Zidni kreveti na rasklapanje odlično su rešenje za male stanove

Zidni kreveti na rasklapanje imaju brojne prednosti, a najveća je bolja i ekonomičnija iskorišćenost prostora. Ova vrsta kreveta pogodna je za male stanove i dečje sobe, ako želite da izbegnete rešenje u vidu kreveta na sprat.

Ako ne želite da za decu nabavite krevet na sprat, i jednostavno Vam se ne dopada to rešenje štednje prostora za malu sobu, dva kreveta na rasklapanje za decu, koja će preko dana biti police, savršeno su rešenje.

Osim za dečije sobe, kreveti na rasklapanje u ormaru, ako živite u malom jednosobnom stanu, pretvoriće dnevni boravak uveče u spavaću sobu.

zidni krevet1

Iskustva kažu da se krevet na rasklapanje pokazao kao odlično rešenje i za gostinjske sobe, apartmane i studentske sobe, kao i studije u turističkim mestima, jer se tokom dana mesto gde se nalazi krevet, može koristiti za dnevne aktivnosti. Kada je sklopljen, ovakav krevet (za jednu osobu) ima širinu od 40cm, i daje Vam sav prostor na raspolaganje obično u vidu stola, ogledala,ili prostora za odlaganje stvari.

Uz pomoć gasnog mehanizma, koji preuzima skoro celu težinu kreveta, spuštanje i podizanje kreveta je lako i bezbedno. Naravno, modeli sa razlikuju, pa u zavisnosti od cene, u osnovnu opremu kreveta ulaze i trake kojima se učvršćuju dušek i posteljina kada se krevet sklapa.

Gde kupiti zidni krevet na rasklapanje?

Moderni zidni kreveti mogu se kupiti u nekim salonima nameštaja, ali je preporuka da se, ako želite krevet proizveden u Srbiji, obratite specijalizovanim proizvodjačima ovakvih kreveta koji će Vam krevet uraditi u dimenzijama po Vašoj želji, dajući Vam mogućnost da odaberete dezen, materijal za izradu, i dodatnu opremu kao što su: orman, police, radni sto, rasveta… Na kraju, možda budu i jeftini u odnosu na one iz salona. Obično su dostava i monaža besplatni.

zidni krevet2

Standardne dimenzije zidnih kreveta:

90 x 200 cm.
120 x 200 cm.
140 x 200 cm.
160 x 200 cm.

Zidni krevet na rasklapanje – odličan izbor za garsonjere

Zidni krevet je idealano rešenje za tesne garsonjere. Ako ne želite da izgubite na kvalitetu sna, zidni krevet je pravo rešenje jer je mnogo udobniji od na primer troseda na razvlačenje.

Zidni krevet je praktičan i za izmenu namene prostorija ali i za uvođenje inovativnosti u životni prostor. Pošto ćete uz krevet u zidu kombinovati različita rešenja i funkciju, dobijate nesvakidašnji, unikatan i dinamičan prostor.

Zidni krevet se može koristiti svaki dan, ali takodje, može se naći i u nekoj drugoj prostoriji, kada, u slučaju potrebe, ta prostorija postaje soba za goste. Na ovaj način uvek imate rezervni krevet koji nije često u upotrebi.

Pametan krevet

Zidni krevet se najćešće izvlači iz ugradnog ormara a dok je zatvoren, sa njim čini jednu celinu. Na toj površini, može se staviti ogledalo koje služi svojoj funkciji dok je krevet zatvoren. Rešenja ima dosta i krajnji izgled Vaše prostorije u kojoj je zidni krevet, zavisi od Vaših ideja i načina na koji želite da iskoristite dobijeni slobodan prostor. Zbog svojih prednosti, ovakav krevet zovu još i „pametan“ krevet. Za sklapanje kreveta, osim ormara, može se iskoristiti i postojeća niša u zidu.

Vrste zidnih kreveta

Zidni kreveti mogu biti namenjeni jednoj osobi ili napravljeni za dve – kao francuski ležajevi. Svi se otvaraju po istom principu, spuštanjem na dole, po dužini ili po širini kreveta. Dušek je pričvršćen za dasku na kojoj je postavljen, a noge kreveta mogu se izvlačiti iz ugradnog ormara ili mogu biti fiksirane.

Zbog ograničenog prostora većina ovakvih kreveta nema ugrađene opruge. Umesto toga, dušek obično leži na žičanoj mreži.

Na kraju, ako niste znali, zidni kreveti se koriste za uštedu prostora još od 1900-tih godina kada su se takodje ugradjivali u ormare sa ogledalima, svetlima, staklom ili dodatnim delovima za odlaganje garderobe.

Zidni kreveti – video:

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts