Koje ženske osobine iritiraju muškarce?

Muškarci ne mogu sa ženama, a bez njih još teže, tako neki kažu. Neki u vezama su malo više optimistični, i imaju kraću listu „protiv“, ali naravno, preteže lista „za“. Ali možemo pokušati da utvrdimo šta je univerzalno, tj.koje su neke najiritantnije ženske osobine, kojima muškarci nisu oduševljeni nikako. Preterana ljubomora, ograničavanje, pravljenje nepotrebnih scena, i ostale teže teme ne bih pominjala, već bih ostala na onim lakšim, ženama simpatičnijim, tj. sitnicama koje nisu opasne po vezu, i koje ne ugrožavaju ni vezu ni muškarca.

Ogledalce, ogledalce..

Narcisoidnost je definitivno jedna od takvih sitnica. Jesam li lepša od nje, jesam li ti lepša sada ili na početku veze, punija ili mršavija, sa plavom ili crnom kosom….? Muškarcima je u glavi, dok sluša ta pitanja , rečenica „Zar je pa toliko bitno, ok, nisi promenila lični opis, volim te baš takvu kakva jesi, zašto moraš da razmišljaš 24 sata dnevno o tome kako izgledaš?!“

ogledanje zena

Tu sam za 5 minuta

… a ako me nema, pročitaj poruku ponovo – pošalica koju žene najozbiljnije koriste. Upravo sam htela da izadjem iz kuće, kad sam shvatila da nisam stavila ruž u torbicu, taman sam izlazila iz kuće kad sam shvatila da mi se cipele uopšte ne slažu sa današnjom odevnom kombinacijom i slično. Muškarcima je sve ovo na trenutke smešno, a u drugim trenucima iritantno, jer oni svakako ne primećuju koji komadi garderobe se tačno slažu, i nije im jasno šta će im uopšte ruž za usne kad će ih svakako skinuti.

Koliko zna devojka o svom dečku, toliko znaju i njene drugarice

Možda jedna od najiritantnijih osobina žena, da ne kažem sklonosti ka tračarenju. Tu je uključen čak i blaži strah kada pomisle da se devojka verovatno žali na dečka zbog nečega, možda ga poredi sa bivšima, uporedjuje vezu sa drugima i slično. Jednostavno, sama činjenica da neko sa kim oni nisu toliko bliski zna toliko o njemu, izludjuje ga. A i ne shvata tu žensku logiku prepričavanja, brbljanja o svakom mogućem detalju i slično.

ogovaranje

Druga mama

Većini je smešna činjenica da žene mogu imati majčinski instinkt čak i prema dečku odnosno mužu. Stvar je prosta, žena zna da joj je muškarca „čuvala“ njegova majka, i onog trenutka kada on počne sa njom da živi, žena automatski smatra da treba da preuzme tu ulogu, i održava muškarca čistim, sitim, ispeglanim, i sve ostalo, baš kao dok je živeo sa majkom. Samo što se žene nekad „zanesu“ previše u tu ulogu, ali tu su muškarci da im na lep i ljubazan način kažu ironično „Dobro, mama!“, i tako se svi lepo ismeju tome, i žena shvati da je preterala.

Zašto zauzimaš toliko prostora i praviš haos za sobom?

Reče žena, čije su stvari, inače, na površini koja zauzima 3/4 stana. Kupatilo je prepuno šminke, kupki, preparata za kosu, telo, svih mogućih i nemogućih stvari za negu; njena garderoba je u odnosu prema garderobi muškarca 5:2 otprilike, ali će, čim ugleda neku majicu svog dragog dečka na stolici (gde joj nije mesto), ili bilo šta što pripada njemu tamo gde ne treba da bude, napraviti mini scenu, kako bi mogao  da se potrudi da bude uredniji.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts