Za šta je dobar aktivni kiseonik i kako se koristi

Aktivni kiseonik je poznat po tome što uništava Gram pozitivne i Gram negativne bakterije, gljivice i viruse pa ga ovakvo dejstvo preporučuje za različite tretmane a upotreba aktivnog kiseonika u kozmetici i medicini sve je šira.

Sastav aktivnog kiseonika

Aktivni kiseonik je zapravo ozon (03) što znači da molekul kiseonika umesto dva atoma kiseonika ima tri atoma kiseonika, što mu daje posebnu aktivnost. Proizvodjači aktivnog kiseonika, u sastav dodaju sirćetnu kiselinu i odredjene aditive i vodu.

Aktivni kiseonik možete koristiti za lice i osvežavanje kože. Komad vate jednostavno natopite aktivnim kiseonikom i držite neko vreme na koži. Dobar je i za čišćenje lica i dezinfekciju posle depijacije.

Aktivni kiseonik podmlađuje i regeneriše kožu lica, bez obzira na to koji tip kože imate. Kod osetljivog lica, moguće je da se pojavi crvenilo, ali, ono nije zabrinjavajuće, jer označava pojačanu lokalnu cirkulaciju. Nema nuspojava, a rezistentnost se retko javlja.

aktivni kisepnik1

Za rane i ogrebotine se koristi takodje prskanjem uopšte ne peče i pomoći će da koža zaraste. Osim toga, možete ga upotrebiti i za dezinfekciju ruku ako niste u mogućnosti da ih operete.

Ako ste inficirali grlo ili desni, takodje će Vam pomoći aktivni kiseonik. Poprskajte ga na kritična područja i on će zaustaviti dalje napredovanje bakterija i virusa.

Neki koriste aktivni kiseonik za dezinfekciju pijaće vode ako nisu sigurni u njenu ispravnost. Potrebno je sipati 1-1,5 ml aktivnog kiseonika ulitar vode, promućkati i sačekati oko 15 minuta. Voda je dezinfikovana!

Aktivni kiseonik protiv akni, bubuljica i protiv mitisera

Aktivni kiseonik smiruje upale i crvenilo oko bubuljica, takodje sezinfikuje kožu i smanjuje mogućnost daljeg inficiranja i širenja aktni i mitisera po koži. Nakon tretmana bubuljica na primer istiskivanjem poprkajte je aktivnim kiseonikom i koža se neće dodatno upaliti ni iritirati.

Aktivni kiseonik koristite i za gljivice koje su čest uzročnik neprijatnog crvenila u licu. Poprskajte malo aktivnog kiseonika i tretman je završen.

Gljivice takodje uzrokuju i neprijatne infekcije oko nožnih prstiju ili druge mnogo neprijatnije infekcije poput onih koje izaziva kandida.

Aktivni kiseonik i protiv kandide može da pomogne. Pre obuvanja, zato ujutru, kiseonik naprskajte na stopala i između prstiju kako bi ubio bakterije i gljivice, a takodje i pre spavanja. Poželjno je da kiseonik naprskate i unutar obuće kako bi se ubile gljivice koje su se zadržale u cipelama ili čizmama.

Koristi se za proširene vene kako bi ublažio bol i za poboljšanje cirkulacije, a kako su hemoroidi problematične vene, aktivni kiseonik, se može primeniti i u tom slučaju.

Ako su proširene vene na nogama, obolelo mesto, treba prekriti gazom i poprskati tečnost, i ostaviti da deluje petnaest minuta. Postupak možete raditi 4 puta na dan.

Za umorna i bolna stopala, koristite prskanjem aktivni kiseonik kako biste smanjili bol i otok u nogama.

Aktivan kiseonik može se kupiti u skoro svakoj apoteci, nije skup( oko 450 dinara) i obično je u pakovanju od 200 ml. Ako hoćete da ovaj koristan preparat uvek imate uz sebe, kupite mali raspršivač sa bocom, prespite kiseonik iz originalnog pakovanja i nosite ga sa sobom gde god krenuli.

aktivni kiseonik

Ipak, miris aktivnog kiseonika će nekome biti možda malo neugodan jer ima blag miris nalik na sirće. Ali, on se brzo gubi po nanošenju i ne zadržava se nakoži, tako da ga slobodno stavite nakožu i pre uzlaska u grad ili kupovinu.

Aktivni kiseonik – mere opreza

Bez obzira na već navedene prednosti u korišćenju aktivnog kiseonika, stručnjaci preporuluju da tokom njegove primene ipak treba biti oprezan. Ne preporučuje se njegova jako duga upotreba a sme se koristiti isključivo spolja – nikada se ne sme unositi u organizam.

Iskustva – Lečenje aktivnim kiseonikom u brojnim klinikama u celom svetu sveje prisutnije. Nude se tretmani za vene, ubrizgavanjem aktivnog kiseonika u njih, ili se kiseonik ubrizgava u neke obolele organe.

Poboljšanja jesu brzo primetna, simptomi obično nestanu i ljudi se bolje osećaju. Ali ne treba smatrati da je aktivni kiseonik čarobni štapić koji leči apsolutno sve. Na ovo ukazuje uglavnom ruska lekarska branša. Naime, ruski lekari upozoravaju da korišćenje aktivnog kiseonika u dužem vremenskom periodu uništava organizam i može čak da dovode do pojave tumora.

Dakle, aktivni kiseonik je preporučljiv za kratku ili jednokratnu primenu ali nikako na duže staze, jer, kako se navodi u nekim objašnjenjima, on će ubiti viruse, gljiviceili bakterije, ali takodje može uništiti i „dobre“ bakterije koje su potrebne ljudskom organizmu. Zato oprezno sa aktivnim kiseonikom, naročito ako planirate da ga koristite u trudnoći, za bebe ili za decu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts