|

Zimska moda za punije dame

Modni časopisi uvek zaobilaze teme o odeći za punije dame. Modne piste, blogovi i modne kuće nekako su uvek posvećene mršavicama ( i to ekstremnim mršavicama). Pošto ne možemo svi biti mršavi, pažnju treba obratiti i na one koji imaju po neki kilogram viška i obline, jer svaka žena želi da se dobro obuče i da ima lepu odeću.

Ukoliko želite da znate šta bi ste mogli da nosite ove zime ako imate zanosne obline, možda naši saveti mogu da vam pomognu.

Plitki struk na pantalonama i  uske majice koje otkrivaju stomak su prošlost. Moda je ove sezone donela malo komotnije bluzice, široke rukave i suknje i pantalone sa dubokim strukom, tako da će i punije dame ovoga puta izgledati zanosno i seksi.

KAKVU BOJU DA NOSIM AKO IMAM VIŠAK KILOGRAMA I IZRAŽENE OBLINE?

Dobro staro pravilo je da crna boja čini da izgledate mršavije. Pogotovo kada je reč o crnim svilenim čarapama. Pošto je za punije dame najbolje da nose suknje do kolena, kako bi sakrili butine ( o čemu će biti reč u nastavku teksta) crne čarape će učiniti da vam noge, izgledaju vitkije, pogotovo ako obujete i visoke potpetice. Crna odeća će svakako učiniti da izgledate mršavije.

Ipak pošto nije uvek dobro nositi crno, sve što treba da uradite jeste da izbegavate preterano šarenilo i da se držite jednobojne odeće.

Crna boja čini da izgledate mršavije.
Crna boja čini da izgledate mršavije.


NOVOGODIŠNJE HALJINE ZA PUNIJE DAME

Postoji čitav, zanimljiv izbor elegantnih haljina za punije dame. One će istaći vaše atribute i sakriti nedostatke.

Recimo haljine koje se šire od struka na dole, dužine do kolena bi bile sjajna kombinacija. Za razliku od mršavica, možete istaći grudi, naravno ne previše, da ne bi bilo bezukusno. Oko struka stavite dobar kaiš ili pojas i dobili ste odličnu novogodišnju toaletu. Haljina može biti sa širokim rukavima koji se sužavaju oko zglobova, ili kratkih lepršavih rukava koji se vam pokriti bicepse.

Svečane haljine za doček Nove Godine za punije dame
Svečane haljine za doček Nove Godine za punije dame

Za doček Nove Godine i druge prilike kada je potrebno izgledati elegantno, predlažemo i kombinaciju suknja + bluza. Kao što smo već pomenuli, suknje sa dubokim strukom su se vratile u modu i to kao vaš saveznik. One će pritisnuti stomak a zadnjicu će lepo uobličiti. Birajte suknje do kolena, nikako se ne odlučujte za kratke. Gore obucite lepršavu  bluzu koju ćete malo izvući iz suknje. Sa rukavima bluze je slučaj kao i sa haljinama, birajte široke, lepršave rukave.

Kako da se obučete elegantno ako imate višak kilograma?
Kako da se obučete elegantno ako imate višak kilograma?

KAPUTI I ZIMSKE JAKNE ZA PUNIJE DAME – SAVETI

Što se tiče  kaputa i zimskih jakni, birajte strukirane. Recimo, imate jakne koje se vezuju oko struka i zakopčavaju elegantnim šnalama. Nije loše da vam jakna bude crna. Za punije dame je svakako najbolji izbor kaput. Slično kao i sa haljinama, birajte kapute do kolena ili one koji pokrivaju bar bokove, kao i kapute koji se vezuju oko struka. Oni se malo šire od struka na dole, što vam takođe ide u korist. Ne odlučujte se za kraće varijante kaputa i jakni.

Zimska moda za punije dame
Zimska moda za punije dame

ZIMSKA MODA ZA PUNIJE DAME – ODEĆA I OBUĆA

Kada je reč o džemperima, birajte široke džempere koji se ne zakopčavaju a ispod njih nešto usko. Uska bluza će vas malo stanjiti a džemper će pokriti nedostatke sa strane,  žargonski rečeno ,,spojlere“. Dobar izbor su i džemperi koji se vezuju oko struka.  Zimi možete nositi i široke košulje i tunike, a ispod njih uske pantalone. Tunike će vam pokriti bokove, a uske pantalone stanjiti noge.Ako kupujete obuću, izbegavajte duboke čizme pogotovo kada nosite haljinu, jer će vam takva obuća skratiti noge. Vaš najbolji prijatelj, su kao i kod svake žene, štikle, jer će vam noge u njima izgledati duže i vitkije. Još ako nosite na primer kratke čizme ili cipele, uobličiće vam listove na nogama i učiniti ih seksi i izazovnim.

Štikle su vaš prijatelj - uz njih ćete izgledati vitkije i više
Štikle su vaš prijatelj – uz njih ćete izgledati vitkije i više

Pošto je zima, logično je da ne možete uvek nositi suknje. Ukoliko krenete u kušpovinu pantalona, tražite po mogućstvu pantalone sa visokim strukom. Pantalone sa širokim nogavicama će takođe sakriti vaše obline.  S obzirom da se zvonarice sada ređe nalaze u radnjama, potražite pomoć krojača, nije ih teško sašiti.

Pantalone koje pokrivaju višak kilograma
Pantalone koje pokrivaju višak kilograma
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts