Veštačke trepavice idealan su dodatak za sve prilike

Veštačke trepavice su danas neizostavni deo šminke za sve one koji žele da istaknu oči. Dok poznate ličnosti gotovo na svakom nastupu i pojavljivanju nose veštačke trepavice, prosečne devojke ih stavljaju u retkim ali posebnim prilikama kao što su matura, rođendani, za venčanje, itd.

Kako staviti i zalepiti veštačke trepavice?

Kako se stavljaju veštačke trepavice? Vrlo jednostavno iako deluje na prvi pogled drugačije. Samo vam je potrebno malo spretnosti.

Za početak ako su vam previše široke, višek odsecite makazama i iskrivite ih, od prilike, prema obliku svog kapka. Lepak za lepljenje veštačkih trepavica, nanesite na ivice i sačekajte nekoliko sekundi da se malo osuši ( na primer oko petnaest sekundi ). Lepak uglavnom imate uz pakovanje trepavica koje ste kupili. Lagano ih spustite pincetom na ivicu kapaka, tako da se skoro poklope sa vašim prirodnim trepavicama.

Svakako je teže odlepiti ih, pa je poželjno da koristite sredstvo za skidanje veštaških trepavica. Ako nemate može poslužiti i recimo bebi ulje. Bilo šta što će rastopiti lepak a neće oštetiti vaše oči. Ukoliko krenete da ih nasilno odlepite, možete iščupati čak svoje trepavice.

Kako zalepiti veštačke trepavice?
Kako zalepiti veštačke trepavice?

Veštačke trepavice i maskara

I maskaru je poželjno staviti i to iz dva navrata. Jednom pre nego što zalepite veštačke trepavice, a drugim put nakon lepljenja, kako bi maskara sjedinila vaše i veštačke trepavice. Dakle pošto ih zalepite premažite još jednom trepavice maskarom tako što ćete četkicom uhvatiti i svoje i veštačke trepavice.

Maskaru staviti i pre i posle nanošenja veštačkih trepavica
Maskaru staviti i pre i posle nanošenja veštačkih trepavica

Da li se veštačke trepavice stavljaju pre ili posle nanošenja šminke ?

S obzirom da lice i oči moraju biti čisti, poželjno je da veštačke trepavice stavite pre nanošenja šminke, nikako posle.

Pored šminke koju inače nanosite svakodnevno, predlažemo i da u ovom slučaju iskoristite i alajner ili olovku za oči i sa njom precrtate ivice kapka gde ste zalepili svoje veštačke trepavice. Tako ćete zamaskirati liniju koja razdvaja vaše i veštačke trepavice.

Prvo zalepite trepavice pa se našminkajte
Prvo zalepite trepavice pa se našminkajte

Iskustva sa veštačkim trepavicama

Što se tiče iskustva žena koje češće nose veštačke trepavice, postoji razlika u markama, jer su one jeftinije najčešće i teške za nošenje. Zato se preporučuje da ne uzimate baš one najeftinije osim ukoliko imate preporuku od nekog ko ih je koristio ranije. Ipak, veštačke trepavice se ne stavljaju skoro svaki dan, tako da možete verovatno da priuštite neke i sa malo većom cenom.

Iako deluju kao nešto što je jednokratno, veštačke trepavice mogu da se nose i po nekoliko puta. Iskustva kažu da mogu dosta da potraju ukoliko se čuvaju kako treba.

Neke od najpoznatijih marki veštačkih trepavica su: Aura, Artdeco, Revlon… U suštini većina kompanija koja se bavi proizvodnjom šminke i ulepšavanjem proizvodi veštačke trepavice, ostalo je samo stvar tržišta.
Nošenje veštačih trepavica je u potpunosti bezbedno, jedino što može da krene naopako jeste da se pomučite da ih stavite ili da vam se odlepe u nezgodnom trenutku ako je lepak loš ili ako ih niste adekvatno stavili. Nema nekih većih opasnosti po zdravlje ili nešto slično.

Iskustva sa veštačkim trepavicama. Najčešće ih stavljaju mlade za venčanje
Iskustva sa veštačkim trepavicama.

Veštačke trepavice i sočiva

Ukoliko nosite kontaktva sočiva, valjalo bi da izbegavate veštačke trepavice. Glavni krivac za ovo jeste lepak koji se nanosi na kapak kako bi se trepavice zalepile, a koji može oštetiti vaša kontaktna sočiva.

Međutim ako je lepak kvalitetan možete sebi da priuštite da nosite veštačke trepavice s vremena na vreme, ali opet kažemo, budite izuzetno oprezni.

Inače ukoliko morate da nosite i sočiva poželjno je da budete probirljivi kada birate šminku za oči.

Da li smem da nosim veštačke trepavice ako nosim sočiva?
Da li smem da nosim veštačke trepavice ako nosim sočiva?

Veštačke trepavice za venčanje, maturu, izlaske rođendane

Veštačke trepavice su idealan dodatak ako želite da izgledate zaista posebo i da nanesete malo više šminke nego inače. Sjajne su za velike svečanosti, pa ih najčešće nose mlade na venčanjima, zatim maturantkinje na svojim maturskim večerima, a nije strano ni da se nose na nekim ekskluzivnijim izlascima ili rođendanima.

Uglavnom, svaki put kada želite da istaknete dodatno oči, poslužite se ovim jedostavnim trikom.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts