Kosili šampon – za negu i pranje dečje kose ali i kose odraslih

Kosili šampon koji decenijama proizvodi Nevena Leskovac, je ekstra blagi šampon za negu i pranje osetljive dečije kose a mogu ga koristiti i odrasli. Sadrži blage sastojke koji su zaduženi da čuvaju prirodni omotač kože glave  dok i kosi pružaju zdrav i sjajan izgled. Pogodan je za svakodnevnu primenu, posebno za bebe.

Cena bočice ovog šampona koji je po njoj i prepoznatljiv dugi niz godina je oko 220 dinara.

kosili1

Kosili kao baza za pravljenje domaćih šampona

Kosili šampon je često osnova za pravljenje domaćih šampona (u kućnim uslovima) uz dodatak nekih lekovitih ulja i vitamina. Evo recepta za domaći Kolsili šampon za rast kose: Spremite pola litre Kosili šampona i uz blago mešanje, da ne zapeni, dodajte polako 20 ad kapi, zatim isto toliko ricinusovog ulja i na kraju 50 ml pantenol rastvora (proizvodi ga Galenika i ima ga u svim apotekama). Ovaj šampon držite u flaši a pre svake primene treba ga dobro promućkati. Kosu perite na uobičajen način.  Ricinusovo ulje je odličan prirodni dodatak koji ima moćno dejstvo protiv opadanja kose jer ubrzava njen rast i učvršćuje koren. Ricinusovo ulje je jedino ulje koje prodire u vlas i na taj način je jača iznutra.

Ako želite domaći šampon protiv peruti i za masnu kosu, u ovu mešavinu dodajte ulje koprive, umesto ricinusovog ulja.

Takodje, u kosili šampon možete dodati jak čaj od kamilice i na taj način će Vaša kosa imati poseban sjaj. Posebno se preporučuje plavušama.

Za negu suve kose, u Kosili šampon možete dodati maslinovo ulje.

kosili2

Kosili šampon – kancerogen?

Pre izvesnog vremena, prijavljeno je da se šampon pod imenom Kosili a za koji su postojale indicije da bi mogao biti opasan po zdravlje, našao na rafovima u radnjama u Republici Srpskoj.

U putanju je bio šampon koji pravi makedonski proizvodjač a ne Nevena Leskovac, iako je pakovan u identičnoj ambalaži. Jedina razlika je bila u tome što je na deklaraciji kao zemlja porekla bila navedena republika Makedonija.

Leskovačka Nevena, prepoznatljiva je preko pola veka po Kosili proizvodima, pa je pokrenula sudski spor za zaštitu ovog brenda. Proizvodjač je upozorio da se falsifikati brenda Kosili izvoze iz Makedonije u Srbiju, BiH i Republiku Srpsku i da u tim kopijama ima formalina koji je kancerogen.

Nevena Kosili proizvode pravi po licenti švajcarske kuće Greter od 1988.godine.

Šta još sadrži Kosili kolekcija

kosili3

Kosili krema daje koži lica i tela beba i deteta idealnu vlažnost i masnoću, koža postaje glatka i elastična.

Kosili kupka optimalno nežno neguje osetljivu kožu i sadrži  posebne blage sastojke.

Kosili kupka na nežan način neguje osetljivu kožu zahvaljujući visokom kvalitetu i blagim sastojcima.

Kosili bebi mleko namenjeno je za negu i zaštitu osetljive dečje kože.

Kosili bebi puder neguje i štiti nežnu dečiju i kožu bebe od iritacija i crvenila. Posebno je koristan prilikom presvlačenja pelena.

U kolekciji su i nežni sapuni – neutralan dečiji sapun i Kosili bebi sapun sa blagotvornom kamilicom.

Kosili bebi ulje dostupno je u pakovanju od 140 ml i štiti i neguje nežnu i osetljivu kožu beba. Odlično je protiv iritacija.

Možda će Vas zanimati i sledeće teme:

Prirodni lekovi za negu i oporavak oštećene suve kose
Najbolji šamponi protiv opadanja kose i peruti

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts