Ženske maturske frizure za 2016. godinu

Konačno se bliži matura, završila si još jedan važan posao u životu i vreme je da to i proslaviš. Matursko veče je ubrzo i verujemo da na vreme razmišljaš o haljini, cipelama, tome kakva će ti biti šminka…

Jedan od najvažnijih detalja je frizura. Maturske frizure u ovoj 2016 oj godini obeležene su velikim kontrastima koji ipak daju eleganciju i glamur za svečane prilike kao što je matursko veče.

Ove godine posebno su moderne krupne lokne i talasi u kosi, niske takozvane messy pundje i debele pletenice u bilo kojoj varijanti.

Kada biraš svoju frizuru zamaturu, bitno je da obratiš pažnju na sledeće: dužinu kose, boju kose, oblik lica (postoje idealne frizure za četvrtasto, okruglo, izduženo i ovalno lice) i na haljinu, odnosno garderobu.

Maturska frizura bi trebalo da bude jedinstvena, efektna, ali i elegantna i ženstvena. Osim preporučenih frizura koje su ove sezone u trendu, postoje i neke frizure koje ne izlaze iz mode već godinama, kao što je takozvana holivudska frizura.

Preporučujemo nekoliko modernih maturskih frizura, a ti pokušaj da nadješ one koje ti se čine najbolje i najlepše baš za tebe:

Talasi za dugu kosu

Za razliku od precizno definisanih elegantnih talasa kao što su oni u stilu šezdesetih godina a koji su bili in nekoliko poslednjih sezona, u modu se vraćaju opušteniji talasi i lagane lokne, uz koje će frizura izgledati opušteno i kao da se zbog nje nisi preterano potrudila.

frizura-za-kovrdzavu-kosu

Holivudska klasična frizura

Kosa je prebačena na jednu stranu čiji su krajevi uvijeni figarom, a tjeme je natapirano. Takva frizura je i dalje u trendu na maturskim večerima. Možete staviti i neku šnalicu, kao i pletenicu, kao lični pečat frizuri.

Teme je kod ove frizure obično natapirano. Možeš da staviš i neku šnalicu, ukosnicu kao i manju pletenicu, kao lični pečat tvojoj maturskoj frizuri. Uz ovakvu frizuru najviše ide s crveni ruž, a oči su uokvirene ajlajnerom ili vrnim krejonom.

matura frizure8

Uvek moderan rep

Klasičan konjski rep je od frizure za svaki dan polako postao prava frizura za svečane prilike jer je vrlo ženstven. Sa njim se dosta može eksperimentisati a može se obogatiti i sa šiškama.

Rep možeš učiniti bogatijim umecima. Može se takodje ispeglati, isfenirati ili uviti figarom. Frizura je veoma zahvalna za maturu jer će se teško pokvariti tokom večeri.

Konjski rep je izuzetno ženstven a može se zakačiti i nekom efektnom šnalicom.

matura frizure7

Frizure za kratku kosu

Devojke sa kratkom kosom slobodno mogu da odahnu jer se oko frizure ne moraju mnogo mučiti. Kratke frizure i te kako mogu biti svečane uz samo par detalja u kosi – svetlucavog rajfa, ukosnice od metala ili zanimljive satenske trake. Ako imaš kratku kosu ne moraš da kupuješ razne umetke i isprobavaš hiljadu pundji, feniranja i uvijanja kose…

Ako imaš ultra popularni bob, dovoljno je samo dobro feniranje. Kosu možeš da obogatiš nekim jarkim pramenom ili asimetričnim šiškama i pramenovima. Možeš se jednostavno isfenirati na stranu, ili napraviti lokne, koje u kombinaciji sa dobrom i efektnom šminkom i odgovarajućim nakitom izgledaju vrlo elegantno i trendi.

matura frizure6

Svečane ženske frizure sa pundjom

Bilo da je obična ili neobična, punđa sa pletenicama, uvijenim pramenovima, šnalicama ili cirkonima ističe lice i djeluje veoma elegantno jer je to prava frizura za matursko veče. Ovakva frizura zahteva dobar nakit i odgovarajuću šminku. Bilo da je obična ili komplikovanija, ili je tvoj izbor punđa sa pletenicama, i blago uvijenim pramenovima, obogaćena šnalicama ili cirkonima, ona lepo ističe lice i deluje vrlo elegantno, pa je to prava frizura za matursko veče.

matura frizure1

Pletenice

Pletenice su izuzetan hit poslednjih nekoliko sezona. I dalje su jako moderne, a posebno su elegantne i svečane u kombinaciji sa punđama, vezanom kosom u rep ili kao ukras kosi kojaje puštena. Napravi izbor izmedju običnih pletenica, kike, žito pletenice ili riblje kosti… Sigurno ste primetile da svetske zvezde sve češće imaju pletenice u kosi koje su romantičan detalj, a zanimljiva je i frizurasa pletenicom umesto rajfa koja ističe lice. Nadjite na internetu jedan od brojnih tutorijala pomoću kojih možeš naučiti da ih praviš sama.

matura frizure9

Ravna kosa

Ne možete pogrešiti sa frizurom sa ravnom kosom, jer ona uglavnom svima lepo stoji i ističe lice. Ne moraš obavezno da insistiraš na elegantnim komplikovanim i svečanim frizurama ako ti ne pristaju. Ravna puštena kosa sa malo uvijenim krajevima takodje će izgledati lepo i prirodno.

matura frizure2

Zanimljivi krajevi

Frizuru sa istaknutim krajevima kose možeš i sama da napraviš. Isfeniraj celu kosu, a krajeve uvij figarom ili viklerima. Svaki pramen srednje širine uvijaj postepeno. Ako imaš šiške uvijaj samo polovinu pramena, pa ako je potrebno, uvek možeš kosu da uviješ ponovo. Na kraju stavi lak za kosu da bi uvijeni pramenovi trajali duže. Možeš da koristiš i lak sa sedefom ili šljokicama.

matura frizure4

Natapirana kosa

Natapirana kosa je izuzetno moderna i elegantna. Za ovakvu frizuru ipak je preporučljivo da odeš kod frizera, jer nije lako kvalitetno natapirati svaki tip kose. Možeš da natapiraš teme ili celu kosu, ali blago i ukrasiš je šnalicama.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts