Kako se koriste gelovi za nokte

Nokti koji su ojačani UV gelom su odlično rešenje za sve dame koje žele  jače, duže i lepše nokte. Ovi gelovi su Idealni za sve koji grickaju nokte ili  imaju ispucale, tanke I nekvalitetne prirodne nokte.

UV gelovi za nokte su lagani i deluju prirodno, ima ih u raznim bojama, I iskustva kažu da traju I do mesec dana. Gelovi u boji mogu se naći u raznim nijansama I pružaju posebno zadovoljstvo pri manikiru.

Uputstvo za kućnu upotrebu gelova za nokte

Preporučuje se da gel na nokte nanose profesionalni stilisti u kozmetičkom salonu, ali nešto možete uraditi I kod kuće sami. Krenite korak po korak I vežbajte. Najpre očistite I dobro isturpijajte nokte, uglačajte fino nokatnu ploču I krenite sa nanošenjem gela sloj po sloj. Što pre stavite oblikovani gel na noktima pod UV lampu i poštujte preporučeno vreme sušenja u uputstvu.

gel za nokte

Koji su dobri gelovi za nokte

Nabolji gelovi su oni od proverenog proizvodjača koji je u saglasnosti sa proizvodjačima UV lampi. Tako da treba da nabavite gel koji je u skladu sa preporukama proizvodjača vaše kućne UV lampe za sušenje.

Tehnika nanošenja gela na nokte

Nanošenje gela na prirodne nokte počinje stavljanjem sloj po osloj, kako bi se pravilno oblikovao. Kada gel oblikujete, sledi sušenje u UV lampi. Nakon 4 sedmice potrebna je korekcija.

Korekcije su obavezne na 3 do 4 sedmice jer prirodni nokti rastu.Zato je važno da vaše nokte i ruke redovno održavate vlažnim, koristite hranjive kreme, vitaminska uljazazanoktice…

Gelovi za nokte u trudnoći

Imajte u vidu da ,ako imate posebno osetljive i loše nokte, gel sistem za Vas nije poželjan.Takodje, gelovi I UV lampe , iako se koriste već 25 godina, nisu dovoljno ispitani za korišćenje u trudnoći pa se najbolje konsultujte sa svojim lekarom.

gel za nokte1

Važnost dobre pripreme

Pre nanošenja gela treba turpijom dobro oblikovati nokte i očistiti ih I od najmanje prljavštine.

Nije loše ni staviti pre gela specijalni “primer” lak koji će pripremiti nokte za tretman gelom.

Ako se desi da je nakon stavljanja gela I tretmana pod UV zracima, površina noktiju lepljiva, to znači da gel nijepravilno nanesen ili da nije dobro osušen u UV lampi.

Ne preterujte sa izlaganjem u UV lampi jer su formule gelova takve da je I 60 sekundi sušenja sasvim dovoljno za savršen rezultat!

Najbolje je da nokte stavite pod lampu odmah po stavljanju gela.

Dobra priprema noktiju je od presudne važnosti zauspešan manikir.

Najpre nežno uklonite kožicu i pripremite svoje nokte  sredstvom  za čišćenje i “primer” lakom pre stavljanja gela.

Naravno, najbolji rezultati u kućnim uslovima postižu se stalnim vežbanjem ove veštine.

Važno je i pre stavljanja ruku pod lampu, ukloniti višak gela sa kožice oko noktiju, zato što će se u suprotnom  višak gela sa strane noktiju takođe stvrdnuti.  Skinite viškove gela štapićima za manikir.

Vrlo je zahvalno I to što možete bojiti svoje nokte I posle stavljanja gel manikira. Lak koji namažete takodje smete slobodno skidati odstranjivačem laka bez bojazni da će se gel manikir oštetiti.

gelovi u boji

Da li su gelovi za nokte štetni?

Stepen oštećenja noktiju zavisi I od toga kakvu im negu pružate. Od ključne je važnosti nega noktiju izmedju dva tretmana gelom.

Nakon skidanja gela sa noktiju,ako su vaši nokti suvi I slabi, možda I sa lepljivim ostacima, pružite im posebnu negu.

Možete ih negovati specijalnom kremom za nokte a dobra je I svaka masnija krema za ruke. Uveče nanesite deblji sloj kreme navucite pamučne rukavice I tako prespavajte.

Kada se skine gel manikir, možete odmah staviti novi, ali bi ipak bilo bokje da malo odmorite svoje prirodne nokte I par dana ih negujete hranljivim kremama.

Ako se pitate da li gel manikir možete upotrebiti preko veštačkih noktiju – odgovor je – ne! Gel je namenjen samo prirodnim noktima.

Takodje, pravila koja važe za manikir gelom, ista su I za nožne prste odnosno pedikir.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts