Muškarac vodolija, avanturista u srcu

Karakter i osobine

Muškarca vodoliju prosto morate voleti. On je šarmantan, komunikativan, voli društo i dobru avanturu. Svi muškarci koji su rođeni između 21. januara i 19. februara, rođeni su u znaku vodolije.

Ovaj avanturistički nastrojeni muškarac, voli žurke, dobar provod, druženja, sklapanje novih poznanstava. Sa njim nikad nije dosadno, sam po sebi je veoma zabavan.

Za ovaj znak poverenje je veoma bitno bilo da se radi o partnerki ili prijateljima. Jednom ako ga nešto slažete, retko da će vam ikad više pokloniti poverenje. Što se tiče samog muškarca vodolije, njemu možete slobodno verovati i osloniti se na njega. Inače spada u odane prijatelje, dovoljno je samo da vas zavoli na bilo koji način i nikada vas neće zapostaviti ili zaboraviti, osim ako ga ne povredite. Nije jedan od onih muškaraca koji će dozvoliti da ih neka žena razdvoji, jer za njega je prijateljstvo svetinja. Njegovi prijatelji moraju postati i prijatelji njegove devojke, ako ta devojka želi da njihova veza uspe. Takođe, u pitanju je dobra osoba koja je uvek voljna da pomogne.

Karakteristike muškarca vodolije
Karakteristike muškarca vodolije

Iako je druželjubiv, nije strano da sretnete muškarca vodoliju koji nema puno bliskih prijatelja i kojeg okolina smatra pomalo čudnim. Da bi započeo neko druženje ili vezu njega prvenstveno mora privući inteligencija sagovornika. Tek kad vas malo bolje upozna ili ako proceni da ste dovoljno inteligentni za razgovor sa njim, dopustiće vam da ušetate u njegov život. Muškarac vodolija nije neko ko će imati stalno društvo. On ima puno prijatleja, a opet ni sa kim nije previše blizak.

I ovo je jedan od znakova koji mnogo vole i cene slobodu. Imaju neke svoje granice, ali u suštini ne trpe bilo kakva ograničenja koja im se nameću. Takođe, nije jedan od onih koji se lako prilagođavaju. Takav je kakav je i ne tražite mu da se menja.

Ovo je savremen i moderan muškarac. Nije neko ko drži do tradicije ili običaja, kod njega sve mora biti opušteno bez nekih striktnih pravila. On jednostavno radi ono što mu je na duši.

Loše stvari lako zaboravlja, uglavnom se skoncentriše na lepote sadašnjeg trenutka. Nemojte brinuti da li još uvek voli neku bivšu devojku ili pati za nekom starom ljubavi. Nije ni od onih koji nemaju neke ciljeve. Ako nešto zamisli ili sebi postavi neki cilj, rado će se posvetiti njegovom ostvarivanju i planiranju. Ali prošlost je ono što je iza njega, ne okreće se i ne zamišlja šta bi moglo da bude a nije.

On je zabavan i uvek željan avantura.
On je zabavan i uvek željan avantura.

Muškarac vodollija je uvek željan novih saznanja, novih iskustava. Voli da proba nove stvari, tako da on u restoranu uvek poručuje različita jela, uvek posećuje različite destinacije kada ide na odmor… Zato njemu nije nikada dosadno i sa njim može da se priča o bilo čemu. Uvek je pun doživljaja.

Vodolija je inače veoma liberalan znak, i gotovo da nema predrasuda. Veoma su tolerantni i ne spadaju u nasilne muškarce.

Sve u svemu veoma su fascinantni kao ličnosti. Oni oko sebe šire samo dobru energiju što u mnogome utiče pozitovno i na njihovu okolinu.

Posao i karijera

Muškarca vodoliju sve zanima i sve mu je interesantno, tako da im nije teško ni da se obrazuju i snađu u poslu. Upravo im leže zanimanja u kojima postoji širok spektar saznanja. Kreativni su po prirodi, što se pozitivno odražava na poslove koje obavlja, jer uvek ima neke nove ideje.

Na primer muškarci vodolije se obično razumeju u računare i elektroniku, a odlično se snalaze i u nauci, što dokazuje veliki broj naučnika koje je istorija upamtila, a koji su rođeni kao vodolije. Vole i istoriju i muziku. Muškarac vodolija će biti i dobar pilot jer je vazduh njegov elemenat..

Vodolije se razumeju u računare i tehniku.
Vodolije se razumeju u računare i tehniku.

Ljubitelji su i eksretmnih sportova, ali trebalo bi da se čuvaju jer su im zglobovi slaba tačka, pa su skloni prelomima i povredama.

On je idealan za timski rad, ali voli da bude dominantan u grupi. Ukoliko je okružen komunikativnim i druželjubivim ljudima, za njega su stvoreni idealni uslovi za rad.

Ljubavni profil ( kakav je u ljubavi, emocije, osvajanje…)

Kako ga osvojiti i zadržati? Kakve žene voli? – Da bi ste se dopali ovom muškarcu morate ga zavesti svojom inteligencijom. On voli komunikativne devojke, koje imaju razmišljanja slična njegovim. Lako ga je zavesti, ali ako vremenom uvidi da niste ono što njemu odgovara, lako će vas ostaviti i neće se ni jednog trenutka pokolebati u toj odluci. Muškarc vodolija inače nije neko ko je nepostojan. On jeste neko ko nije preterano emotivan i ko se neće zaljubiti do ušiju, ali svakako čezne za jednom stabilnom i normalnom vezom. Međutim ukoliko pronađe emotivnu i nežnu partnerku, ona ga neće mnogo trpeti, zbog njegove hladnoće i rezervisanosti. Ukoliko ga zavodite poželjno je da budete malo i zagonetni i misteriozni, jer ćete mu onda biti zanimljiviji. Dakle njegov ljubavni profil je krajnje jednostavan – muškarcu vodoliji potreban je prvenstveno priajtelj u vezi i neko ko će ga pratiti u raznim avanturama i izazovima.

Muškarca vodoliju šarmirajte kroz razgovor.
Muškarca vodoliju šarmirajte kroz razgovor.

Muškarac vodolija u braku i u vezi. Kakav je kad se zaljubi? – Ako vam se neke njegove osobine ne dopadaju, slobodno ga ostavite, ako već ne možete da ga trpite. Ovaj muškarac se retko menja. Takođe nije za one žene koje vole da muž bude uz njih dvadeset četiri sata dnevno, sedam dana u nedelji. On će vas svakako ispoštovati, ali morate mu dati neki njegov prostor, kako bi se opustio. Kao pripadnik vazdušnog znaka, muškarac vodolija, mora imati malo slobode u svojoj vezi, ali će ženi isto toliko i dati. Takođe, muškarca vodoliju ne drži mesto i odgovara mu supruga koja voli avanture i aktivan život. Pre će uveče izaći da prošeta po kraju, nego da sedi kod kuće. Dešava se i da su promenljivog raspoloženja, što njegovoj partnerki može zasmetati u nekom trenutku. Potrebna mu je podrška od njegove devojke ili žene. Iako deluju ponekad kao da su bez emocija, vodoliju možete lako povrediti, mada u tom trenutku teško je primetiti da on pati.

Njemu je potrebna žena koja voli aktivan život.
Njemu je potrebna žena koja voli aktivan život, ali i koja će mu dati određenu slobodu.

Seks – njemu je predigra veoma bitna. Muškarac vodolija je neko ko će prihvatiti bilo kakve predloge i ideje, baš zbog činjenice da voli da proba nove stvari. Tako da pred njim nikada nemojte da se stidite, slobodno recite šta bi ste voleli da probate. Voli poze u kojima je licem okrenut prema partnerki.

Muškarac vodolija u krevetu
Muškarac vodolija u krevetu

Da li je ljubomoran i da li je sklon prevari? – Vodolija voli da flertuje, ali nije neko ko je sklon prevari kada je u vezi u kojoj je ispunjen. Što se tiče ljubomore, ona mu nije strana, međutim ako ga neki crvić sumnje zagrize dok gleda partnerku kako se nekom drugom muškarcu smeška, vešto će prikriti da mu sve to smeta.

Što se tiče najboljih kombinacija i slaganja, muškarac vodolija ne može naći razumevanja sa bilo kojom ženom, pa je najbolje da se drži pripadnica srodnih, vazdušnih znakova, a to su vage, blizanci i, naravno, same vodolije.

Poznati muškarci koji su rođeni u znaku vodolije?

Imamo veliki broj poznatih muškaraca koji su vodolije u horoskopu. Neki od njih su Zoran Cvijanović glumac, Elaja Vud, vaterpolista Nikola Rađen, Darko Rundek, Feđa Stojanović, Džastin Timberlejk, Vlade Divac, Kristijano Ronaldo, Ešton Kučer, pevač Robi Vilijams, Zdravko Šotra, Momčilo Bajagić – Bajaga…

Vaterpolista Nikola Rađen je vodolija u horoskopu
Vaterpolista Nikola Rađen je vodolija u horoskopu

Slikar Sava Šumanović, vojvoda Radomir Putnik, Toše Proeski, bivši rumunski diktator Nikolaje Čaušesku, Volfang Amadesu Mocart, autor čuvenog romana ,,Alisa u zemlji čuda“ Luis Kerol, Ilija Garašanin, Goce Delčev, Franc Šubert, Laza Kostić, poljski revolucionar Tadeuš Koćuško, Čars Dikens, Žil Vern, Džejms Din, Tanasko Rajić, Tomas Edison, Abraham Linkoln, Galilejo Galilej, Radoje Domanović, Jovan Dučić, Nikola Kopernik, i mnoge druge istorijske ličnosti rođene su u znaku vodolije.

Kako je nastala vodolija kao horoskopski znak?

Po nekim legendama iz starogrčke mitologije, vodoliju predstavlja mladić po imenu Ganimed, a koji je služio vino bogovima na Olimpu. Zevs ga je podigao u sazvežđe vodolije.

Deo slika preuzet sa sajta hellomagazin.rs

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts