Kako se koristi figaro za kosu i koji je najbolji

Kako se koristi figaro za kosu?

Figaro za kosu je danas možda ostao u senci pegle, koja može i da ispravi kosu, ali i da je ukovrdža. Ipak, naprednija tehnologija, usavršila je o ovaj aparat koji se danas rado kupuje. Dobar figaro možete naći u prodavnicama bele tehnike, čak i u marketima.

Upotreba figara za kosu je jednostavna. Uključite ga u struju i sačekajte da se zagreje. Zatim uvijajte pramen po pramen i držite ga nekoliko sekundi, do minut, u zavisnosti od temperature. Pod velikom temperaturom, kosa se zagreje i oblikuje po želji. Zatom lagano odvijte pramen i dobili ste željene kovrdže.

Postoje figara i stajleri koji su nešto komplikovanijeg oblika, liče na obične okrugle češljeve, dok je donji deo baš kao običan figaro. U zavisnosti od vaše spretnosti, koriste se baš kao i drugi figaro, ali zbog ,,bodlji“ možete lako umrsiti kosu, ako vam je duga. Zato ih preporučujemo uglavnom ako vam je kosa kratka ili ako želite da uvijete samo krajeve.

Sa druge strane, običan figaro za kosu je valjkastog oblika, napravljen od metala, bez bodlji i mnogo su lakši za upotrenu jer ne mogu umrsiti kosu.
Na žalost kao vam je kosa oštra a prava, moguće je da je čak ni dobar figaro ne može ukovrdžati. Takođe od kose zavisi koliko će vam kovrdže stajati. Dok se nekom opuste za dva, tri sata, nekom će stajati danima i to bez potpomaganja lakovima za kosu.

Upotreba figara za kosu.
Upotreba figara za kosu.

Kako odabrati dobar figaro za kosu?

Kao i što je slučaj sa peglom, ne postoji figaro za kosu koji vam neće oštetiti pramenove. Tako da, ukoliko ste voljni da ga kupite, nemojte ga kosristiti svakodnevno, jer će vam kosa izgubiti sjaj i oštetiti se, ma koliko je negovali. Ako primetite da vam kosa postaje oštećena, prestanite da ga koristite. Nije loše da kupite neki dodatni preparat za oporavak kose, na primer pakovanje ili vodicu za stilizovanje.

Najboji figaro za kosu ćete odabrati prema loknama koje želite. Ukoliko volite krupnije lokne, tražite figaro za kosu sa debljim valjkom ( najširi je nekih 38mm u prečniku) Što se tiče brendova, opet kao i kod pegli za kosu najpopularniji je Remington, zatim tu su Rowina, Wahl, Braun, Philips… Koji je najbolji figaro za kosu jeste relativna stvar i zavisi od vaših potreba i brenda koji vam se dopada, ali pomenuti brendovi su danas najtraženiji.
S obzirom da figaro radi tako što zagreva kosu ne postoji vrsta koja nikako ne oštećuje kosu.

Figaro za kosu - koji je najbolji?
Figaro za kosu – koji je najbolji?

Cene i iskustva sa figarom za kosu

Iskustva sa figarom su različita, mada se većina korisnica žali da puno gori kosu. Ima i onih koji su svakako zadovoljni. Da se ne lažemo, figaro za kosu je veoma štetan, s tim što nekom ne može oštetiti toliko kosu, dok drugi nakon trećeg, četvrtog kovrdžanja primete da im se vlasi menjaju na gore. U slučaju da ste primetili da vam je kosa lošija nego pre korišćenja figara za kosu, odustanite od ove metode oblikovanja kose ili je smanjite na minimum.

Kada govorimo o cenama figara za kosu, možemo da kažemo da su različite ali pristupačne, tako da svako može priuštiti dobar figaro. Recimo Bošov košta od tri do šest hiljada, Braun i do četrnaest hiljada, ali možete ga kupiti i za upola manje, sve zavisi od modela, Filipsov je nešto pvoljniji, cene se kreću od tri hiljade, sve popularniji Remington od četiri hiljade, pa naviše, dok je Roventa najpristupačnija i cene joj se kreću još od hiljadu i po dinara.

Figaro za kosu - cene i iskustva
Figaro za kosu – cene i iskustva
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts