Muška depilacija nogu, grudi, pazuha, leđa…

Muška depilacija postala je nešto popularnija poslednjih godina, mada je za pojedine pripadnike jačeg pola to još uvek tabu tema.

Za, recimo bicikliste, depilacija je nešto najnormalnije, jer je opšte poznato da oni depiliraju svoje noge. Ima i muškarca koji su nešto više maljavi po telu, pa žele da se depiliraju, ne bi li izgledali lepše tokom letnje sezone. Takozvani ljubavni tepih, odnosno ljubavni ćilim ili ljubavna jambolija ( kako neki u šali nazivaju malje na grudima) odavno su za mnoge dame prevaziđeni i neprivlačni, tako da je i ovo jedan od razloga zašto se muškarci danas u većoj meri depiliraju.

Kako bi se spečilo prekomerno znojenje i neprijatan miris, muškarci se često depilraju i ispod pazuha. Malje na grudima se takođe uklanjaju u velikoj meri, pogotovo kod muškaraca koji redovno treniraju, jer na taj način ističu svoje grudne mišiće. I depilacija prepona i intimne zone je sve popularnija zbog, opet, pripadnica lepšeg pola, koje su zaključile da su im takvi muškarci privlačniji.

Muška depilacija radi se zbog izgleda ali i manjeg znojenja.
Muška depilacija radi se zbog izgleda ali i manjeg znojenja.

S obzirom da momci ne znaju o depilaciji toliko, a mnoge je stid i da se informišu, evo nekoliko osnovnih saveta.

Muška depilacija u salonu – iskustva i cena

Muška depilacija u salonu radi se uglavnom hladnim voskom, a možete depilirati bukvalno sve što poželite: zadnjicu, grudi, noge, ruke….

Ovo je trenutak da pokažete koliko su muškarci zapravo jači pol, jer vas ne možemo obradovati činjenicom da je depilacija bezbolna. Uglavnom svaka depilacija boli, samo neka više a neka manje.

Koliko košta muška depilaija u salonu?
Koliko košta muška depilaija u salonu?

Verujemo da mnoge od vas interesuje koliko košta depilacija, ali vas uveravamo da je cena sasvim pristojna. Cena muške depilacije varira u zavisnosti od salona, ali i regije koju depilirate. Pošto se grudi najčešće depiliraju, cena ovog tretmana je nekih šesto dinara, stomak je oko petsto, leđa osamsto, a depilacija nogu nešto više od hiljadu dinara. Ako depilirate nekoliko delova tela u isto vreme, moguće je i da ćete dobiti popust.

Prva depilacija uvek boli, ali s obzirom da nakon svake depilacije voskom koren dlake slabi, bol će vremenom biti manji, kada budete radili iznova depilaciju.

Muška depilacija kod kuće

Kada je reč o muškoj depilaciji kod kuće, muškarci se najčešće odlučuju za brijač, sa kojim već imaju puno iskustva.

Možda bi bilo i najbolje da koristite brijač ako ste već rešili da se depilirate, jer valja da znate da je depilacija voskom i trakama bolna. Ipak ako već želite ovaj vid depilacije, najbolje je da se odlučite za trake, na kojima se već nalazi vosak. Mogu se kupiti u bilo kojoj parfimeriji, drogeriji ili marketu. Jednostavno se odlepe, nanesu na deo tela koji se depilira i brzim pokretom ruke se odlepe. To je trenutak kada morate stisnuti zube. Nravavno možete kupiti i gotov vosak i trake, pa ga sami spremati kod kuće, ali pretpostavljamo da muškarci, za razliku od žena žele nešto jednostavnije i praktičnije za kućnu depilaciju.

Kako odraditi mušku depilaciju kod kuće?
Kako odraditi mušku depilaciju kod kuće?

Nakon depilacije, izdepilirano područje namaćite nekom kremom ili mlekom za telo, pogotovo ako imate osetljivu koću i skloni ste urastanju dlaka. Poželjno je i da se ne izlažete suncu neposredno nakon depilacije, ukoliko imate problema sa kožom i iritacijom. Za kožu koja je iziritirana depilaciom, preporučuje se i bebi buder.

Pogledajte kako to radi profesionalni kozmetičar. Dakle suština je što brže povući traku, jer je onda i manje bolno i više dlačica se ukloni:

Muška depilacija intimne zone, genitalija i zadnjice

S obzirom da je reč o veoma osetljivom delu tela, najbolje je da intinmu zonu pažljivo depilirate brijačem. Vosak i trake tada izbegavajte jer je koža u ovoj regiji veoma osetljiva.

Naćićete i salone koji se bave ovakvom vrstom depilacije, ali u Srbiji su takvi saloni veoma retki i većina muškaraca depilaciju obavlja kod kuće.

Inače kada je muška depilacija intimne zone u pitanju postale su popularne i razne ,,frizurice“, pa čak i ukrasi, ali to je već stvar ukusa.

Čime depilirati intimnu zonu i genitalije?
Čime depilirati intimnu zonu i genitalije?

I zadnjica se može depilirati, međutim to radi u znatno manjoj meri, s obzirom da je u pitanju nepristupačan deo tela, i najbolje je raditi ga u salonu. Muškarci se obično depiliraju kako se ne bi prekomerno znojili , a zadnjica nema neki veliki uticaj, kada je znojenje tela u pitanju. Inače depiliranje zadnjice učinio je popularnim Bred Pit još dok je snimao film ,,Troja“, jer se po tabloidima proširio trač da on redovno depilira zadnjicu kako bi bolje izgledao u golišavim scenama.

Bezbolna muška depilacija – šećernom pastom, depilacionom kremom i brijačem

Kažu da žene imaju viši prag tolerancije kada je bol u pitanju pa često prihvataju da urade ,,sve za lepotu“. Muškarci će se verovatno pitati postoji li bezbolna depilacija?

Već smo pomenuli da se u salonima najčešće radi depilacija voskom. Postoji jedna slična metoda depilacije, koja je znatno manje bolna a može se raditi i kod kuće i u salonu. Zove se depilacija šećernom pastom i toplo je preporučujemo ako imate osetljivu kožu. Kod kuće je možete spremiti tako što ćete pomešati dve šolje šećera, četvrtina šolje vode i četvrtina šolje isceđenog limuna ( dobro proceđenog kroz gazu). Smesa treba da provri, a potom se vatra smanji i ostavite da vri nekih sedam, osam minuta, dok ne dobije žuto – zlatnu boju. Ukoliko niste stručnjak za spravljanje ovakvih stvari zamolite svoju sestru, devojku, drugaricu ili neku drugu žensku osobu da vam pomogne, jer se slična smesa pravi za kolače, pa možda one imaju više iskustva i lakše će napraviti pastu.

Kako se depilirati a da ne boli?
Kako se depilirati a da ne boli?

Verovatno ste već čuli za kremu za depilaciju. Ovaj metod depilacije je takođe bezbolan, ali ne valja ga koristiti na svim delovima tela. S obzirom da je u pitanju čista hemija nije poželjno nanositi kremu na genitalije ili intimnu zonu. Ali zato sa njom možete depilirati noge, ruke, leđa… Jednostavna je za korišćenje, i uputstvo za upotrebu se nalazi na svakoj kutiji. Krema se nanese na područje koje želite da izdepilirate. Ostavite je da deluje oko pet minuta, a potom je lagano skinite posebnim aplikatorom koji ste dobili uz kremu. Krema za depilaciju ima malo nezgodan miris, a jedna tuba će vam verovatno trajato veoma kratko. Takođe ako ste rešili da se depilirate kremom poželjno je da proverite da niste alergični, tako što ćete naneti malo kreme na, recimo, ruku, i ako se nakon nekoliko minuta ne javi nikakva reakcija, znači da je bezbedna za korišćenje . Osim što ne ostavlja posekotine, depilacija kremom se ne razlikuje mnogo od brijanja. Dlačice će ubrzo ponovo izrasti, s tim što e biti nešto meške.

Za muškarce je verovatno brijač najbolji prijatelj, on je bezbolan, ali kao i kod brade, morate voditi računa da se ne posečete. I naravno dlake će rasti mnogo brže za razliku od depilacije voskom kada je dovoljno depilirati se jednom u nekoliko nedelja.

Za muškarce je ipak, brijač najbolji prijatelj, kada je uklanjanje neželjenih dlačica u pitanju
Za muškarce je ipak, brijač najbolji prijatelj, kada je uklanjanje neželjenih dlačica u pitanju
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts