Kakve idu cipele uz plavu haljinu?

Plava haljina idealna je za večernje kombinacije, a učiniće vas elegantnom i zavodljivom.

Iako je plava boja uvek aktuelna pošto se lako kombinuje, tamno plava i kraljevki plava su od skoro ponovo popularne. Kako je pred nama sezona svadbi, maturskih ili apsolventskih večeri, a vi ne znate šta bi ste obukli za tu priliku, neka vaš izbor slobodno bude plava haljina.

Kraljevski plava ili tamno plava haljina?

Koju ćete nijansu plave boje odabrati sasvim je svejedno. Možda bi ste mogli da iskombinujete sa svojom bojom kose. Recimo crnke i tamnokose neka biraju svetlije nijanse ili kraljevski plavu boju. Plavušama savršeno stoje plave haljine bilo kojih nijansi. Sa adekvatnom šminkom, recimo crvenim karminom, vaša večernja kombinacija će izgledati savršeno. Kraljevski plava boja najlepše stoji crvenokosama, koje pored plave haljine mogu odabrati i recimo zelenu boju, koja je takođe aktuelna.

Šta obuti uz plavu haljinu, kakvu šminku staviti i kakav nakit?
Šta obuti uz plavu haljinu, kakvu šminku staviti i kakav nakit?

Neka vaša večernja haljina bude od svilenkastih materijala koji se presijavaju, što će dati dodatnu draž vašoj večernjoj kombinaciji.

Dužina haljine je sasvim relativna i zavisi od vašeg modnog ukusa. Niskim damama predlažemo da izbegavaju duge haljine i da biraju mini haljinice, uske ili one koje se šire od struka na dole. Ako se ipak odlučite na dugu haljinu , obujte što višlje potpetice, jer duge haljine mnogo bolje stoje visokim devojkama.

Kakve cipele odabrati uz plavu haljinu?

Postoji veoma širok izbor obuće koju možete nositi uz plavu haljinu. Najlepša kombinacija za plave haljine jesu sandale ili cipele u srebrnoj boji. Plava i srebrna se kombinuju kao salivene, a plave haljine često imaju i srebrne detalje na sebi. Međutim neke devojke vole da se istaknu i da probaju nešto novo i smelo, pa su im ove kombinacije možda lepe, ali i malo dosadne. Evo kakve sve cipele možete kombinovati uz plave haljine.

Plava haljina i crvene cipele – Zašto da ne? Povedite samo računa o nijansi. Kako se nose haljine u tamno plavoj boji, neka vaše cipele budu u svetlo crvenoj ili klasično crvenoj boji. Plava i crvena su uvek i u svemu išle zajedno, pa zašto bi i ovoga puta pravili izuzetak.

plava haljina i crvene cipele

Plava haljina i crne cipele – Ako obučete tamno plavu haljinu i crne cipele, ni jedno ni drugo neće doći do izražaja. Crne cipele se mogu kombinovati uz svašta, a ako već želite da ih obujete uz plavu haljinu, birajte svetlije nijanse plave haljine kada krenete u kupovinu.

plava haljina i crne cipele

Plava haljina i roze cipele – Evo još jedne savršene kombinacije. Poput crvene boje i roze se oduvek idealno uklapala sa plavom. Ovoga puta, s obzirom da imate svetliju boju cipela, možete obući i plavu haljinu tamnijih nijansi. Predlažemo da nijansa vašim cipela bude drečavo pink, tako će do izražaja doći i cipele i haljina.

plava haljina i roze cipele

Plava haljina i plave cipele – Možda je ovakva modna kombinacija malo jednolična i dosadna, ali opet neki vole da nose haljinu i cipele u istoj boji. S obzirom da je kraljevski plava i tamno plava i više nego aktuelna ove sezone, ovakva kombinacije se može istolerisati. Naš predlog je da ne idete uniformisani, odnosno da ipak iskombinujete dve boje kada su haljina i cipele u pitanju, međutim plava haljina i plave cipele nikako nisu modni promašaj. U tom slučaju svoju odevnu kombinaciju osvežite nekim nakitom u drugoj boji.

plava haljina i plave cipele

Kombinovanje sa ostalim detaljima: nakit, aksesorari, šminkanje…. Kako ih uklopti uz plavu haljinu?

Kada govorimo o šminki koja ide uz plavu haljinu najpre vam predlažemo crveni karmin. I to klasičnu crvenu boju, koja će najlepše uz plavu boju doći do izražaja. Tamnije nijanse crvene bi vas samo zatvorile, ali mogu doći u obzir ako ste se odlučiji za svetliju nijansu plave boje. Uz plavu haljinu će lepo stajati i narandžanste nijanse, boja kože ( nude ) ili boje breskve. I razne nijanse roze boje će se fino složiti sa vašom plavom haljinom, naročito nežno ili bebi roze.

Sa šminkom na očima nemojte preterivati. Ne stavljajte previše tamne senke, dovoljno je da uokvirite oči elajnerom ili olovkom. Pri izboru senke kombinujte recimo svetlo plave sa, blagim dodatkom srebrne masne senke, senke u svetlo braon boji i slično. Opet naglašavamo ne pretetujte sa tamnim senkama, pogotovo ako vam je haljina tamno plave boje.

Kakav nakit birati uz plavu haljinu?
Kakav nakit birati uz plavu haljinu?

Na trepavice je poželjno staviti više maskare ili veštačke trepavice, kao što i priliči večernjem izgledu ili svečanoj prilici. Isticanje trepavica, posebno se preporučuje devojkama sa plavim očima, kako bi njihova boja očiju dodatno došla do izražaja. A plava haljina i istaknute plave oči su prosto savršena kombinacija. Naravno uz sve to ide i adekvatan puder i malo rumenila.

Kada govorimo o aksesoarima koji idu uz plavu haljinu, uklopite ih sa cipelama. Zato je veoma važno da znate šta ćete obuti i kakve cipele idu uz vašu plavu haljinu.

Neka boja torbice bude usklađena sa vašim cipelama. Ako su vam cipele srebrne možete odabrati i srebrnu torbicu, po mogućstvu sa cirkonima, kao i nakitom u istoj boji. Cirkoni i plava boja su srodne duše i savršeno pristaju jedno uz drugo.

Kako se našminkati uz plavu haljinu?
Kako se našminkati uz plavu haljinu?

Ukoliko su vam cipele svetlijih boja, poput crvene ili roze, odaberite samo torbicu u istoj boji, a pri odabiru nakita odlučite se za što diskretnije. Neka tanka ogrlica ili narukvica, kao i male minđušice mogu da dođu u obzir.

Za plave i crne cipele se možete opustiti kada je reč odabiru nakita i aksesoara, jer zatvorene boje dozvoljavaju da se ovakva kombinacija osveži nešto upečatljivijim nakitom. Možete odabrati krupne ogrlice i krupne minđuše, nanizati čak nekoliko narukvica ili staviti neki upečatljivi prsten.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts