Žena blizanac – osoba koja će vas lako zavesti

Žena blizanac – karakteristike ( karakter i osobine )

Žena blizanac na neki način celog života ostaje devojčica. Osim što su mladolikog izgleda, nije strano ni da se tako ponašaju. Zbog toga ali i činjenice da prate modu i trendove, njihova popularnost ne jenjava ni u kasnijim godinama, ovakvo ponašanje čini da budu veoma popularne i u mlađem društvu. Vole humor i dobru šalu.

Energične su, inteligentne, proračunate, duhovite ali i komunikativne jer je njihov vladalac planeta Merkur, koja je inače i planeta komunikacije.

Lako se prilagođavaju promenama, šta više, žena blizanac i voli promene, i sposobna je da novonastalu situaciju preokrene u svoju korist.

Kakva je žena blizanac?
Kakva je žena blizanac?

Baš kao što samo ime kaže, u njoj se krije više osoba. Sklone su čestim promenama raspoloženja i u roku od dve sekunde njihovo raspoloženje se menja za sto osamdeset stepeni. Lako se razdraže, naljute, ali i oraspolože.

Svako ih vidi na drugačiji način. Dok će nekome biti simpatične i ljupke, neko drugi će u njima videti dvoličnu osobu.

S obzirom da je u pitanju vazdušni znak, žena blizanac je baš poput vetra koji se ne smiruje. Uvek je u nekoj gužvi, žurbi, sve radi u poslednji čas, ali najbolje i funkcioniše u takvim situacijama.

Bolesti od kojih blizanci boluju su najčešće vezane za respiratorne organe, pa često obljevaju od bronhitisa i astme. Boljka mu im i ramena i ruke.

Blizanci su vazdušni znak, i svi koji su rođeni u periodu od 21. maja do 20. juna su blizanci u horoskopu.

Kakve osobine krase ženu blizanca?
Kakve osobine krase ženu blizanca?

Žena blizanac kao majka

Žena blizanac kao majka nije preterano posvećena deci i porodici, više je skoncentrisana na posao. Međutim to ne znači da porodicu zapostavlja.
Budite uvereni, ako vam je majka blizanac, učiniće sve što je u njenoj moći da napredujete i maksimalno će se povetiti tome da uspete u životu. Ali kada uđe u neke pozne godine njenoj nervozi neće biti kraja i ne pokušavajte da je oraspoložite jer vam neće uspeti. Šta više, naviknite se na to da ćete baš vi i ostali ukućani trpeti zbog te nervoze.

Ujedeno žena blizanac teži da joj deca budu kulturna i obrazovana, jer je i sama inteligentna osoba.

Takođe, žena blizanac koja je ponekad sklona vanbračnim avanturama, uvek stavlja porodicu ispred svojih afera, koje će vešto kriti, i nikada neće dozvoliti da joj porodica i deca ispaštaju zbog toga.

Majka koja je blizanac u horoskopu će težiti da joj deca budu uspešna, obrazovana i kulturna.
Majka koja je blizanac u horoskopu će težiti da joj deca budu uspešna, obrazovana i kulturna.

Ljubavni profil žene blizanca. Kako se žena blizanac ponaša u ljubavi?

Zavođenje je jedan od glavnih aduta žene blizanca. Ona uživa u flertu i lako je zaljubiti se u nju. Međutim ako uđete u ljubavnu priču sa njom, ne očekujte da će se ona srećno završiti. Žena blizanac uglavnom ostaje upamćena kao razočarenje.

Kako zavesti ženu blizanca – ako ste inteligentni i možete da pričate o bilo čemu lako ćete zavesti ženu blizanca. Njoj treba neko sa kim će uvek i o svemu moći da razgovara. Nedostatak komunikacije vezu sa njom vodi samo u propast. Ona je idealna partnerka ako vaš posao zahteva komunikacije i ukoliko vam treba supruga koja lako animira društvo i poslovne saradnike. Idealno bi bilo kada bi prva dama neke države bila upravo u znaku blizanaca.

Žena blizanac u seksu – ona voli dugu predigru, a posebno je osetljiva na poljupce u predelu vrata i potiljka. Žena blizanac se u seksu teško opušta, jer previše razmišlja o svom izgledu i pokretima ne bi li izgledala dovoljno seksi svom partneru, i to je njen glavni problem, jer je previše razmišljanja sprečava da lako doživi vrhunac u krevetu.

Blizanci su u ljubavi nepredvidivi, ali majstori za zavođenje.
Blizanci su u ljubavi nepredvidivi, ali majstori za zavođenje.

Kakva je žena blizanac u vezi – i u vezi je sklona flertu. Retko kada će prevariti muža, ali ne spada ni u sto posto verne žene. Njen muškarac mora biti taktičan i voditi računa da joj nikada ne bude dosadno sa njim. Nikako da vam padne na pamet da joj nametnete svoju volju i svoj način razmišljanja, ali je svakako spremna na dogovor i kompromis. Teško joj je da nađe partnera, jer je ona već odavno zamislila u svojoj glavi idealnog muškarca, pa ima problem da takvog pronađe u stvarnom životu. Ako ste nešto zgrešili, znajte da ona lako zaboravlja. U brak ulaze tek u kasnijim godinama.

Kombinacija sa drugim znakovima – Žena blizanac se slaže sa muškarcima rođenim u znaku: lava, ovna, strelca, a najviše joj odgovaraju srodni vazdušni znakovi vodolija i vaga. Ako su adekvatni astrološki aspekti, i veza između žene blizanca i muškarca device takođe može biti uspešna.

Žena blizanac izlazi iz veze kada pokušate da joj nametnete svoje mišljenje, ali i kada u vezi nema komunikacije.
Žena blizanac izlazi iz veze kada pokušate da joj nametnete svoje mišljenje, ali i kada u vezi nema komunikacije.

Žena blizanac – posao i karijera

Veoma su posvećene u poslu i komunikacije im idu od ruke, tako da će im ležati profesije poput novinarstva, trgovine, poslovi na estradi, advokatura i sve ostalo što zahteva komunikaciju i veze u društvu. Takođe se dobro snalaze u umetnosti, ali i pisanju, s obzirom da su veoma rečiti.

U poslu se ne libi da koristi najnoviju tehnologiju, tako da su biznismeni rođeni u znaku blizanaca verovatno prvi krenuli da koriste mobilne telefone, lap topove, tablet računare… Blizanci uvek nose neki od ovih aparata u ruci i prvo što urade ujutru, proverajavu telefon i društvene mreže.

Od karijere će odustati samo ako primete da teško balansiraju između porodice i posla, pa će zbog najmilijih napustiti radno mesto. Međutim to se retko dešava jer obično uspevaju da se ostvare na oba polja.

Žena blizanac obično ima uspešnu karijer. Odlično joj leže poslovi vezani za komunikaciju.
Žena blizanac obično ima uspešnu karijer. Odlično joj leže poslovi vezani za komunikaciju.

Poznate ličnosti rođene u znaku blizanaca

Od domaćih javnih ličnosti, rođeni u znaku blizanaca su: Milka Forcan, Novak Đoković, Dragan Nikolić, Aleksandar Šapić, Ceca Ražnjatović, Zdravko Čolić…
Od stranih poznatih ličnosti koje su blizanci u horoskopu izdvojićemo Andrijanu Limu, Anđelinu Džoli, Merlin Monro, Nikol Kidman, Naomi Kembel, Ana Kurnjikova, Kajli Minok, Džoni Dep, Klint Istvud….

Naš najpoznatiji ,,blizanac" je Novak Đoković.
Naš najpoznatiji ,,blizanac“ je Novak Đoković.

Kako je nastao horoskopski znak blizanci?

Po jednoj legendi iz grčke mitologije lepa Leda rodila je svom suprugu blizance Kastora i Klitemnestru, a svom ljubavniku, bogu Zevsu još jedne blizance Poluksa i Helenu. Kastor i Poluks, iako su bili polubraća, brzo su se zavoleli, i bili su nerazdvojni. Međutim, samo je Poluks, kao sin vrhovnog boga imao besmrtnost, što je značilo da će se braća razdvojiti nakon smrti. Kastor je nedugo zatim ubijen, pa je Zevs dozvolio svom sinu da jedan dan provede sa bratom u podzenom svetu, a jedan na Olimpu među bogovima. Ipak razdvojenost je smetala braći i Zevs im je na kraju uslišio želju i uzdigao ih u sazvežđe koje se danas zove blizanci, a gde se nalaze dve zvezde po imenu Kastor i Poluks.

Priča o blizancima vodi nas u svet grčke mitologije gde su glavni likovi braća Kastor i Poluks.
Priča o blizancima vodi nas u svet grčke mitologije gde su glavni likovi braća Kastor i Poluks.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts