Upotreba sode bikarbone u medicini i kozmetici

Medicinska soda bikarbona (bez aluminijuma)

U poslednje vreme se može čuti da je soda bikarbona jedan od neprijatelja savremene farmaceutske industrije. Obično se misli na stvar konkurencije jer sve češće isplivavaju novi načini korišćenja sode bikarbone za lečenje mnogih bolesti. Spisak bolesti zagovornika korišćenja ovakvog načina terapije, a koje soda bikarbona može izlečiti raste iz dana u dan a obuhvatila je čak i maligna oboljenja odnosno kancer.

Osim one obične sode bikarbone koje ima u skoro svakoj kuhinji, sve popularnija je takozvana medicinska soda bikarbona ili farmaceutska soda bikarbona. Reč je o istom jedinjenju osim što se pod medicinskom sodom obično podrazumeva ona koja je bez aluminijuma.

soda bikarbona2

Upotreba sode bikarbone u medicini i kozmetici

Soda bikarbona je jako korisna u toplim letnjim večerima kada počinju spopadanja dosadnih komaraca. Kada Vas već ujedu, smanjite neprijatan svrab i plikovi rastvorom sode bikarbone i vode.

Soda bikarbona pomaže i u lečenju opekotina. Na meku vlažnu tkaninu nanesite malo sode bikarbone i nežno prislonite na opekotinu.

Ako želite da izbelite zube, pomešajte jednu kašičicu sode bikarbone, malo soli i nekoliko kapi jabukovog sirćeta. Ovim rastvorom operite zube četkicom a nakon toga i običnom pastom za zube. Ovaj tretman smete koristiti samo jednom nedeljno.

Za svež dah, isperite grlo s pola čaše vode i prstohvatom sode bikarbone.

Soda bikarbona može se koristiti i umesto dezodoransa– nanesite malu količinu na kožu ispod pazuha. Smanjiće neprijatan miris znoja.

Često se može naići na savete o tome kako je rastvor sode bikarbone u vodi dobar za ispiranje intimne regije kod žena, medjutim, doktori će Vam reći da ovaj metod i nije preporučljiv jer može negativno uticati na ph vrednost, dobre bakterije…

Soda bikarbona i tumori

Ubedjen da je gljivica Candida albicans glavni razlog zbog čijeg dejstva nastaje kancer, a da je lek običnasoda bikarbona, italijanski doktor Tulio Simonćini, tvrdio je da je uz pomoć natrijum bikarbonata uspeo da izleči veliki broj pacijenata obolelih od kancera.

Ioak, sve do današnjih dana – niko od kolega ga ne podržava u ovoj metodi lečenja raka. Čak, 2006.godine, oduzeta mu je doktorska licenca i osudjen je na sudu zbog obmane.

 

Objašnjavamo, šta je temelj tvrdnji doktora Simonćinija. Naime, pomenuta gljivica Candida albicans nalazi se u telu bilo kog zdravog coveka i kao takva ne predstavlja opasnost po zdravlje. Medjutim opasno je kada ovagljivicakrene dase množi ogromnom brzinom. Ovo se dešava iz više razloga – zbog uzimanja antibiotika, sredstava za kontracepciju, usled neredovne i nezdrave ishrane, pada imuniteta i zbog izloženosti stresovima.

soda bikarbona bez aluminujuma

Doktor Simonćini,tvrdi da je rak upravo samo infekcija kandidom, a da su ćelije raka zapravo odbrambene ćelije koje u toj situaciji stvara naš organizam. Dakle, kada kandida počne nekontrolisano da raste, naše telo se brani nataj način što stvara ćelije koje su zapravo one maligne!

Pošto je Simonćini ovako shvatio nastanak ćelija raka, smatrao je da se protiv kancera treba boriti lekovima koji uništavaju kandidu, jer smanjenje koncentracije ovih gljivica – smanjiće i maligne ćelije.

Pošto je poznato da se kandida vrlo brzo prilagodjava klasičnim lekovima protiv gljivica, došao je do zaključka da se kandida neće moći odupreti upravo sodi bikarboni. Pozivao se i na iskustvastarih Egipćana i Indijaca koji su tradicionalnim metodama, gljivična oboljenja lečili prirodnim sredstvima koje imaju jako bazno dejstvo, baš kao što ga danas ima soda bikarbona.

Ipak, sve ove tvrdnje nisu naišle na naučna odobravanja i potvrde. Čak i ako jednog dana soda bikarbona postane zvanični lek protiv raka, ova terapija bi se moralasprovoditi uz strog nadzor lekara.

Napomena-Navodjenjem ovih činjenica i tvrdnji, autoru teksta nije namera da čitaoce uputi na lečenje tumora sodom bikarbonom, već da ga informiše.

Medicinska soda bikarbona – gde kupiti?

Soda bikarbona bez aluminijuma može se naći u nekim apotekama. Proizvode ih i domaći i strani proizvodjači.

Farmaceutska soda bikarbona – cena

Soda bikarbona u tabletama -pakovanje od 10 tableta košta oko 100 dinara.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts