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts