Ervamatin losion protiv peruti i opadanja kose

Pošto kosa, a posebno kod žena predstavlja simbol lepote, njen nedostatak može da prouzrokuje osim estetskih i medicinskih i neke psihološke probleme.

Vekovima i muškarci i žene pokušavaju na razne načine da ojačaju rast svoje kose i spreče njeno opadanje ili potpuni gubitak. Da bi se postigli odgovarajući rezultati , kosi je potrebna stalna i kvalitetna nega, naročito kod ljudi koji imaju genetske predispozicije ili već imaju probleme sa peruti, seborejom vlasišta, preteranim lučenjem masnoća, gubitkom kose, alopecijom, ili prosto imaju probleme sa vrlo tankom i slabom lomljivom kosom, pa se Ervamatin preporučuje za rast kose koja će biti kvalitetnija.

Ervamatin power je kapilarni losion koji Vam može pomoći u rešavanju navedenih problema. Proizvodjači tvrde da pomaže u borbi protiv opadanja kose i protiv peruti, i ženama i muškarcima nezavisno od toga koliko godina imaju. Nema kontraindikacija.

Sastav losiona – losion sadrži biljne komponente iz amazonskih šuma. Distributeri Ervamatina navode da sve biljke koje se koriste u proizvodnji ovih preprata imaju priznanje od strane CTFA (Udruženja proizvođača kozmetike, toaletnih sredstava i parfema) sa sedistem u Njujorku i dodatno navode da du prihvaćene i od strane SZO (Svetske zdravstvene organizacije).

ervamatin losion1

Uputstvo za upotrebu

Način upotrebe se odvija po fazama.

U prvoj fazi se obnavlja oštećeni folikul dlake u kome je smešten koren kose, sledi eliminacija peruti i prestaje preterano lučenea masnoće u vlasištu a kosa počinje da jača. Prva faza može da traje prvi i drugi mesec, a sve zavisi od problema i stanja u kome se kosa i vlasište nalaze.

U drugoj fazi tretmana opadanje kose prestaje. Ova faza može da potraje dva meseca.

U trećoj fazi tretmana se podstiče rast kose na lokalitetima gde je oštećena i gde je opala i na mestima gde folikul dlake nije totalno uništen. Treća faza traje od trećeg, četvrtog i petog meseca ukupnog tretmana a njen produžetak je u zavisnosti od toga koliki je spepen oštećenosti folikula kose, u kakvom su stanju mikrokapilari koji ishranjuju folikul i od toga kakvo je opšte zdravstveno stanje organizma.

Kako se nanosi Ervamatin?

Proizvod se nanosi na vlasište dva puta na dan uz laganu masažu koja treba da traje oko 2,3 minuta. Ispiranje kose nakon naošenja losiona Ervamatin nije potrebno.

Rezultati

Poboljšanje stanje se pokazuje na različite načine u zavisnosti od organizma. Prve promene je moguće primetiti posle treće sedmice upotrebe Ervamatina. U izuzetnim slučajevima, na početku tretmana, može da se desi da slaba kosa opadne, ali ubrzo posle toga počinje da raste nova, jaka i lepa kosa.

Dužina tretiranja kose i temena Ervamatinom zavisi od vrste i nivoa problema, od samog stepena oštećenosti folikula, kao i od perioda trajanja ustanovljenog problema.

ervamatin losion2

Ćelavost i Ervamatin

Ćelavost ili alopecija se može javiti na bilo kom delu tela, ali uglavnom se pod ovim terminom podrazumeva proređenost ili gubitak kose. Uzroci ćelavosti su raznovrsni, to mogu biti neki metabolički poremećaji, upotreba lekova, stres, bolesti, genetika… Kada je reč o genetskom faktoru, on se uglavnom odnosi ćelavost muškog tipa. Ali to ne znači da nema pomoći jer se ne nasledjuje bolest već predispozicija za pojavu bolesti.

Gubitak kose može nastati i zbog slabosti kapilarnog korena. Naime, nedovoljna prokrvljenost vlasišta, smanjuje dotok hranjivih materija i kiseonika do folikula dlake, pa se on oštećuje i na kraju uništava. Ovakav problem sa kapilarnim korenima može se javiti zbog dijeta, neadekvatne ishrane, bolesti, problema sa cirkulacijom…

Masnoća kose uzrokuje pojavu peruti i nastaje zbog preteranog lučenja lojnih žlezda , koje osim peruti mogu izazvati i infekcije vlasišta, dermatoze… Na ovaj način smanjen je dotok kiseonika do korena kose, zatvaraju se pore i rast kose je ugrožen.

Suvoća i lomljivost kose – Kosa koja je krta lomljiva i bez sjaja i elastičnosti, najlešće je takva zbog osetljivosti na sunce, vetar, zagadjivače i ostale faktore iz spoljašnje sredine. Kosi u tim slučajevima nedostaje kiseonik koji je važan za zdravlje i sjaj vlasi. Suvu i lomljivu kosu dobićemo i ako ne neadekvatno negujemo i lesto vezujemo marama ili nosimo kape i kačkete bez predaha.

Kako deluje Ervamatin (šta kažu proizvodjači)?

Ervamatin power losion deluje u tri pravca. Ervamatin u sebi sadrži supstancu -pilokarpin, koja je zadužena za širenje perifernih krvnih sudova i na taj način ubrzava dotok hranjivih materija i kiseonika do folikula dlake i tako ga obnavlja. Osim toga,Ervamatin blokira štetno dejstvo androgenih hormona na koren kose, jer usporava alfa-5-redutazu, enzim koji menja testosteron u di-hidro-testosteron a koji je odgovoran za atrofiju muške dlake i dovodi do gljivica i infekcija temena.

Losion dakle utiče i antiinflamatorno, jer rešava gljivične infekcije a pritom potpuno otklanja perut, normalizuje funkcije lojnih žlezdi i smanjuje masnoću.

Proizvodjači i distributeri Ervamatin losiona često navode brojna iskustva korisnika koji svedoče da im je Ervamatin mnogo pomogao u smislu sprečavanja opadanja kose, peruti i suvišnih masnoća.

Navode i da je Ervamatin power uspešno ispitan na mnogim korisnicima, i muškaracima i ženama kod kojih je potvrdjeno njegovo pozitivno dejstvo. Dijagram rasta kose informativno je prikazan na kutiji ovog proizvoda. Osim losiona , Ervamatin linija nudi i prirodne šampone takodje sa ekstraktima biljaka iz Amazonije.

Cena

Losion za kosu Ervamatin u pakovanju od 200 ml košta oko 4300 dinara.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts