Koje su prednosti cipela u boji kože

Jednom kada ih budete obule, nećete izlaziti iz njih. One će pokazati najbolje od vaših nogu. One će produžiti vašu nogu do neba. One su vaš elegantan saveznik – nude cipele. Već treću sezonu za redom, cipele u boji kože su u trendu i neizostavni deo svakog ženskog cipelarnika. „Nude“ štikle su obavezne na crvenom tepihu i modnim pistama. Nose ih sve svetski poznate zvezde, čuvene su Manolo Blanik nude sandale koje nosi glavna urednica Voga a recimo za klasičan model Louboutini cipela sa elegantnim špicom uvek postoji lista čekanja. U čemu je njihova tajna? U njihovoj neupadljivoj zavodljivosti, koje podsećaju na golu kožu.

Ako kupite ovakve cipele, budite sigurne da će to biti dobro uložen novac, jer one uvek izvuku svaku kombinaciju i idu uz svaki komad garderobe. Savršeno će se stopiti sa crnom haljinom kao i sa vašim omiljenim farmerkama, jer će vizuelno uvek izdužiti vaše noge. Ukoliko želite da istaknete vaš outfit ili novu frizuru, onda obujte cipele u boji kože.

cipele u boji koze

Puderasta boja cipela ima veliku moć da se prilagodi svakom stilu. Izgledaće jednako dobro uz vašu poslovnu, „pencil“ suknju kao i uz kožni šorc. Klasični špic sa visokom štiklom je „must have“, a možete ih pronaći i sa raznim ukrasima – cirkoni, zlatni rub, a nemojte izbegavati ni one sa punom petom. Kod ovakvih cipela nije mnogo bitna visina štikle koliko je važan deo koji prekriva vaš ris. Cipele koje prekrivaju vaš zglob, skratiće vam stopalo pa je u tom slučaju bolje obuti baletanke u boji kože, koje mogu postići isti efekat kao i visoke potpetice.

Nedavno je čuveni francuski dizajner Kristijan Lubuten, inače najpoznatiji po crvenoj boji đonova svojih cipela, lansirao cipele sa visokom štiklom u boji ljudskog tena i to čak u pet ten boja, zato što je zamislio da i cipele, baš kao i puder za lice, odgovara svakoj boji kože. Baš to je ono što vi vidite kada obujete takve cipele – one „nestanu“ pred vama i vaše noge i telo dolaze do izražaja. Prema Kristijanu Lubutenu, devojka nije privlačna, niti atraktivna, ako nije visoka, pa će na ovaj način i one malo niže izaći iz senke, i skrenuti pažnju na neke svoje druge vrednosti. Kristijan Lubuten je pokrenuo i aplikaciju na internetu pomoću koje možete na licu mesta da fotografišete svoje stopalo i onda naručiti cipele u boji svoje kože.

A šta nam kaže čuveni Džimi Ču? Prihvatite ove savete obavezno:

  1. Nemojte da nosite cipele u boji kože koje su tamnije više od dva tona vaše nijanse.
  2. Nemojte se obući u boju kože „od glave do pete“. Haljine u pastelnim čak i crnim bojama biće savršen izbor za cipele u boji kože.
  3. Menjajte flekice redovno, zato što cipele u ovoj boji moraju biti u savršenom stanju.
  4. Antilop cipele treba da održavate tako što ćete u nekoj staroj šerpi napraviti vodu sa parom, pa ih onda iznad pare četkajte specijalnom mekom četkom za prevnutu kožu.
  5. Kožne cipele u nude boji negujte neutralnim kremama.
  6. Lakovane cipele u nude boji mažite vazelinom, kako bi zadržale mekoću.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts