Kako se našminkati da izgledate prirodno

Ništa nije tako ružno kao previše šminke na licu jedne žene. Srećem mnogo žena koje ne prave razliku između večernje i dnevne šminke, uvek su isto našminkane. Ipak, dnevna šminka treba da se razlikuje od večernje, mora biti nežnija, prirodnija, naročito ako na vašem poslu postoji kodekst oblačenja, koji zahteva umerenost, to se onda odnosi i na vaš celokupni izgled.

Da biste bili i elegantni i zanosni, najbolje je da naučite kako da se našminkate da izgledate prirodno, odnosno, da postignete taj čuveni “natural look”. Sigurno ste videli na filmovima glumice za koje ste pomislile da su „prirodno lepe“. Ne, njihovo lice nije savršeno, samo su tako našminkane.

Prednost ovog izgleda je u tome što koristite isključivo zemljane tonove, a oni pristaju svakoj boji kose i uopšte nisu napadni. Kada želite da izgledate odmorno i sveže, našminkajte se na ovaj način.

Osnovno pravilo je da su nijanse blage i neutralne.

Cosmetic brush for applying the powder

Kako da se ujutro našminkate da tokom celog dana izgledate lepo i prirodno?

Prvi korak jeste da ćete lice oprati sa gelom za umivanje, i ukloniti svaki višak masnoće i eventualno šminke, sa lica. Sada, kada ste pripremili lice, možete naneti i tonik, namenjen vašoj koži, ali ako nemate vremena, dovoljno je da razmažete vašu dnevnu kremu po licu i da krenete. Možda će vam u početku trebati malo više vremena, ali brzo ćete naučiti da se našminkate savršeno za deset minuta.

Podloga

1.Prvo ćete izabrati tečni puder, u “nude” nijansi, osim ako vaša koža nije prirodno tamna, tada možete uzeti za jednu nijansu tamniji, i stavite ga preko celog lica i na kapke, naravno. Nanesite ga ravnomerno i prekrijte sve nedostatke.

2. Uzmite korektor za jednu nijansu svetliji od pudera i nanesite ga na podočnjake.

Izbor senke za oči

3. Senka za oči treba da bude svetla, bela, bež, može biti mat ili blago svetlucava i nanesite je preko celog kapka, do obrva. Nanesite senku i na donji deo kapka.

4. Za spoljne uglove očiju, nanesite svetlo smeđu senku.

Uokvirite oči

5. Da uokvirite oči, isrctajte tanko crni ajlajner. Moć ajlajnera je da vaše oči učini  krupnijim. Četkica treba da bude tvrda, a ne mekana, pa ćete lako naneti tanku liniju duž same ivice gornjeg kapka.

6. Nanesite maskaru u dva sloja, kako bi „otvorili“ vaš pogled.

Finiširajte

7. Nanesite tanak sloj pudera u kamenu protiv sjaja.

8. Velikom četkom stavite rumenilo u boji breskve na obraze, čelo i na vrh brade.

9. I na kraju, završite svoj “natural look” tako što ćete naneti ruž ili sjaj za usne u “nude” nijansi i spremni ste za posao!

Savet plus:

Nemojte koristitit „teške“ pudere, naročito u letnjem periodu. Uvek imajte naumu da vaša koža treba da diše, jer ćete u suprotnom imati problema sa aknama. I nikada, nikada nemojte staviti previše rumenila na obraze. Zlatno pravilo glasi: manje je više!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts