Ruska voda protiv reume i bolova

Ruska voda sve se češće pominje kao efikasno sredstvo u lečenju nekih obolenja a naročito za reumu i kao lek protiv bolova.

Ruska Voda je poseban rastvor koji deluje kao blagi antireumatik, analgetik i anestetik.

Primena Ruske vode u lečenju

Ruska voda se upotrebljava u slučajevima reumatskih bolova, neuralgija, različitih bolova u mišićima, preponama, kao i kod bolova koji su nastali usled migrena, kontuzija i tako dalje. Ruska voda je preparat za spoljnu upotrebu i kod artritisa, problema sa svrabežom, kod raznih dermatoza i za podsticanje cirkulacije. Ruska voda deluje lokalno anestetički i analgetički, a rastvor se može koristiti i nerazblažen za mazanje i tretiranje bolnih mesta. Pomaže i kod komplikacija usled ujeda raznih insekata.

Ruska voda daje osećaj hlađenja, a sa dugotrajnim anestetskim delovanjem daje dobre rezultate u smanjenju bola kod reumatskih bolova, jakih glavobolja i neuralgije.

ruska vod1

Receptura Ruske vode

Sastav Ruske vode je sledeći: alkoholni rastvor mentola, prokain hlorida i anestezina.

Upotreba

Upotreba rastvora Ruske vode je isključivo spoljna.

Kako se koristi? Ovaj rastvor se može koristiti dva do tri puta na dan, mazanjem na obolela mesta i regije, u razblaženom ili nerazblaženom obliku. Proizvodjači Ruske vode navode da njihovi proizvodi ispunjavaju vrhunske Evropske standarde, što potvrđuju i sertifikati.

Ruska voda i reumatizam

Reumatska oboljenja su jedan od najčešćih problema koji dolaze sa savremenim načinom života. Tri četvrtine stanovnika S rbije ima neki vid reumatizma a istraživanja pokazuju da je reumatizam medju svim obolenjima u našoj zemlji na prvom mestu.

Reumatski bolovi se uglavnom javljaju na jesen i zimi jer, bez obzira na to što niske temperature i vlažni dani nisu razlog reumatskih bolesti, znatno mogu da utiču na pogoršanje stanja i da izazovu dodatne teškoće kod reumatičara.

Prema mnogim mišljenjima i istraživanjima, borba sa ovakvom vrstom bola najuspešnija je uz korišćenje prirodnih preparata medju kojima je i Ruska voda.

Lekovito bilje, i razni prirodni ekstrakti poput kapsaicina i prirodnog mentola koji je u sadržaju Ruske vode, ne da će ublažiti reumatske bolove, već će usporiti napredovanje bolesti i upalne procese u 40 do 90 odsto slučajeva.

Prirodni mentol pruža osećaj hlađenja i prati ga blago anestetičko dejstvo. Kombinovanjem lekovitih biljaka, prirodnog mentola, kapsaicina i etarskih ulja u prirodnim prepratima može se uspešno uticati na reumatske tegobe i to, što je najvažnije bez neželjenih efekata.

Ruska voda u trudnoći

Mnogi lekovi protiv bolova bilo koje vrste nikako nisu preporučljivi za upotrebu u trudnoći kao što je na primer brufen.

Gelovi i preparati za umanjenje reumatskih i sličnih bolova skoro su uvek pravljeni upravo na bazi brufena, što opet predstavlja zabranu korišćenja kod žena koje su u drugom stanju.

S obzirom na to da i rastvor Ruske vode sadrži mentol u svom sastavu, trudnice ne bi trebalo da ovaj preparat koriste. Bez obzira na to što je njegova upotreba spoljna, svakako da i ovakvi proizvodi lako dolaze u krvotok a samim tim imaju i uticaj na plod. Zato oprez! U svakom slučaju, potražite savet od ginekologa koji vam prati trudnoću, jer postoje drugi preparati protiv bolova koji su bezbedni za korišćenje u vašem slučaju.

Pre upotrebe preparata, posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom. Ovaj tekst je isključivo informativnog karaktera i ne zamenjuje stručna mišljenja.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts