Najbolji strani sajtovi za traženje posla u inostranstvu

Sajtovi za traženje posla u inostranstvu

Na žalost, posao u inostranstvu za ljude iz Srbije je kao fenomen prisutan jako dugo. Trbuhom za kruhom, posebno devedesetih godina, mnogo mladih ljudi otišlo je iz naše zemlje put zapadnih zemalja Evrope ali i za Kanadu, SAD, Australiju…

Kanada i Rusija su u poslednje vreme posebno popularne destinacije.

Poslom posredovanja kada je u pitanju posao u inostranstvu bave se posebne agencije ali one će Vam uglavnom, naplatiti par stotina evra za svoje usluge. Agencije koje su malo povoljnije su one koje svoj honorar uzimaju tek nakon odradjenog posla odnosno, kada vam pronadju angažman u inostranstvu.

posao sajt1

Sajtovi za traženje posla kao jeftinija alternativa agencijama

Kako biste izbegli dodatne troškove, probajte da tražite posao u inostranstvu iz pomoć preporučenih sajtova kojih je sve više.

Kako to funkcioniše? Kompanije koje žele da angažuju radnike iz drugih zemalja kao što je naša, u želji da proces učine jednostavnijim, svoje poslovne ponude postavljaju na sajtove preko kojih se zainteresovani javljaju, informišu, registruju… Ove usluge sajtova su mahom besplatne.

Šta da pripremite?

Ako tražite posao u inostranstvu, pripremite Vaš CV u elektronskom formatu, i registrujte se na odabranom sajtu kako biste se povezali sa poslodavcem.

Inostrani poslodavci, traže jasno i precizno napisanu biografiju (CV) u kojoj je obavezno da stoji podatak o obrazovanju, radnom iskustvu i znanju stranog jezika. Budite sažeti i biće vam dovoljna jedna A4 strana.

posao sajt2

Posao u Americi

MONSTER.com je sajt sa bazom radnih mesta za inostraneradnike koji žele posao u Americi. Omogućava i posebnu pretragu po saveznim državama i prema profilu radnog mesta.

Kada se registrujete, bićete u bazi biografija koje se prosledjuju poslodavcima, a možete i sami poslati cv poslodavcu čija Vam ponuda odgovara.Posao u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji…

Pre odabira zemlje gde biste voleli da radite pogledajte malo kakve uslove radnici Vašeg profila tamo mogu da očekuju, koliki je životni standard, kakvi su svakodnevni troškovi, kolike su plate…

Sajtovi za nalaženje posla se osim po državama u kojima nude posao razlikuju i po tipu posla, kao što su honorarni, privremeni, stalni, poslovi za studente…

Sajt Jobs global je kompanija koja je posrednik u zapošljavanju širom sveta Švajcarskoj, Norveškoj, Švedskoj…

S druge strane, na raspolaganju su Vam i kompanije koje se bave regrutovanjem radne snage. Njih je zaista mnogo a mi Vam nudimo jedan relativno kraći spisak:

Get hired – sajt za regrutovanje radne snage širom sveta. Putem četa, obezbedjuje i mogućnost intervua za posao sa mogućim poslodavcem.

Hays – nudi veliku i bogatu bazu radnih mesta u mnogim državama sveta,

Find a forestry job – Ako je vaša profesija u vezi sa šumarstvom , ovaj sajt je prava prilika za Vas!

Pharmadrome – u ponudi ima obezbedjenje veza sa farmaceutskim i zdravstvenim ustanovama i kompanijama i njihovo povezivanje sa mogućim radnicima koji su dovoljno kvalifikovani za slobodna radna mesta.

Amiqus – posetite sajt ove kompanije koja se bavi posredovanjem u pronalaženju poslova u IT sektoru.

Ako ste posebno zainteresovani za posao u Nemačkoj, probajte sa sledećim sajtovima:

www.gulp.de
www.stepstone.de
www.jobserve.com
www.jobscout24.de
www.jobpilot.de
www.monster.de

Ako Vas pak zanima praksa, pogledajte šta se nudi na sledećim stranicama:

www.stellenboersen.de
www.kreuzfahrtjobs.de
www.jobmesse-radar.de
www.fashionunited.de
www.jobanzeigen.de
www.yourfirm.de
www.academics.com
www.studentenjobs24.de
www.meinpraktikum.de
www.trainee-gefluester.de
www.academics.de
www.karriereführer.de
www.stellenanzeigen.de

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts