Akva park Jagodina

Akva Park Jagodina, nalazi se u okviru sportsko turističkog kompleksa potok “Đurđevo brdo“. Akva park ima osam bazena namenjena sportskim i rekreativnim aktivnostima ili sa sadržajima koji su prilagodjeni deci. Ukupna dužina koju imaju svi tobogani je oko 600 metara.

Akva park u Jagodini otvoren je jula 2007.godine, i to je prvi akva park u Srbiji.

Gde se nalazi? Lokacija Akva parka je na par kilometara od centra u najlepšem delu grada. U neposrednoj blizini je i gradski stadion, teniski tereni, hala za mali fudbal, skejt park, Zoološki vrt “Tigar“… Možete da prošetate i do obližnjeg Muzeja voštanih figura ili izletišta Potok sa letnjom pozornicom.

Akva park se prostire na površini od 3,5 ha. Sadrži 7 bazena sa vodenim atrakcijama za decu, i 9 tobogana ( 6 tobogana je za odrasle, a 3 tobogana namenjena su deci) . Na bazenima Akva parka održavaju se i treninzi plivačkih i vaterpolo klubova kao i škola plivanja. U krugu Akva parka otvorena je suvenirnica.

akva prak jagodina

Olimpijski bazen je opremljen prema svim pravilima i dubina bazena je takodje u skadu sa FINA propisima pa je pogodan za orgazivovanje plivačkih i vaterpolo takmičenja. Posebna atrakcija je Extremni Tobogan dužine 150 metara koji je na visini od 15 metara. Veoma popularan je i bazen sa šankom.

Od ostalih sadržaja kompleksa , treba izdvojiti terene za mali fudbal, košarku, rukomet, odbojku i stoni tenis. Za najmladje postoji igralište sa klackalicama i ljuljaškama. Tu su i sto za stoni fudbal i prostorija za šah.

Za osveženje su Vam na raspolaganju restoran brze hrane i pet kafe bara.

Toaleti su opremljeni tuševima , a posebno noćno osvetljenje bazena omogućava ambijent za održavanje noćnih sportskih i kulturno – zabavnih manifestacija. Česti su nastupi folklornih ansambala i gostovanja estradnih umetnika.

U okviru Aqua Parka nalazi se i prostor za garderobu a još važnije, stalno dežura lekarski tim kao i tim od 15 spasilaca.

Za posetioce kompleksa koji dolaze kolima, pored akva parka postoje dva parkinga kapaciteta 1 200 automobila čije se korišćenje ne naplaćuje.

Akva park u Jagodini, je protekle godine posetilo 330.000 turista iz Srbije i inostranstva. Osim tokom leta, na proleće i jesen nezaobilazna je destinacija brojnih đačkih ekskurzija. Prošle godine u Akva parku su postavljene nove ležaljke i suncobrani, dodatno je uredjen prostor restorana i izvršen je remont svih motora, pumpi, mokrih čvorova…

Uz Akva park, najinteresantniji za turiste bili su Muzej voštanih figura i ZOO vrt koji je udaljen svega 200 metara.

akvaparkjagodina1

Kontakt

Adresa: Braće Dirak bb, 35000 Jagodina

Broj telefona:

Tel: 035/24-14-53

Fax: 035/243-203

Extremni tobogani i ostali sadržaji

1. Spiralni tobogan „Bodi Slaid“ , tobogan „Vaid Slaid“ i tunel „Bodi Slaid“,

2.Vodeni zamak za decu,

3. Rekreativni bazen sa Ekstremnim toboganom dužine 148 metara,

4. Dečiji tobogan – bazen sa gusarskim brodom.

Cena ulaznice za sezonu 2014.

Na otvaranju svake sezone, omogućen je besplatan ulaz u kompleks.

Radno vreme Akva parka je od 10 do 18 sati.

Celodnevna ulaznica

Odrasli – 500 dinara, deca do 12 godina – 300 dinara.

Poludnevna ulaznica ( od 15 do 18 h )

Odrasli – 300 dinara, deca do 12 godina – 100 dinara.

Za organizovani grupni dolazak ( od 10 do 18 h )

Odrasli – 400 dinara, deca do 12 godina – 200 dinara.

Mesečna karta za one sa prebivalištem u Jagodini je 2000 dinara za odrasle uz priloženu ličnu kartu i fotografiju, a za decu do 12 godina je 1000 dinara uz priloženu djačku ili zdravstvenu knjižicu i fotografiju.

Ležaljka i suncobran za iznajmljivanje staju 100 dinara, a mesto za garderobu 30 dinara.

Sezona počinje u drugoj polovini juna meseca a kraj sezone je septembar, ali sve zavisi od vremenskih prilika.

Iskustva, komentari, utisci…

Na raznim forumima mogu se naći utisci posetilaca Akva parka u Jagodini. Uglavnom su svi zadovoljni sadržajima i organizacijom, dok većina ukazuje na problem gužvi u špicu sezone kupanja. Posebno se savetuje da se izbegavaju gužve koje su najveće vikendom.

Takodje, posetioci navode da se suncobrani vrlo rano zauzmu, pa je poželjno da se na bazen dodje ranije ujutru. U suprotnom imate male šanse da budete u hladu.

Kada je reč o lokalima sa brzom hranom, posetioci na osnovu iskustva kažu da su uobičajeni veliki redovi za hamburgere i piće.

Većina preporučuje da je najbolje doći radnim danom i to na sam pocetak rada,u 10h!

Video snimci akva parka u Jagodini

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts